12) Terug in Cusco

Zaterdag 3 mei 2008

Gelukkig weer een PC gevonden om jullie weer te voorzien van foto´s. Onze dag begon weer vroeg, omdat de eigenaresse van de hostel dacht dat wij de vroege trein moesten hebben en bonkte om 5 uur op onze deur. Kees ging polshoogte nemen deed de deur open en daar stond zij met de mededeling dat wij op moesten schieten want onze trein vertrok. Nadat we hadden uitgelegd dat wij een latere trein zouden hebben verontschuldigde zij zich en keek angstig Kees aan. Alle gekheid op een stokje, het was een bijzonder aardige vrouw. Jullie zullen misschien niet geloven dat tijdens dit onderhoud Paul het riool zat te vullen omdat hij als eerste van ons team een spontane darmspoeling moest ondergaan omdat er een paar vervelende en foute bacteriën actief waren geweest. Gelukkig hoeft niemand zich zorgen te maken, hij kwam direct oraal in actie door middel van de huisapotheek te raadplegen. Nu is zijn toestand stabiel alhoewel met regelmaat een concert te horen is als je naast ´m zit.

We hebben in het dorpje ontbeten. Dit kennen ze hier niet maar ze gooien een paar deegballen in de oven en klaar is Kees. Je moet hier wel om alles vragen. Wat inkopen gedaan op de markt. Kees wilde nog een panfluit maar dan een goeie en een originele fluit. De verkoper speelde voor. Toen Paul dit wilde filmen ging hij naar achteren en zagen wij dat hij zich omkleedde in originele klederdracht. Hij genoot er zichtbaar van. Paul heeft ook inkopen gedaan maar deze moeten nog geheim blijven. Maar Kees schoot door en wilde de sols laten rollen. Hij kocht een mooie jas/trui van Alpacawol. Maar de verkoopster was niet van de poes en wilde de gehele kraam aan ons verkopen. Er viel nog aardig wat te onderhandelen wat Kees niet kon laten. Wij weten hoe we iemand op de foto kunnen krijgen. Gewoon iets kopen en dan de deal incl. foto afmaken. De mensen zien hier het verkopen als een spel en daar moet je als Nederlands burger aan wennen. Omdat ze klein van stuk zijn gebruikte ze voor alles een kratje. Je moet er maar op komen.

Vol bepakt de trein in en hoe we alles op de motoren krijgen is van later een zorg. Guillio, onze goeie taxichauffeur stond ons weer op te wachten en brachten ons weer scheurend maar prettig naar onze hostel in Cusco. Wij de stad in om te genieten en de toerist uit te hangen. We bezocht een Kathedraal en een heerlijk vruchtenmix gedronken etc. Wij hadden verschrikkelijke trek want de ontbijten hier stellen niet zoveel voor. Wij hebben voor sandwiches´s drie kwartier moeten wachten terwijl al het langskomende eten voor de andere gasten voorbij kwam. Het Pavlov effect ontstond bij ons. Na het betalen van de rekening vroeg de man waar wij vandaan kwamen en bij het horen van Hollande begon hij gelijk over een Peruaanse speler van PSV. Toen hij ook nog ontdekte dat Paul een petje op had van PSV greep het petje vol bewondering  vast en wilde het eigenlijk niet meer afstaan. Maar Paul heeft een goed hart en had als voorzorg zijn oude PSV pet bij en schonk deze aan de man maar voor een foto. Hij was zo blij dat hij graag met Paul op de foto wilde.

Foto´s wezen knippen en wat schets onze verbazing, het fototoestel van Kees begaf het en zonder fototoestel is Kees zeer onthand. Maar alles biedt weer mogelijke oplossingen. Na veel vragen kwamen wij bij een reparateur die gewoon in de winkel zit te repareren. Op dit moment vindt er een inkijk operatie plaats waarvan wij nog niet op de hoogte zijn of dit zal slagen. Maar een eventueel nieuw toestel behoort tot de mogelijkheden, want zoals Kees zegt, we hebben tenslotte nog maar de helft van onze reis gehad en heel veel mensen die mij kennen weten dat ik niet verder ga zonder camera. We hebben al een zelfde gezien dus nog even afwachten.

Morgen weer op de motoren om de reis voort te zetten. Op weg naar de jungle. We hebben het vermoeden dat we niet kunnen bellen naar onze dierbaren. God wat houden wij van onze gezinnen die o.a. zorgen dat wij onze dromen mogen verwezenlijken.

 

Hasta la vista.

