6) Kidepo verblijf

Vandaag dan uiteindelijk de grote dag dat wij op safari gaan. Om 6 uur opgestaan en half zeven startte de safari. Uit het niets kwam een man met een geweer en stelde zich voor als ranger. De tweede man was de chauffeur en tot slot nog een stagiare ranger. Wij waren met z’n tweeen  dus een exclusieve tocht. De speciale auto was splinternieuw. Helemaal open en omringd door valbeugels want je weet nooit. De hoofdranger is bijzonder aardig en weet alles wat er leeft in het park. Hij heeft een dierenbijbel bij zich en als wij een dier zagen lopen of vliegen dan liet hij de bijpassende plaatjes zien. Erg leerzaam. Na een half uur rijden, zeg maar schudden, wat ze daar als een ‘African massage’ noemen, hadden we nog geen groot wild gezien. Wij begonnen toch een beetje ongeduldig te worden alhoewel wij beseften dat de natuur zich niet laat sturen. Plotseling werden wij geattendeerd door de ranger, die half buiten de auto hing en met zijn kijker een paar antilopen zag staan. Wij hadden nog niets gezien. Zij zien alles wat beweegt en wij lopen achter de feiten. Uit het niets werden wij gewaarschuwd dat leeuwen op jacht waren. De groep leeuwen kwam steeds dichterbij het waren vier jonge leeuwen. De ranger naderde de groep leeuwen tot een afstand van 10 meter. Indrukwekkend om zo dichtbij te zijn bij de koning der dieren gewoon ontroerend. Hun prachtige ogen en gespierde lichamen. Uit het niets kwam een volwassen mannetje aangelopen. Met zijn prachtige manen dwong hij respect af bij de groep leeuwinnen en ook bij ons. Wij kregen alle tijd om hen te observeren. Kees heeft prachtige foto’s gemaakt en Paul deed het filmwerk. Daarna konden de apparaten aan de oplader. We reden langzaam door een grote groep buffels en zagen zebra’s, giraffen, apen en vele felgekleurde vogels en niet te vergeten de functies van de daar aanwezige bomen. De bomen zijn zo belangrijk ze zijn o.a. de parasols tegen de zinderende hitte. Wij werden verrast van het buiten verblijf van Idi Amin. Een kolossaal gebouw op een van de mooiste plekken van Oeganda met 54 kamers zo vertelde de ranger. Idi Amin heeft er nooit in kunnen wonen want tijdens de bouw werd hij verdreven. Na ruim 4 uur schommelen waren wij weer terug en stond het ontbijt klaar en moesten wij alle indrukken verwerken. Gisteren hadden wij al onze vieze kleren in een grote bak gedaan. Kees had geconcentreerde zeef blaadjes mee waarin de was een nachtje kon weken. ’s Middags de was uitgespoeld. Kees vond het al ruiken naar riool en gaf het doucheputje hiervan de schuld. Nee, nee het bleek de was te zijn wat enorm was gaan stinken. Goed uitgespoeld en het van daar is dat alle kleding binnen een paar uur droog was. De rest van de dag hebben wij het rustig aangedaan en de was gedaan.

6 gedachten over “6) Kidepo verblijf”

  1. Schitterende verhalen en soms lijkt het of ik zelf ook in de film zit. Ben wel heel erg benieuwd straks naar de foto’s en film

  2. Hi Kees en Paul, ik sluit me aan bij de reactie van Karla en ook ik ben benieuwd naar de beelden, maar jullie ontdekken wel zoals ‘men’ zegt; letterlijk een wereld van verschil, denk zeker dat ná de landing in Nederland, jullie weer tijd nodig hebben om alles te verwerken, het is nogal geen avontuur zeg! Pas goed op elkaar en je spullen zei moeder’… heel veel plezier
    Kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.