12) Fort Portal – Queen Elisabeth

Helaas lopen wij achter met onze verhalen. Excuus hiervoor maar het internet in Uganda is niet al te best. Het zij zo. Een klein detail dat Paul het laatste verslag bijna alleen moest maken omdat Kees een met spoed een toilet moest zoeken. Hij nam hiervoor het eerste gebouw wat hij tegen kwam. De serveerster vroeg wat ik wilde drinken. Doe maar een kop thee. Kees dacht maar aan een ding een toilet. Voor de thee vertelde zij dat er een toilet was ver van het terras. Na de verlossing kwam Kees terug en daar stond een enorme thermoskan voor 25 personen een liter warme melk en een theezakje. Ik heb genoten van het kopje thee. Wat kan een mens toch gelukkig zijn. Paul opgezocht die in een soort drukkerijtje aan het typen was. De drukkerij ging sluiten en wij moesten weer voor donker terug zijn voor de warme maaltijd. Precies op tijd want het kan hier pikkedonker zijn. De tafel was keurig en stijlvol aangekleed. Een kaarsje maakte het af. Wij mochten aanschuiven bij 2 Belgen, 1 Deens en een arts uit Kongo. Een echt drie gangen menu. Heerlijk gegeten en vele verhalen met elkaar uitgewisseld. Goed voor je Engels. Er waren twee honden waar Paul niet af kon blijven. Hij knuffelde ze en speelde met ze. Dan weet je zeker dat ze je blijven volgen en dat deden ze ook. Na een goede nacht zaten wij alleen aan het ontbijt en bij de afrekening moesten wij nog 70.000 shilling aanvullen omdat de reisorganisatie die de reserveringen heeft afgewikkeld half werk heft gedaan. De motoren in gereedheid gebracht en verrokken richting Queen Elisabeth Parc. Vlak voor de ingang van het park kwamen wij het monument tegen van de evenaar. Een symbool dat aangeeft dat hier de zon loodrecht staat en wij kunnen bevestigen dat het heel erg warm kan zijn. Verder stelt het niet zoveel voor. Na de ingang van het park lag onze verblijf plaats. Een smalle slechte weg bezaaid met poep van olifanten. Het is toch spanndend om te rijden. Je weet maar nooit wat er uit de struiken kan opduiken.  Plotseling stonden wij bij een slagboom. Eerste dachten wij hoe moeten wij hier langs maar opens verscheen er een gewapende politieman uit de struiken die ons er door liet. Zijn tentje stond in de struiken. Apart beroep. Uiteindelijk kwamen wij bij de lodge. We werden vriendelijk ontvangen in de lodge en bij de parking stonden direct een aantal dragers die onze bagage naar onze tent brachten. Het was zeer warm en wij waren blij dat we ondersteuning hadden. Nadat wij de sleutel hebben gekregen kwamen wij bij een tent. Een tent met een dak er op. Er stonden twee geode bedden en het sanitair was 20 meter verder op. Met diaree kan het een flinke afstand zijn. Aan alles wen je en pas je je planning aan. Na een heerlijke lunch was het zo heet dat wij op bed zijn gaan liggen. De hitte vraagt veel energie van je. De rest van de dag rustig doorgemaakt. Het begon in de namiddag iets af te koelen en na de warme maaltijd zijn we rond het kampvuur gaan zitten met meerdere internationale gasten. We wilden naar de tent en plots stond ere en man die ons moest begeleiden i.v.m. het aanwezige groot wild. Er zijn hier leeuwen, hyena’s, olifanten en hippo’s (Nijlpaarden) In een duister hokje stond een man gehuld in een grote legergroene jas met een geweer en een enorme led lamp. Hij was verantwoordelijk om de gasten te bewaken. Een gek gevoel en wat zouden we ‘s nachts horen. De Nijlpaarden hebben wij de gehele nacht gehoord. Want ze leven langs de oever waar onze tent stond.

2 gedachten over “12) Fort Portal – Queen Elisabeth”

  1. Wat een verhaal weer ,geweldig om zoveel verschillende mensen te ontmoeten.
    wat eten betreft hebben jullie volgens mij niet te klagen.
    Succes verder met de reis . En Kees vast gefeliciteerd met je verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.