6) Op visite op de Diala Lama

Woensdag 10 augustus 2011

Wij willen alle trouwe lezers van onze site bedanken voor de spontane reacties. Wij genieten ervan. We beloven jullie elke dag foto’s maar het is in India toch moeilijker dan in Peru. Jullie houden ze nog tegoed.
Vervolg: Gisterenavond na het internetten ging Paul naar de ziekenboeg. Daar lag Kees met opgezwollen ogen en aan het bijkomen van de zo zware dag. Het was een hele mooie route maar voor Kees erg zwaar. Bij het inchecken in het hotel kregen wij naast de kamerbezichtiging een uitgebreide rondleiding door het restaurant. We lagen voor het eerst in ons leven samen in een bed. Voor de kenners was het bed wel voorzien van twee matrassen. De telefoon ging en in gebrekkig Engels werd ons verteld dat het restaurant nog open was. Daar hadden wij door de reis geen zin in. Nadat wij besloten hadden te gaan slapen werd er op de deur geklopt. Daar stond een arbeider in de deuropening. Kees lag al stijf in bed en Paul half naakt naast hem. De man stapte ongevraagd de kamer binnen en smeekte nogmaals of wij a.u.b. naar het restaurant wilde komen.
Na veel overtuigingskracht werd hij op zijn Hollands de deur gewezen.
Na een redelijke goede nachtrust constateerden wij dat de moesson weer flink haar buien naar beneden stortte. Paul bleef maar optimistisch over de voorspellingen. Hij riep telkens daar wordt het lichter. Kees voelde zich weer als herboren. De plaatselijk moesson in zijn broek was gestopt. Hij kon de reis weer aan. We hebben wel last van een natte Trotter. Gelukkig konden we enkele letters nog lezen over een goed ontbijt adres.
Die hebben we gevonden waar wij 16 kale toast met jam hebben gegeten met een lekkere black thee. De solidariteit van Paul is hoog van niveau want hij heeft met Kees het diraree dieet gevolgd.
Het regende voortdurend maar we zouden die Diala Lama bezoeken hoe dan ook. We gingen hoog de bergen in en met een beetje zoeken het klooster gevonden. Even schakelen naar het technische gedeelte. Paul had laten weten dat zijn voorrem wat losjes in de hand lag. Bij het klooster deelde Paul aan Kees mee dat zijn hele voorrem geheel buiten werking was. Gelukkig heeft de motor nog een achterrem. We besloten er later naar te kijken. We moesten op een steile helling parkeren en Paul wilde even keren op dit zeeeeer steile weggetje en wel op 1 rem. De zwaartekracht deed zijn werk. Paul was helemaal uit balans en Kees dacht daar gaat Paul op zijn snuffert.  Kees zag Paul grijpen naar zijn voorrem en kwam erachter dat daar een heeeeeel groot probleem mee was, maar Paul heeft een snel reactievermogen. In de tweede instantie ging hij boven op zijn achterrem staan waardoor hij heeft kunnen voorkomen een greppel in te glijden.
Het bezoek aan de Daila Lama viel enigszins tegen. Er was geen persoonlijke ontmoeting. Er waren twee tempels en een betonnen gebouw waar de monniken wonen. Er hing een spiritueel sfeertje. Leuk dat we er zijn geweest. Ons vertrek werd vertraagd door een stier met kudde koeien. Een koe zat er al te likken aan Paul zijn spiegel. Paul wilde zijn tas  inpakken daardoor dachten de koeien dat ze te eten kregen. De gehele veestapel had Paul klem gezet. We werden verlost door een aantal auto’s die er langs wilden. Je mag ze niet aanrijden maar wel dood toeteren. Een local loste dit anders op door een van de koeren een rotschop te geven. Elke dag zijn we weer verbaasd hoe dit land functioneert. Kees merkte dat hij iets op zijn hoofd mistte. Dat klopte want zijn helm lag nog in het klooster. Elk voordeel heeft zijn nadeel want Kees heeft nog de monniken gefilmd met rituelen. Een grappig gezicht en weer een ervaring rijker. We zaten op een berg met hele steile weggetjes waardoor Paul moest de berg af met alleen de achterrem. Kees zag Paul wegglijden op het asfalt maar wonder boven wonder hield Paul zijn motor onder controle.
Heelhuids aangekomen bij een werkplaatsje bleek het een scooterdealer te zijn. Het woord dealer is wel erg veel gezegd zoals alle ambachten hier. De remolie ontbrak en is de olie door deze man vakkundig bijgevuld. Hij adviseerde wel om naar de Royal Enfield garage te gaan omdat hij twijfelde wat de oorzaak was van de lekkage. Intussen was het weer opgeknapt. Op weg naar de dealer. Dat was weer even zoeken maar met veel vragen kom je overal. Er stond een aardig jonge man voor de zaak, die zojuist een trotse eigenaar was geworden van een Royal Enfield. Hij sprak redelijk Engels en had zoals alle Indiase mensen veel vragen over waar wij vandaan kwamen. Alles heeft de monteur gecontroleerd en het bleek in orde. Even een milieu technische opmerking. Hij kwam met flesje benzine en spoot volop het remsysteem schoon. Het liep gewoon de berm in. Hij voorzag verder geen problemen voor de reis. Na een paar keer verkeerd te hebben gereden kwamen we weer bij ons hotel. Kees wil even opmerken dat Paul vlak voor de oprit van het hotel, waar grit lag, Paul opnieuw weer bijna onderuit zou gaan. Later bleek dat Paul heel snel naar het toilet wilde eigenlijk al vanaf het klooster. De “uitkomst” op het toilet verdiende niet de officiële status van diaree. Uit voorzorg werd er toch maar een pilletje genomen.
We genieten volop van onze reis. We wilden avontuur en dat krijgen we elke dag.

