13) Eindelijk off the Road

Zondag 4 mei 2008

Lezers en lezeressen,

We waren gebleven gisterenavond bij het spannende moment, zal de camera te repareren zijn of niet. Kees genoot al bij de gedachte dat hij een nieuwe kon kopen. Maar een beetje Nederlandse cultuur hield Kees toch de optie voor een reparatie open. Toen wij aankwamen bij de reparateur zagen we niet aan gezicht wat de uitslag van de operatie was. Hij nam ons even apart en vertelde dat de camera overleden was. Hij vroeg of Kees´m nog terug wilde hebben maar Kees antwoordde met blijdschap “U mag hem begraven”, we hebben samen een mooie tijd gehad alleen van korte duur. Met een sneltreinvaart naar EFE (witgoedboer) gegaan , waar we al ons hadden georiënteerd. Want de volgende morgen moesten wij vroeg weg. De nieuwe camera is met veel bureaucratie in Kees zijn handen gekomen. Een zeer klantvriendelijk gebeuren. Ja mensen het is ongeveer dezelfde camera als die overleden is. Na vele controles staat er een beveiligingsman bij de in/uitgang die ook als klapper op de vuurpeil ons nog moet controleros. Maar als het alarm af gaat kijkt hij rustig om zich heen en denkt dat is niet mijn pakkie aan en komt dan niet in actie.

Bij het bepakken trof Paul iets vreemds aan onder de motor. Die bleek ook niet helemaal lekker te zijn. Met twee deskundigheid gezichten werd er geconstateerd dat er olie onder lag. Maar wat nog moeilijker was dat geen van beide het oliepeil en de vuldop tot op heden heeft kunnen vinden. Maar Paul laat zich niet makkelijk uit het veld slaan dus merkt op ¨we gaan gewoon weg en we zien wel.¨ Nou dat is goed gegaan. De jarige Marjolein en Barbera zijn telefonisch en op muzikale panfluit wijze toegespeeld en gezongen.Bar nam helaas niet op maar die houdt het nog tegoed. Snel naar een tankstation en direct de stad uit. Intussen hadden we nog niets gegeten en kochten bij een zeer duister zaakje wat broodjes en water, zodat de malaria pil ingenomen kon worden. Toch weer even niet opgelet, want het was water met prik en wij willen “sin gas” . Honden liepen in de zaak en het was er absoluut niet fris. Gelukkig tot nu toe geen darmproblemen. Paul is weer volledig herstelt.

Het was niet voldoende voor ons dus zochten wij in een dorpje een goed restaurant voor een ontbijt. Toen wij stil stonden werden wij aangesproken door een man die goed Engels sprak en een goed restaurant wist voor ons. Hij was zo enthousiast dat hij ons hier ontmoette dat hij graag met ons de maaltijd wilde delen. Zijn naam was Miquel en toen hij hoorde dat wij uit Nederland kwamen begonnen zijn ogen te twinkelen en vertelde dat Youp van ´t Hek zijn vriend was. Even was er bij ons verontwaardiging. De man heeft aan een boek over Peru meegewerkt, waar Youp het voorwoord voor heeft geschreven. De man bleef maar vertellen. Het is een zeer intelligente en belezen man en is een echte socialist. We zijn samen gaan ontbijten en Kees zag in het boek staan, wat speciaal voor ons is gaan halen, dat hij een navolger is van Che Gevarra. Hij heeft ons laten zien hoe Peru is verdeeld in twee groepen. De originele Inca en de mix van Inca en Spanjaarden. Hij heeft daarover een goede kijk. We hebben de e-mail adressen uitgewisseld en heeft tevens uitgenodigd om in Amsterdam mee te eten met al zijn Nederlandse vrienden. Het was een bijzondere ontmoeting.

Na Cousco zijn we de pas over gegaan die 4750 meterhoog is. Wat was dat een prachtige rit. Je komt gewoon ogen tekort. Na vele scherpe bochten arriveerden wij bij de top. Daar stond een kerk. Voorbij komende locals staken daar een kaarsje aan. Maar sommige lieten daar ook andere boodschappen achter, het rook er namelijk erg naar urine. Dat is nog  eens geloven.

