19) Jagen in Peru

Vrijdag 9 mei 2008

Buenos Tardes señores siñoritas,

Hier vanuit een zeer koud Chivy schrijven wij dit reisverslag. In het hotel hebben wij het ontbijt genuttigd. Nou ja ontbijt als je blaast dan is het foetsie. We kregen beide 3 toastjes, een vingerhoedje doorzichtige marmelade, een kop thee (daar kon niets fout aan zijn) en una piña jus. (ananas sap). We hadden gelukkig dezelfde ober als gisterenavond. Hij was in een  beste stemming, waarschijnlijk hebben wij zijn huwelijk gered. Hij liep weer op zijn turbo stand. Om toch het ontbijt wat aan te vullen bestelde Paul nog een partij toast en een vingerhoedje marmelade. De motoren gepakt, de poort ging open en wij waren eindelijk vrij om een partijtje frisse lucht te gaan inhaleren. Daarvoor moet je eerst de stad uit en dat is een hele kunst omdat er simpelweg geen bewegwijzering is. Ook moet je erg oppassen als je de weg vraagt. De een zegt je moet rechtsaf en de ander ¨jullie zitten helemaal verkeerd, je moet naar links¨. Wat Paul niet had gezien had Kees wel gezien. Wij hebben de taken goed verdeeld. Paul let op de route en Kees heeft echt vakantie. Wat zag Kees ¨ er reed een brommer en hij dacht dat er een vacht van een schaap op zijn tank lag. Eenmaal dichterbij gekomen bleek er een compleet levend schaap op te liggen met zijn poten stevig vastgebonden. Het schaap lag zeer ontspannen met zijn kop op een klein bagagerekje. Hij gaf de indruk dat hij naar een verse wei zou gaan grazen, maar in Peru kan de route ook richting het slachthuis gaan. We komen het nooit te weten. De man zwaaide vriendelijk naar Kees en hij leek zo gelukkig. Ach geluk ligt ook hier op een brommer.

We moesten tanken in de stad en er zijn benzine pompen  in overvloed alleen iedereen verwees ons naar de volgende pomp. Het is net zoals ¨Morgen gratis bier¨ Toch een pomp gevonden die ons aan de juiste brandstof kon helpen. Over de Andes gereden waar het voor het eerst bewolkt was. Mensen wij kunnen jullie garanderen dat het er stervens koud was. Kees zijn voorhoofd kreeg bevriezingsverschijnselen dus moest er een muts onder de helm worden geplaatst. Dat viel niet mee maar je kiest altijd voor een goede afloop van de reis. We hadden lang geen verkeer gezien en stopte even op een uitrit van een zandpad. Laat nu de eerste de beste vrachtwagen hierin draaien. Dat was nogal een gedoe omdat wij uitgebreid het pad hadden geblokkeerd. Het was de Andes die wij kennen. Vele lama´s, alpaca´s en honden die het op ons  voorzien hadden. Ons gedrag t.o.v. deze dieren is sterk veranderd. We hopen zelfs dat ze ons pakken omdat wij een nieuwe techniek hebben ontwikkeld die wij liever niet willen uiteen zetten. Het is jagen of gejaagd worden. We werden net tijdens het typen onderbroken door drie studentes die een enquête hielden over de recreatie in deze streek. Intussen kunnen wij weer verder met ons verhaal.

