1) Visum aanvraag

Woensdag 6 juli 2011

Het schiet nu echt een beetje op.

Op 6 augustus vliegen we rond het middag uur naar Delhi waar wij ons tussen de 11 miljoen inwoners van de stad gaan mengen, om de volgende dag met de trein door te reizen naar Amritsar aan de grens met Pakistan, waar we met de motoren een tocht door het noorden van India gaan maken.
De afgelopen maanden zijn we druk geweest met de voorbereiding van deze reis.
Zo werd er in de winter de motorbeurs in Utrecht bezocht voor een kennismaking met Marco van het verhuurbedrijf (  http://www.motortrails.nl  )
Ook werd de GGD weer bezocht voor een prikje en was er een bezoekje nodig bij Motozoom ( http://www.motozoom.nl ) voor de benodigde uitrusting.
Wat ook moest gebeuren was het aanvragen van een visum.
Nu hadden we op internet gelezen dat dit een heel gedoe kon zijn dus wilde wij de procedure snel in gang zetten.
Van Motortrails kregen we het aanvraag formulier met een begeleidende brief hoe je deze moest invullen.

Dit leek allemaal niet zo moeilijk, naam adres e.d. werden ingevuld maar bij de vraag welke plaatsen we tijdens onze reis aan zouden doen werd toch een dringend advies gegeven om niet onze bestemming ( noord India, Kashmir ) in te vullen want dat zou wel eens een probleem met het visum kunnen geven ??? oké dus maar even een leugentje om bestwil.

Op dat moment was het nog niet duidelijk of er ook werkgevers verklaring nodig was maar voor de zekerheid hadden we die er maar bij gedaan.
Het hele spulletje incl 2 pasfoto`s p.p. en paspoorten ging weer naar Marco in Amsterdam en hij zou het verder regelen.
Enkele dagen later kregen we telefoon van Marco die vertelde dat de ambassade besloten had de procedure te veranderen, iets wat regelmatig schijnt te gebeuren.
En er waren wat meer gegevens nodig, zo werd er o.a om alle volledige namen en geboorteplaats van de ouders gevraagd en moest plotseling de pasfoto`s een formaat hebben van 5×5 cm.
Na wat rond bellen was er in Huizen een fotograaf die de pasfoto`s kon maken en na weer een tientje armer gingen de foto`s met de ontbrekende gegevens enkele dagen later weer naar Amsterdam.
Na een paar dagen weer Marco aan de telefoon, er was weer wat nieuws, er waren 2 handtekeningen nodig op een of ander formulier.
Hij stuurde ons alles toe, maar Kees genoot al van een binnenlandse vakantie ( het buitenland lukte ook niet zonder paspoort 🙂 en kon pas aan het eind daarvan zijn krabbel plaatsen. Het hele spulletje ,het begon al een aardig dossier te worden, moest naar de visumwinkel in Den Haag. Omdat er ook paspoorten bij zaten en de TNT niet geheel vertrouwd werd, is er besloten dat Paul dit snel op een mooie dag in Den Haag zou afleveren. De dame van de visumwinkel bekeek de papieren grondig en bij alle formulieren gaf de dame een bevestigend knikje met haar hoofd. Paul stond daar zelfverzekerd want we hadden onze zaken keurig voor elkaar ………… dachten wij. Want op het laatst zij de dame “prima ….MAAR ….ik mis nog de vlucht gegevens. Hoezo, de vluchtgegevens ??? zijn ze bang dat we niet komen ??? Gelukkig mocht Paul die thuis scannen en via de mail versturen.
Wel vertelde de dame dat het een grote puinzooi is op de ambassade van India en dat er al vele klachten over waren en dat we moesten rekenen op minimaal 4 weken voordat we het verlossende woord zouden krijgen. En als het 4 weken zou zijn dan zouden we aardig in de problemen kunnen komen met onze vertrekdatum, dus dat gaf ons toch wel wat zorgen.
En na een week kregen we weer telefoon van de visumwinkel,
Wat nu weer ? Hebben ze toch ook nog onze pincode nodig???
Nee, onze visum ligt klaar !!!!!!! , of ze die op moesten sturen of dat we die komen ophalen.
Alsof we een aardig prijsje in de loterij hadden gewonnen, zo blij waren we. Gelukkig zit het een keertje mee. Aan Kees nu de eer om a.s. vrijdag naar Den Haag te rijden om de papieren op te halen. Dus kunnen we ons toch nog ontspannen voorbereiden voor het vertrek.