Groet vanuit een broeierig en nat India.

 

Reactie`s :

Ton Vroman

Geplaatst op 11 augustus 2011

Hoi Kees en Paul,
Wat een belevenissen weer, doen jullie een beetje voorzichtig met die koeien daar, dood- toeteren is ook kwalijk. De tom tom hebben ze daar waarschijnlijk ook niet van gehoord, dan toch maar rijden op de zon en het gevoel, zo kom je ook ver.
Kees zat al met zijn hoofd in de wolken? door zijn helm niet op te zetten na het klooster. Dat van die monteur is ook erg geruststellend,als het zo simpel is komen jullie er wel.
goeie reis en doe voorzichtig. groetjes Ton

Marjolein

Geplaatst op 10 augustus 2011

Hahaha, ik moest zoo lachen om de benoeming van papa zijn buikloop….moesson in de broek hahhaahaha! Ik kwam niet meer bij! Gelukkig dat hij weer op de been is! Op naar nieuwe avonturen! Lfzz uit ook regenachtig Amsterdam!

Joop en Marjan

Geplaatst op 10 augustus 2011

Hoi Kees en Paul, wat een fantastische belevenissen, al in een paar dagen. Hopen dat de moesson diarree gestopt is. We smullen van de verhalen elke dag.
Genieten jullie lekker verder en succes.

Marjan en Joop.

Paul en kees

Geplaatst op 10 augustus 2011

hallo paul en kees.leuk om jullie verhalen te lezen. uitkijken!en verder wensen wij jullie nog een heel goede reis.groetjes .annie en giel.

Belinda, Onno en Stan

Geplaatst op 10 augustus 2011

Dus geen foto van 2 motorrijders en Daila Lama.
Hier alles goed, erg warm, maar we genieten van Chersso.

Monique

Geplaatst op 10 augustus 2011

Wow, in een paar dagen tijd al zoveel meegemaakt. Hopen dat Kees zich weer snel beter gaat voelen en het Paul bespaard blijft om ook nog eens aan de poeperij te moeten; al genoeg met je motor te stellen.
Erg leuk om jullie verhalen te lezen … nu de foto’s nog

Kitty

Geplaatst op 10 augustus 2011

gelukkig dat kees weer is opgeknapt, maakte me toch een beetje zorgen): misschien remolie in het eitje ipv boter(flauw hé).
Maar woorden in jullie verhaal als remolie, lekkage,remsysteem, glijden, zijn toch hilarisch in dit geval- hopelijk gaat het verder met de stoelgang beter en zie jullie verhaal weer met plezier tegemoet

Els

Geplaatst op 10 augustus 2011

En dat alles in een paar dagen tijd. Ik heb al moeite om het bij te houden hier veilig thuis achter het beeldscherm, laat staan hoe het voor jullie moet zijn. Jullie hoofd zal erg vol raken met alles. Heel goed om het meteen op te schrijven, zo hou je het verhaal compleet! Ik word wel errug nieuwsgierig naar foto’s (liever niet van de poepverhalen trouwens).
Ik kijk uit naar het volgende avontuur.

Mimi

Geplaatst op 10 augustus 2011

Hallo Paul en Kees
Ik herken deze verhalen van Wouter mijn echtgenoot,althans de koeien, milieu,en de mentaliteit in dat land.
Sterkte met alle diaree en bedankt weer voor het mooie verslag.

Matthijs

Geplaatst op 10 augustus 2011

Goed om te horen dat de gezondheid weer een beetje stabiel is, en uiteindelijk de motoren ook. Blijf genieten!