7) Kidepo – Gulu

De laatste avond in Kidepo. Na de warme maaltijd hebben wij buiten genoten van de indrukwekkende sterrenhemel. Ook stond de maan half waardoor er voldoende licht was om ons huisje te vinden. Op twee plastic stoeltjes hebben wij uren genoten van dit prachtige natuurverschijnsel. Wat er nog bij kwam was het schouwspel van de lichtflitsen in de verte. Het leek een groot vuurwerk spektakel. Wij zagen zelfs een vallende ster. Voor Paul was dat zijn eerste een vallende ster. ’s Morgens om 6.30 uur ontbeten. Het ontbijt bestond uit een pannekoek met daarin ei en diverse groenten heerlijk!!! Om 7.00 vertrokken richting Gulu en om 11.00 waren wij al in Kitgum in het hotel waar wij eerder zijn geweest. Fantastisch gegeten, spagettie en mix gril. Thuisfront geinformeerd omdat er wifi was. Om 12.00 de laatste 80 km naar Gulu. Wij hebben er ruim 4 uur over de rit gedaan. Dit was onze slechtse weg die wij ooit in onze reizen hebben gereden. Het was hotsen klotsen we kunnen niet anders concluderen. In Gulu meldden wij ons in het hotel. Dan moeten jullie zeker niet aan iets luxe denken. De slaapkamer was hooguit 2×2 en bloedheet, twee bedden en twee slechte muskietennetten. Volgens ons hadden ze de gaten erin geschoten. Personeel was zeker niet vriendelijk en gastvrij. Er stonden bankstellen in de voorruimte waar wie dan ook kon zitten of liggen. Personeel lag met regelmaat uitgeteld op bank. Dat kwam zeker niet door het harde werken. De stad ingegaan op zoek naar een internetcafe. Een zeer vriendelijke man beschikte over toetsenborden waarvoor je een hamer nodig had. De toetsen zaten zo vast vandaar het tempo niet hoog lag. Plots viel de stroom uit waardoor de gehele stad in het donker zat. De internet man adviseerde ons een goed restaurant en dat was ook zo. Wij hebben heerlijk gegeten. Nadat de stroom uitviel sloegen de agregaten aan. Na het eten zouden wij terug gaan alleen onze internetman had geen agregaat. Hij bracht ons naar een collega die een batterij accu’s had staan waarop kon worden geinternet. Niet veel later ging er een geluidsignaal aan wat met de minuut harder ging. Dit was het signaal dat de stroom dreigde op te raken. Op de laatste stroom hebben wij onze nieuwsbrief weten te versturen.

Een gedachte over “7) Kidepo – Gulu”

  1. Terwijl ik mijn potje kook lees ik even jullie nieuwe verslagen Klinkt relaxed als ik het zo lees.Jullie hebben toch wel een wens gedaan met die vallende ster?
    Veel plezier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.