15) Even een dagje asfalt.

Dinsdag 6 mei 2008

Trouwe lezers en lezeressen,

Zoals jullie al verwachten hier weer een berichtje uit Peru. Na een goede nachtrust in Urabamba waar wij over een zeer ruime kamer beschikte hadden wij om half acht een ontbijtafspraak in ons favoriete restaurantje. De jonge eigenaar liet aan ons over hoe laat hij open ging. Toen we binnen kwamen brandde de houtkachel. Het ontbijt was weer verrukkelijk. aEen heerlijke vers gemaakte vruchtenshake van papaja, ananas, banaan etc. Tuurlijk beide weer die overheerlijke fruitsalade met honing, crueseli en verse yoghurt. Op de motor met de buiken goed en gezond gevuld weer richting Cousco. Na een paar keer verkeerd gereden te hebben toch weer de juiste richting gevonden. Plotseling zagen wij het licht. Een alle Jezus groot beeld van Jezus die over de stad Cousco uitkijkt en ´s avonds prachtig verlicht is waardoor je dit beeld in de gehele stad kunt zien. Jezus waakt over Cuosco. Noodgedwongen moesten wij door een smerig gedeelte van Cousco. De straten zijn sterk vervuild door de uitlaatgassen. Vooral de vrachtwagens veroorzaken veel stank en roet. Je zult er maar dagelijks in moeten leven.  Wat Kees opviel is dat Paul moeite heeft met het zien van de stoplichten. Ze zijn moeilijk te vinden maar het is toch veiliger als je deze lichten ziet hangen. Paul daarentegen vindt dat hij de Peruaanse rijstijl al aardig onder de knie heeft. Waarschijnlijk heeft hij dat altijd al gehad. Een soort verborgen talent. Op dit moment dat wij hier het verslag maken is het een kolere herrie. Drie grote keiharde boxen staan hier te blazen om jullie even van de sfeer te laten proeven. In elk internet café zitten wij op een halve vierkante  meter. Het is echt gemaakt voor Peruanen en wij willen met z`n tweeën in zo`n hokje. Nu we toch bezig zijn, de foto´s uploaden kan weer niet. Je struikelt over de internet gelegenheden maar de jeugd speelt hier voornamelijk spelletjes en MSN. De reden is omdat onze foto´s genomen zijn in een groot formaat. Voor versturing is een klein formaat nodig. Daar is een programma voor nodig die foto`s kan verkleinen maar dat is zelden te vinden.

Onderweg even iets gedronken en ook gegeten. Door misverstanden kregen we niet wat we wilden. Plotseling kreeg Paul een bassin met daarin als basis soep, daarnaast dreven er behoorlijke bekende en onbekende ingrediënten in. Er bleek een aardappel, een wortel, een gekookt ei en 3 duistere objecten. Dit alles werd afgemaakt met een kippenpoot met daarop een vleugje witte rijst. Vooruit je moet soms niet te kinderachtig zijn dus eten die hap. Het gezeik begon al snel. De kip was niet gaar, de aardappel kon je je haar in kammen en de duistere objecten waren gewoon weg niet te eten. Na gebruik van deze maaltijd kregen wij een toetje. We stapten van de motor om wat te drinken en beide moesten wij bekennen waarom wij met regelmaat gingen staan op de motor. Dat doen we vaker om de bil en beenspieren te ontspannen maar nu had dit te maken met de ververwerking van deze bak met soep etc. Tot op heden hebben wij er nog last van. Mocht dit uitmonden in een bacteriële besmetting dan houden wij jullie uiteraard op de hoogte.

Paul had op een bord gezien dat er iets bijzonders te zien was. Er bleken vier meren op grote hoogte tussen de bergen te liggen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Dit was zo indrukwekkend dat wij er beide stil van waren. We hebben deze pracht zowel op foto als op film vast gelegd. In het dorpje schoot alle jeugd op ons af. Ze waren onder de indruk dat wij helemaal uit Nederland kwamen. Maar ook de motoren en wij zelf maakten indruk op ze. Doorgereden naar deze plaats en weer een hostel gevonden. Gelukkig mochten wij de motoren bij een collega hostel plaatsen en een man lag  buiten op de bank en vertelde dat hij wel op de motoren gaat passen. Morgen naar Puno. Als we kunnen uploaden dan krijgen jullie van heel wat dagen foto´s te zien.

Hasta la vista

Karla ik bel morgen naar je oké

reactie`s :

Suziewan

Geplaatst op 7 mei 2008

www.ikgenietvanjullieverhalen.nl
groetjes bo en suus

Karla

Geplaatst op 7 mei 2008

hallo allebei,erg benieuwd of de soep geen restverschijnselen heeft gegeven, zijn ook wel uitersten na jullie heerlijke ontbijt,yoghurt,vers fruit etc etc
Het is hier fantastisch weer en Rini en ik hebben ons de afgelopen dagen prima vermaakt. Ik kijk af en toe op de kaart waar jullie zitten en vermoedelijk naar toe gaan .Wel erg benieuwd naar wat beeldmateriaal.Tja en nou die voetballer nog vinden.Veel reisplezier maar weer.

Belinda Vlasman

Geplaatst op 7 mei 2008

Hallo Paul en Kees,
Lees net in de telegraaf (niet altijd een betrouwbare krant) dat er weer twee spelers van psv zoek zijn. Farfan en Mendez. Dus jullie kunnen in Peru uitkijken naar Farfan. Misschien kom je hem ergens tegen, hij blijkt vanwege familie omstandigheden wat langer in Peru te zijn, ze weten alleen niet waar hij zit.
Dus wie weet.
Groeten van Belinda

Casper en Arianne

Geplaatst op 7 mei 2008

als wij de verhalen lezen en de foto’s zien dan wil je het eigenlijk zelf meemaken!!!
Als de kinderen wat groter zijn,misschien?…..
zeer benieuwd naar alle foto’s straks!!!!

