14) Ruhija – Kisoro

Goede nacht gehad en vanuit onze tent een prachtige zonsopgang. Na het ontbijt hebben we de bagage op de motoren geplaatst en zijn we vertrokken naar Kisoro. Gelukkig deed de koppeling van Kees prima zijn werk. Slingerend door de bergen met prachtige vergezichten reden wij boven het wolkendek. De zon scheen fel en een deken van watten lag over de valleien. We kwamen op een weg met asfalt ook dat is weer feestje om een keer niet door elkaar geschud te worden. Het was opnieuw tijd om te tanken. We vonden voor de eerste keer na vele kilometers te hebben gereden ons eerst tankstation nou ja tankstation daar is alles mee gezegd. Een pomp en zes bedienden. De pomp werkte handmatig. Met een grote slinger pompte hij liter voor liter in onze tanken. Maar we hadden brandstof. Vrij vroeg kwamen wij in de redelijk grote plaats Kisoro aan. We zagen twee slagbomen en twee verbodsborden om in te rijden. Iedereen reed door dus wij ook. Achteraf bleek het een start landingsbaan van vliegtuigen te zijn. Als er een vliegtuig aan komt gaan de slagbomen dicht. Wij hebben uitgebreid gelunched maar het duurde meer dan een uur voordat wij ons eten kregen. Na de kou en onze natte kleding van de dag ervoor opgewarmd in de hete middagzon zodat alles kon drogen. Het eten was niet best maar als je trek hebt is alles te eten. Toen wij vertelde waar wij naar toe moesten wist hij een betere weg dan die op de GPS staat. Kees was blij met dit advies maar Paul volgde Kees met tegenzin omdat hij geloofde dat wij de weg moesten nemen zoals deze werd aangegeven door de GPS de slechte variant. Wij kwamen op een weg waar we vele malen moesten vragen. De een zei hier rechtsaf en de ander zei nee hier linksaf kortom we warden van het kastje naar de muur verwezen. We liepen vast en Paul genoot met volle teugen van de eigenwijsheid van Kees die er maar in bleef geloven. Op advies van Paul weer terug naar het punt waar de slecht begon. Daar stond het bordje met de naam van onze lodge. Na 100 meter was al duidelijk dat dit een dodenrit zou gaan worden. Zeer slechte wegen al kun je het geen weg noemen maar een fantastisch uitzicht. Het was buffelen maar eenmaal bij de lodge aangekomen kwamen wij in het paradijs. Alleen de lodge lag direct aan het water. Om daar te komen was er een heel steil pad met grove  keien. Met gevaar van eigen leven naar beneden gegleden. Het stoom kwam van de remmen af en gelukkig kwamen wij heelhuids aan bij de prachtige lodge en wat een plek. Fijne ontvangst met een tropisch koud drankje. Wij kregen een prachtige huisje/tent we weten eigenlijk niet hoe het heet. Met het uitzicht op het meer en drie vulkanen was elke seconden een belevenis. De eigenaren bleken een Nederlands echtpaar te zijn. Het restaurant was zeer sfeervol en ook daar was een terras waar we warden getrakteerd op een heerlijk koud biertje. Wat een plek. ‘s Avonds stijlvol gegeten, muziekje erbij, kaarslicht en nagetafeld rond de open haard. Toen wij naar onze slaapplaats vertrokken hoorden wij een hoog geluid het leek op een xylofoon. Bij navraag bleken dit rietkikkers te zijn. Met het geluid van de kikkers zijn we gaan slapen.

Een gedachte over “14) Ruhija – Kisoro”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.