3) Klaar voor de motoren

Zondag 7 augustus 2011

Gisteren vlogen we met de KLM Naar Delhi. Het was een prima vlucht en rond 23 uur zetten wij er onze eerste stappen op Indiase bodem. Op een zeer rustig en ruim vliegveld moesten wij eerst langs alle formaliteiten en zo stonden we al snel in de ontvangsthal. Daar was al snel de roep om Roepie ’s dus werd de geldautomaat leeg getrokken.
Wij keken geconcentreerd of ons contact persoon er was. Er stonden zo’n 10 man met bordjes in de rustige hal helaas die van ons stond er niet bij. Toen keek Kees naar buiten en zag daar een complete menigte met zwaaiende bordjes. In de rustige hal was het voor de elite. Gelukkig zagen wij daar een man met het bordje waarop onze namen stonden.
De hectiek was groot , 30 graden om 23 uur en slepen met tassen met een motorjack aan door zo’n massa, we waren gelijk nat van het zweet. De auto ingestapt met arco waardoor vde rit mee viel door. Het was pikkedonker maar gelukkig zagen we langs de kant van de weg genoeg om de cultuur te leren proeven. Je komt ogen tekort omdat er zich veel op straat afspeeld.
We lagen rond half 1 op bed en na zo’n 3 uur slapen werden we van de kou wakker.
Pas in de ochtend kwamen wij er achter hoe de airco werkte en niet te vergeten de propeller die wij niet beter konden afregelen. De volgende morgen vroeg weer op en zagen met volle verbazing dat de hele straat bezaaid was met mensen die daar de nacht hadden doorgebracht. Niet voor te stellen in Nederland . Ze lagen op tafels, bakfietsen en de grond.
Er werd om 6 uur een ontbijt gebracht , nou ja ontbijt !!! Het waren 4 vette slappe sneeën met een gebakken ei en een simpel pakje vruchtensap .
Opnieuw de hitte in op weg naar het station. Onze coach heeft ons begeleid tot we op de juiste stoelen zaten. Paul was ondertussen zeer onder de indruk van een slapend gezin met een baby op de vloer van het station, iedereen liep er gewoon langs of stapten er over heen wat blijkbaar de normaalste zaak van de wereld was. De treinreis duurde meer dan 6 uur.
Het landschap waar we doorheen reden viel tegen. Het leek 6 uur lang op de Flevopolder.
De aangename momenten waren er als we een stad aan deden.
De berm was daar bezaaid met honderden camping ’s . Teminste er stonden vele palen met een zeiltje er boven, maar ook vele hadden geen tent. We kwamen aan in Amritsar en werden we door onze nieuwe coach uit de trein geplukt. Weer die hitte in met onze zooi die inmiddels was opgelopen naar ruim 35 graden.
De autorit was ronduit schokkend en zelfs onze eigen chauffeur erkende dat Indiërs niet kunnen rijden. Gewoon onbeschrijfelijk hoe het verkeer er hier aan toe gaat.
Bij het hotel aangekomen werd Kees bij het uitstappen gelijk belaagd door een bedelende vrouw. Kees probeerde de vrouw te ontwijken door snel om de auto te lopen maar ze had deze manoeuvre al snel in de gaten en pakte hem vanaf de andere kant.
Eenmaal veilig binnen konden we tot rust komen totdat de telefoon ging en onze motoren waren gearriveerd.
Badend in het zweet kregen we in de kelder van het hotel een intensieve training om de motor onderweg te kunnen repareren. Dit gebeurde door 3 man. De een had controle over de administratie de ander gaf de daadwerkelijke training en een deed er niks.
We kunnen de motor nu van binnen en buiten en kregen vele reserve onderdelen in ontvangst. Aan het eind ging een man de motor opeens versieren met een bloemenkrans, wierook en waren wij verbaasd dat de motoren gezegend werden voor een goede en veilige reis. De goden zijn met ons en zijn ons blijkbaar goed gestemd.
’s Aonds in het hotel gegeten en nog even een ommetje gemaakt in deze miljoenenstad.
De leukste attractie was het twee maal oversteken op de weg dwars door een  onophoudelijke stroom auto’s. Hier kan geen Walibi of Efteling tegenop.

Reactie`s

Tineke v.d. Meer

Geplaatst op 8 augustus 2011

Geweldig op dag 1 al zoveel indrukken het wordt echt genieten,ik ben alweer benieuwd naar het volgende verhaal.

gr.Tineke

Jesse

Geplaatst op 8 augustus 2011

Wat leuk om weer te lezen! Fantastisch! Geniet zoveel als kan, dan geniet ik alvast weer van jullie verhalen 🙂 Een goeie trip op de bikes toegewenst! Gr, Jesse

Marjolein

Geplaatst op 8 augustus 2011

Whioeeee, t is begonnen! Wow…die hitte, heftig! Idd veel water inslaan! Gniet ervan! Lfzzz Mar

belinda, onno en Stan

Geplaatst op 8 augustus 2011

Zo te lezen is het begonnen….en dat was pas dag 1.
We volgen jullie zelfs vanuit een zonnig Kreta.(wifi in Hotel)
William de Pree

Geplaatst op 8 augustus 2011

Heerlijk, ja was ik nog vergeten te melden, de meeste hebben geen huis of tent ,en slapen gewoon buiten heftig he!
Wij zeuren over het herfst weer hier.
hopelijk snel weer een berichtje want ik voel de warmte de drukte ,de geuren,geweldig INDIA!

Ma

Geplaatst op 7 augustus 2011

Wat een bijzonder verhaal,maar wat een hitte daar. Veel plezier,en lekker genieten.

Barbera

Geplaatst op 7 augustus 2011

Bijzonder weer om te lezen, meteen avontuur en indrukken vanuit een heel andere wereld. Fijn dat jullie vlucht goed was en jee, wat zal het warm zijn voor jullie. Geniet van de eerste kilometers door India! Benieuwd weer naar jullie volgende post.

XXBar

Matthijs

Geplaatst op 7 augustus 2011

Fijn om te horen dat de vlucht jullie overleefd heeft Lekker temperatuurtje daar. Dat wordt veel water inslaan voor onderweg. Veel succes en plezier met de eerste kilometers!

Angel

Geplaatst op 7 augustus 2011

Jeetje wat een verhaal,maar superleuk om jullie te volgen.
Heel veel plezier verder en geniet !!

Angel x

jan en christien

Geplaatst op 7 augustus 2011

En plots ben je in een andere wereld belandt. Ogen en oren tekort om alles te bevatten, begrijp ik uit jullie verhaal. In drukken die vaak pas ’s avonds, rustend op bed, nog even de revue passeren. Maar ik begrijp ook dat elk uur weer nieuwe verrassingen brengt. Nieuwe indrukken en harde confrontatie met een land met grote rijkdom en grote armoede. En dan voel je je rijk als je deze reis mag gaan maken. Geeft denk ik toch ook het gevoel van dankbaarheid en geluk.
Wel de reis is begonnen, de motoren kennen jullie van binnen en van buiten en dus starten maar. Een goede start en niet vergeten links te rijden.
Alle goeds Paul en Kees.

karla

Geplaatst op 7 augustus 2011

Hallo
Kijkend op de klok dacht ik eraan dat het voor jullie einde avond was dus even nieuwsgierig ingelogd en ja hoor , jullie ervaringen van de 1e dag India gelezen. Ik kan me voorstellen dat de indrukken amper te verwerken zijn als ik het lees. En dan die temperatuur! Ik ben erg benieuwd naar de 1e rijervaringen morgen.
Komende nacht succes met de apparatuur.

Groetjes