 

Reactie`s :

Marjolein

Geplaatst op 5 augustus 2011

Lieve Paps & Paul,
Whoaaaaaa, daar gaan jullie!! Het wordt Fantastisch!!
Geniet geniet geniet!! En een beetje voorzichtig he??

Liefss Marjolein

William de Pree

Geplaatst op 2 augustus 2011

Nou ,mannen
Ik was voor ik naar Idia ging dit jaar al voor vertrek van slag,en dan gaan jullie nog ff een stukie heftiger met de motor,maar goed jullie hebben echt wijze raad nodig!!!
WAS JE HANDEN!!!! maar raak de kraan niet aan en gebruik eigen desinfect,(of zeep) en liever uit schudden die handen dan een aan gereikte servetaan pakken of je moet de bovenste van een stapeltje pakken?? nou ?? wees alert,een bacterie zit ,juist!!! ws overal,dus desifect of rubbere handschoenen om een toilet deur vast tepakken of zo ie zo een deurkruk ,leuning of wat dan ook .
Nog een wijze raad nix maar dan ook nix is te vergelijken met India,leven en dood arm en rijk,je zit het allemaal in een moment.
Wees je bewust dat je daar soms weinig verandering in kunt brengen,het verwerken ervan komt echt 3 weken tot 4 weken na je reis als je thuis bent.
Dus wat kan je? juist dr voor gaan en de mooiste reis gaan maken ,want wat is het een kleurrijk land!
Geniet! ALL BUDDHA S OF THE PAST PRESENT AND FUTURE KARMA IN A OCEAN OF JOY!
Namaste!!!!!!

Els

Geplaatst op 2 augustus 2011

Schrok me dus echt wel even dood toen ik daarnet om kwart voor 5 begreep dat ik vandaag dus echt voor het laatst voor je vertrekt met je heb doorgebracht op ons Uitbureau.
Daarom toch nog ook hier je alles toewensen wat je nodig hebt om deze reis (weer) tot een succes te maken.
Dag lieve collega Kees, tot over een week of 4!

mimi pool

Geplaatst op 2 augustus 2011

Kees en Paul

ik wens jullie een mooie en indrukwekkende reis toe,ga jullie zeker volgen

Joost

Geplaatst op 2 augustus 2011

Hoi Paul en Kees,

Heren nog even en dan GAS EROP!.
Mooie avonturen beleven!
Genieten van andere culturen!
Kees ik ken je niet maar als ik de verslagen lees van de afgelopen reizen klinken jullie als twee mooie avonturiers:
Zeg maar Peppi en Kokki in het kwadraat!

GENIET
TAKE CARE!

Jan en Christien

Geplaatst op 31 juli 2011

Dag Kees en Paul,
Ik ben natuurlijk al op de hoogte van jullie voorbereidingen en ervaringen rond de visa en heb ik filmpjes gezien op Youtube waar wegen in beken veranderen en je beide benen erg nodig zult hebben om in balans te blijven, maar ja als je een avontuurlijke broer hebt dan kan je via de film en foto’s ook meegenieten van de vergezichten, de hoogste bergen van de wereld en hun avontuurlijke reis meebeleven. Wel, we zijn aan de computer gekluisterd de komende weken.
Allebei een goede en voorspoedige reis toegewenst! We houden contact.

Gr. Christien en Jan

Belinda

Geplaatst op 30 juli 2011

Volgende week zijn jullie al op Schiphol en gaat de reis echt beginnen…..spannend.

kees

Geplaatst op 10 juli 2011

Hoi Paul,
Ik weet ik hoor ook bij het duo maar ik wil je even laten weten dat je het weer ouderwets hebt weten te beschrijven. De juiste emoties hebt je weergegeven. Afgelopen vrijdag naar de Parkstraat 99 in Den Haag geweest om dan ons fel begeerde visum op te halen. Ik vroeg aan die man mag ik het effe voelen. Het was echt!!! 10 tallen documenten waren er nodig voor 1 klein papiertje. Maar goed verder niet zeuren we kunnen de lucht in en gaan genieten van een bijzonder avontuur.

Kees

paula

Geplaatst op 9 juli 2011

Ha lieve boys,
god zij dank het is gelukt met die visa!
hebben ze de rode loper al uitgerold op schiphol?

Muchos suerte Paola

Karla

Geplaatst op 9 juli 2011

Hallo mannen
Er kan nu afgeteld worden, succes met de voorbereidngen.
Ach en de motortochtjes naar Den Haag maar als voorbereiding zien.

Karla

Frank

Geplaatst op 6 juli 2011

Ha Paul,
Nou; gelukkig heb je nog steeds geen visum of paspoort nodig om naar Uden te komen…
Tot zaterdag.

Groet,
Frank