Barbera

Geplaatst op 7 mei 2008

Lieve pap en Pa

Vanuit een heerlijk warm en zonnig amsterdam een berichtje van mij. Elke ochtend bij het ontbijt een Peruaans verhaal (als ik het goed schrijf ) is toch wel een goede inspiratiebron voor het begin van de dag!
Hier alles goed, druk met repeteren en het wordt heel mooi! Gisteren voor een schnabbel met een harmonieorkest gezongen. Erg bijzonder! Ik heb al kaarten voor je besteld pap, dan weet je dat .
Nou, tot horens maar weer en veel plezier!!

Liefs,
Bar

Tiny

Geplaatst op 7 mei 2008

Hoi Kees
geweldig, wat een reis zeg,ik volg jullie.
groeten Tiny.

Wil Law

Geplaatst op 7 mei 2008

Mijn moeder Wil verteld mij dat jullie zo’n leuke websight hebben. Nou ik moet zeggen enig hoor !!!!! Leuk om te lezen.
Prettige reis verder en geniet.
Wil Law, Philadelphia, USA

Jan vander kaay

Geplaatst op 7 mei 2008

Dag Kees en Psul
Hartelijke groet vanuit Chios Griekenland. Wat frisjes hier maar wel erg mooi.
Het was een lange nacht op schiphol. Winkels dicht en nog geen klmmertjes die aan de balie zaten om in te checken. Een niet sporende tiener werd door de beveiligingsdienst verzocht te verdwijnen en dat ging met de nodige consternatie gepaard en dat gaf de nodige afkeiding.

De vlucht verliep verder goed, wat tubulentie, wat stramme knieen en toen de landing op een te korte baan, want hij moest verschrikkelijk in de remmen. Een kleine vertrekhal, geschikt voor 1 vliegtuig per dag lijkt me. Een korte reis met de bus, 3km. en we waren bij het hotel Golden Sand. We zitten aan het eind van de gang met een flink balkon en genieten van uitzicht op tuin en de zee, met aan de overkant Turkije. Van slapen kwam niet veel, even op bed, maar de hersenen waren nog te actief en dus wat over het strand gebanjerd en wat gedronmken op een terrasje. Het is hier rustig, niet toeristisch en niet zo commercieel. De restaurants een beetje bekeken en s avonds gegeten bij de italiaan, ja want de griekse restaurants waren rond 7 uur nog niet erg uitnodigend, er zat nog niemand. Blijkt dat rond 8 uur het beter is. Maar we zijn niet zo gewend om later te eten. Onze in en uitgang verlopen in een wat ander ritme. Even wennen dus.
Trouwens van kleine pizza’s hebben ze hier niet gehoord. Konden hem niet op, maar lekker!
Ja en dan is het hotel wel commercieel en moeten we voor internet 10 euro voor 3 uur betalen. We zullen dus de boodschappen niet te lang maken. Gisteren geprobeerd foto’s er op te zetten. Is nog niet gelukt. Ga ik zo proberen. Alle goeds en hartelijke groet vnaf Chios.

Gr. Jan en
Christien

Ria Setz

Geplaatst op 7 mei 2008

Hoi Allebei
Na een weekje vakantie heb ik een middag nodig gehad om bij te lezen….. Wat een ervaringen en als ik het zo lees dan vliegen jullie meer dan rijden over de weg vanwege de kuilen.
Het is geweldig om zo jullie reis te volgen in het ook zonnig nederland. De CAVIA in het begin heeft wel heel veel indruk gemaakt…

Blijf genieten!!!! liefs ria

Theo lutterman

Geplaatst op 7 mei 2008

Paul en Kees,
Wat is het fantastisch om op deze manier s’morgens even bij jullie in Peru te zijn. Wat een reis !!! Geweldig !!!Geniet nog maar met volle teugen,want de reis gaat veel te snel volgens ons. Groetjes uit Uden van Ma en Theo

Sanneke

Geplaatst op 7 mei 2008

Ik kijk stiekum elke dag mee, dacht eerst; ik schrijf nix in je gastenboek. Toch maar wel. Ben onder de indruk. Wil graag de DVD tzt zien. Have fun mannen. heee en Kees ; wat ben je slank geworden !!!!!!!!!!!!!

Marjolein

Geplaatst op 7 mei 2008

Goedemorgen!!
Hier weer een stralende dag! Wij hebben ons gister zitten afvragen of die 7500 meter geen type fout is
Ik ben weer aan t werk, halve dagen. De longen gaan beter maar nog niet als vanouds. Op die hoogtes waar jullie nu zitten had ik al t loodje gelegd, hahaha!
Geniet van jullie volgende tocht !!!
Liefs,

Marjolein

Mattie

Geplaatst op 7 mei 2008

Zo, dat klinkt als een iets rustiger dagje dan gisteren. Ik ben nog steeds verbaasd van die 7500 metervan gisteren. Dan heb je toch al bijna zuurstof maskers nodig? Afijn, het is na de soep weer tijd om de gasmaskers uit de tas te halen want wat de biker niet kent, vreet tie WEL
Ik kan me wel wat bij de Peruaanse rijstijl van Paul voorstellen. Dat wordt gillen als hij straks weer door Hilversum rijdt….:p

Groeten uit een weer zonnig Den Haag