Reactie`s :

Jet en frans

Geplaatst op 4 mei 2008

Hoi Kees, Van harte gefeliciteerd met Marjolein en Barbera. Zijn net terug uit Amsterdam. Het was erg gezellig en heerlijk weer. ook nog even bij Marjolein geweest. Erg leuk huisje. Van jullie reisverhalen en foto’s genieten we echt. Wensen jullie weer veel plezier!
gr.Jet en Frans

lhafkamp

Geplaatst op 4 mei 2008

hoi paul en kees
hier een berichtje uit twello
wat een ondernemend stel zijn jullie
is kees nog aan de race
nog een fijne vakantie
groetjes van martien en riet

Karla

Geplaatst op 4 mei 2008

Kees gefeliciteerd met onze 2 dochters ,het was zonnig en feestelijk in Amsterdam.Geen champagnetaart daar voor jullie maar een cavia doet het ok vast goed.

Ron en Anja

Geplaatst op 4 mei 2008

Dag heren,

De groeten uit een zonnig Laren en felicitaties voor Kees met de verjaardag van Bar en Mar.
Geniet nog van jullie reis, we blijven jullie met veel leesplezier volgen.

Will van Eijk

Geplaatst op 4 mei 2008

mogge,in de eerste plaats gefeliciteerd met Majolein en Barbera Kees, en ook handig via deze geweldige reisweblog de rest van de familie. Champagne taart in het vondelpark klinkt dat daar in het primitive niet als een onverstaanbare taal? Grappig die verschillen. hoe is het met je foto toestel? de keus is niet moeilijk je kan daar gewoon niet zonder zo’n ding ,wat jullie tot nu toe beleefd hebben Moet op de gevoelige plaat.Kanjers tot mails.W.

Karla

Geplaatst op 4 mei 2008

Het wordt een gewoonte, opstaan,ontbijt en even kijken of jullie wat geschreven hebben .Wat maken jullie een hoop mee en die jas die je aan hebt Kees op de foto erg mooi!!!
Voor mij mag je ook zo`n zwarte rok meenemen hoor waar al die vrouwen in lopen met de gekleurde band vanonder, zie de foto. Pech met de camera maar niet moeilijk doen, aanschaffen die handel!!! En dan nog die liefdesverklaring voor Belinda en mij, nou de dag kan niet meer stuk.
Veel plezier weer.

Sjoerd de Jong

Geplaatst op 4 mei 2008

Wij, Sjoerd en Isella, net terug van een saaie
campervakantie , waren reuze benieuwd hoe het jullie zou vergaan in Peru. Je leest duidelijk het enthousiasme maar ook de spanning hier en daar. Jongens, geniet in de jungle en dan genieten wij ook een beetje met jullie mee.
Proost,

Sjoerd (Isella)

Klaas

Geplaatst op 4 mei 2008

Mooie verhalen en een spannend avontuur, veel plezier in de jungle, vooral grappig dat ik tot nog toe geen andere toeristen in jullie verhaal ben tegengekomen. Maar ik heb nog niet alles gelezen. veel plezier verder. astrid zit een weekje in Vaals ook bergachtig en ik ga er ook naar toe, eens kijken waarom de auto raar doet, hij is moe zei Dobber. Jullie succes met t fotoapparaat hasta la pasta.

Marjolein

Geplaatst op 4 mei 2008

Weer genoten van jullie verhaal!, hahahaha! Tja, die darmen, t hoort erbij, lekker gassend op de motor!
Bar en ik hebben gister onze verjaardag gevierd, in het Vondelpark, een stralende dag, gitaar erbij, we werden aangezien als hare krishna’s…. Werkelijk genoten!
Vandaag dan echt jarig! Wederom prachtig weer, mam komt zo de champagnetaart opeten
Geniet van jullie tocht door de jungle! En pas goed op jullie zelf!

liefs,
Marjolein

Moniek en Jeanet

Geplaatst op 4 mei 2008

Kees en Paul, wat een leuke verhalen schrijven jullie.
Zoals jullie kunnen lezen leeft iedereen mee.
Kan niet wachten dat er een film door jullie zelf gemaakt wordt uitgezonden op de Hof.
Veel plezier en doe voorzichtig met de volgende motor trip. Veel groeten uit een zeer zonnig Amersfoort. Moniek

Mattie

Geplaatst op 4 mei 2008

Jaja, die Farfan kan volgens mij ook een aardig deuntje panfluit spelen. De Nederlandse handelsmentaliteit komt met vlag in de hand. Balen van die caamera zeg :-S. Mijn advies indien reparatie niet mogelijk: Hasta la VISA creditcard en 1 nieuwe aanschaffen. Heb je 3 maanden garantie op je VISA aankopen en je reisverzekering dekt je kapotte camera.
Wat aardig dat Paul zijn muzikaliteit inmiddels ook opschakelt, al is een concert tijdens een maaltijd wellicht wat minder gewenst.Maaaarrrr Paul…. Terug op de motor ben je straks de lachende 3e want volgens mij komen die extra PK’s prima van pas in de bergen. Beterschap!

Groeten na een dagje Vondelpark met veel muziek