De  wolken deden ook een poging om over de top te komen maar de zon was te sterk. Het gevolg was dat wij de afdaling naar de jungle in zeer dichte mist hebben moeten volbrengen. Beneden hield het asfalt op en bleek er alleen nog steen, zand en vooral stof voor ons over . Af en toe afgewisseld met een waterval die over de weg liep. Ondanks dat wij onze benen optrokken waren we kletsnat, maar dat droogde snel. De tocht werd daardoor zeer zwaar maar het was de moeite waard.  Vermoeid van de zware reis hebben we snel een hostel gezocht. Nog een incident van Kees. Hij was met zijn speeltje ( motor)  aan het stunten wat perfect verliep. Voor Kees bleek het stil staan al erg moeilijk te zijn en verdween met motor en al in de Jungle. Gelukkig heeft Kees geen fysieke schade opgelopen en heeft zelfs de motor op eigen krachten weer staande gebracht, voordat paul zijn camera had kunnen pakken. Vol met stof tot in de kleinste hoekjes meldden wij ons in de hostel. De kamer is erg basic maar als je moe  en vuil bent dan is bijna alles oké.

We willen onze sponsoren hartelijk danken ( Joke, Theo, Joop,  Marjan en Oma) voor deze overnachting en er kon zelfs nog een kipmaaltijd vanaf. Want kip is hier het meest gegeten dier. Helaas kunnen wij jullie geen foto´s erbij leveren van de nieuwe camera, maar die hebben jullie nog tegoed. Morgen nog een zware off the road tocht naar Lares en hopen dat wij daar te kunnen genieten van de Thermale baden. Deze rit wordt door de verhuurder van de motoren de Koninginnerit genoemd. Nog even om de sfeer waarin wij reden. Door lanen van bananen bomen inclusief vruchten en veel bijzondere kleurrijke planten. Nu slapen wij vannacht onder een mangoboom.

Hasta la vista.

 

Barbera

Geplaatst op 5 mei 2008

Dag lieve Pap!

Oh, ik vind het zo stom dat ik niet opnam, maar ik herkende het nummer niet en ik dacht, wie kan dat nou zijn . Jammer, maar ik hoorde inderdaad van Mar dat je een mooi pamfluitconcert over de peruaanse telefoon hebt gegeven! Nou, de verjaardag kon natuurlijk niet meer stuk. Een stralend weekend met alleen maar zon. Zaterdag gepicknickt in het vondelpark en zondag heerlijk bij de Kade gezeten. Een mooi verjaarweekend! Ik ben erg verwend, bedankt voor de lieve kaart. Heerlijk om jullie avonturen weer te lezen. Het moet allemaal geweldig mooi zijn wat jullie meemaken. En wat een ontmoeting! Prachtige foto’s, kortom, de droomreis is al volop vervuld lijkt mij. GENIET!!!
Dikke kus,
Barrie

Kitty van Wilpe

Geplaatst op 5 mei 2008

Ik dacht dat jullie daar 7 uur achterliepen, maar er staat nu zondag 11 mei(hi,hi) leuke verhalen ,ben weer benieuwd naar de volgende!!
Succes
Kit

Karla

Geplaatst op 5 mei 2008

Jee zeg wat een verhaal weer en wat een bijzondere ontmoeting. Dat Youp zelfs daar vrienden heeft.( Het is trouwens verdacht rustig op Hyves ) Ondanks dat er geen foto`s bij zijn vertellen jullie zo beeldend dat de rest zelf ingevuld kan worden door ons. Jammer Paul dat je Kees niet op de plaat kon zetten, ik zie het voor me. Hier weer een prachtige zonnige dag.Veel plezier met elkaar en de trip. En wat betreft de olie .. achterop zitten gaat een beetje moeilijk.Groetjes.

Marjolein

Geplaatst op 5 mei 2008

Bedankt voor de muzikale verjaardagsgroet, hilarisch!!
Een heerlijke verjaardag gehad!! Jullie tocht klinkt prachtig! Ben benieuwd naar t volgende avontuur!

Liefs,
Marjolein

Mattie

Geplaatst op 5 mei 2008

Gents!
Leuk om juliie gisteren even aan de lijn te hebben. Ik was dan niet jarig maar ‘Happy Birthday’ op de panfluit klonk heel aardig
Gefeliciteerd met de nieuwe Canon.Dat er maar weer mooie momenten mee worden vastgelegd.
Klinkt weer als een mooie rit. Bij het lezen van de verhalen krijg ik een beetje Tour de France gevoel met P. Vlasman en K.vd Kaay als de leiders van het bergklassement en dragers van de bolletjes trui; inclusief sponsors
Leuk ook dat de locals interessant blijven. Deze mensen hebben een cultuur en een verleden wat een stuk rijker is dan die van de USA, en dat ervaar je pas echt als je de mensen ook spreekt (niet vanuit een touring car met 40 sandwich etende en heftig flitsende japanners).
Kortom, fijne nachtrust en op naar het volgende verhaal.

Gr. uit de Haagsche rimboe