Hoog in de Andes was een dorpje waar een markt was. Toen wij van onze motoren afstapten zagen wij een mooi tafereel. Er lag veel vlees op straat. Dat werd met de hand in een vrachtwagen gesmeten. Iedereen zat er met zijn handen aan. Het vlees gleed nog als laatste langs de rok van een vrouw die het laatste duwtje gaf. We ontmoetten ook nog bikers uit Zwitserland. Over de markt heen gelopen en iedereen zit heerlijk aan warme maaltijden. Ze beginnen al ´s morgens vroeg. Er lagen stapels lamahuiden te koop aangeboden. Het was er erg gezellig. Het werd steeds kouder omdat we een pas over moesten waarvan de top op 5000 meter lag. Daar zagen we ijs dus hier onder nul. Voor de top ging het benzinelampje van Paul branden en hoopte we snel een pomp te vinden. Maar het geluk zat weer met ons mee. We haalden de top en in z´n vrij richting het dorp. Paul probeerde nog meer benzine te sparen door strak voorover te gaan liggen. Kees dacht, die achter hem reed, waarom zou die dat doen. Want ik zit recht op en haalt Paul met gemak in. Zijn motivatie was dat aërodynamische houding voor meer snelheid zou zorgen. Het dorp gehaald en nog benzine over. Is dit geen Hollandse mentaliteit? Hostel gezocht en op de Plaza gevonden. Niet echt luxe. Paul was niet erg onder de indruk en nog steeds niet, maar Kees zag mogelijkheden en kansen. Ruime kamer met 3 bedden. Paul heeft het erg koud in de Andes dus zag direct kans, zonder met Kees te overleggen, de dekens van het derde bed in beslag te nemen. Ook hier is het weer jagen of gejaagd worden. Maar erg vriendelijke mensen. Toen wij besloten hadden de kamer te nemen kwam de grote vraag wat doen we met de motoren. Na overleg met moeders werden de tafels en de stoelen in de ontvangst  hal verwijderd. Eerst weer ongeloof. Dan denk je toch is het misschien een taalprobleem, maar nee hoor de motoren mochten hier ook naar binnen. Even het dorpje bekeken. Weer veel marktjes en kraampjes met dezelfde spullen die overal in Peru ziet. Het is hier wel toeristisch zoals er een gezin rond liep in klederdracht en zich beschikbaar stelden samen met een paar lama´s voor geld om op de foto te gaan. Voor ons is het een sport om ze te spotten voor weinig, dus niets. Vanwege de privacy loopt Kees met zijn camera rond en knipt de plaatjes uit de losse pols. Paul gebruikt zijn zoom van zijn camera, dus de locals zijn kansloos. Maar vaak zijn het de mooiste foto´s en geven de meeste voldoening als het lukt. Morgen vroeg gaan we naar de Colca Canyon om de Condors te bewonderen

Hasta la vista

Reactie`s :

Ria setz

Geplaatst op 11 mei 2008

hallo hallo
Ik heb toch liever een filetje als ik dit zo zie……
groetjes vd de topslager…..uit Boekelooooooo

Suziewan

Geplaatst op 11 mei 2008

www.jammerdatjullienietwordengevolgddooreenreallif ecameraploeg.rtl

Tom

Geplaatst op 11 mei 2008

Mannen ik ben stikjaloers!

Karla

Geplaatst op 11 mei 2008

Ik kan me voorstellen met het rijdend materieel wat op de foto`s te zien is dat de motoren als vorstelijk worden beschouwd en vandaar een ere plaatsje krijgen. Maar wat zal dat stinken zeg als jullie weg rijden ,maar ze nemen het daar niet zo nauw uit julie verhalen te lezen.
Groetjes van een zonnig thuisfront en veel plezier nog.

Mattie

Geplaatst op 11 mei 2008

Heeeeey Paparazzi!

Nieuwe carnavals hit: ‘er staat een bike in de gang’.
Die honden afschrik methode; ik kan me er wat bij voorstellen. Ik zou het wel even afleren voor jullie terugkomen, anders sta je volgens mij binnen no-time met je kop op de voorkant van de Telegraaf.
Jagen of gejaagd worden; voorlopig gewoon lekker blijven jagen.

Veel plezier is de bergen en groeten van een zonnige moederdag.

Marjolein

Geplaatst op 11 mei 2008

Groeten uit n zonnig Amsterdam!!!!!!!!!!!!

Belinda Vlasman

Geplaatst op 11 mei 2008

Hallo paul en Kees,
Als ik al dat vlees zo zie, dan wordt ik direct vegetarisch.
Wat smerig.
Leuke stalling, Paul als je maar niet denkt dat de motor thuis in de woonkamer mag staan.
Nog veel plezier, ik ga vandaag genieten. Het is moederdag, dus hoef ik weinig te doen.