4) Orungo project – Kitgum

De dag begon voor ons weer vroeg. Na een wiebelige nacht op een raar bedje waren we weer blij dat de morgen weer was aangebroken . Kees had niet zo`n goede nacht gehad en had onweer gehoord en het slepen van het bed van onze kamergenoot i.v.m een lekkage . Paul keek verbaasd dat het had geregend en had prima geslapen. Rond half 6 waren wij alle 3 even wakker. We moesten plassen maar eigenlijk geen zin om er uit te gaan . Onze begeleider ging als eerste het hutje even uit maar vond het nodig om vanaf die tijd de radio aan te zetten terwijl we nog aan het na dutten waren. Een ontbijt zat er deze keer niet in . Gelukkig had Kees voor noodgevallen nog een energie repen bij zich en dit was zo`n noodgeval dus deze werd genuttigd terwijl onze begeleider opnieuw begon aan de rijst met bruine bonen van de vorige avond. Na het inpakken van de spullen zijn we bij de school nog wat spullen gaan brengen. Als eerste mochten de kinderen Engelse drop proeven die we altijd van Paula mee krijgen. Kees had ook nog wat pennen mee genomen maar het klapstuk waren de ballonnen. Leuk om te zien dat de kinderen met zo weinig zo blij kunnen zijn. Kees ging als fotograaf helemaal los op de kinderen wat mooie plaatjes opleverde.

We vertrokken rond half negen. We waren nog geen kilometer weg of de motor van Kees hield er weer mee op. Daar stonden we dan met niks en niemand om ons heen. Na een inspectie bleek dat Kees een lekkage heeft in de brandstoftoevoer. Bij uitleg van de motor in Kampala had de man verteld dat het benzine kraantje dicht moet als je niet rijd. Wanneer je dat niet doet dat dan de benzine weg loopt. Dit verklaarde de afgelopen dagen waarin het verbruik van de motor van Kees veel hoger was. Rijdend verloor Kees nauwelijks iets. Snel weer was cola  flessen benzine gehaald en toen konden we weer verder.

Het waren allemaal binnendoor wegen en het eerste deel van de dag waren de wegen erg slecht. In Lira aangekomen , dit is een grote stad. Hier een heerlijke lunch gehad bij een hotel. Om daar binnen te komen moet je eerst langs een poort met een  bewaker die daar met een erg groot geweer staat. Het eten smaakte zeer goed maar dat kon haast niet anders na zo`n ontbijt. In de stad moesten we langs een bank om wat geld te wisselen. Een pinautomaat was er weer eens niet met gevolg dat voor het eerst euro`s moesten wisselen bij de balie. Eerst wilde ze ons niet helpen omdat ze € 200.00 een te groot bedrag vonden maar na wat kletsen gingen ze toch om. De briefjes van € 50,00 kregen een grote controle , ze waren erg wantrouwend. De tank weer vol gedaan ( dit keer bij een echte pomp ) en het laatste stuk binnendoor naar Kitgum. Daar in een prima hotel aangekomen met alle gemakken voorzien , zwembad , internet e.d . Na een prima maaltijd en het bijwerken van de site is het nu weer tijd om te gaan slapen

5 gedachten over “4) Orungo project – Kitgum”

 1. Jee wat een gedoe met de bezine , maar hopen dat het nu opgelost is.
  Is wel weer een avontuur zo te lezen. Een hotel met wat luxe is een feestje denk ik .Wens jullie een zorgeloze dag morgen.

  1. Ha heren….. Nou jullie zitten er al weer volop in! Heerlijk om de verhalen weer te lezen, zo reizen er heel wat mensen met jullie mee….
   Geniet van al het moois wat jullie zien! Liefs Ria
   Ps. Wel fijn zo’n waterdichte tas voor de regenpakken..;)

 2. Lieve Pap & Paul!
  Wat een avonturen weer om te lezen. Watersnood, benzinenood en watervallen tot waterdichte regenpakken… De energie reep deed mij groot glimlachen.
  Rust uit in jullie wat luxere plekje nu. Benieuwd naar jullie volgende avonturen. Voorzichtig en plezier!
  Liefs,
  Barbera

 3. Ha lieve boys.
  jeetje wat een moois allemaal maar ook meteen weer the struggle for live zeg.
  Gelukkig dat jullie inmiddels veel ervaring hebben.
  Leuk! de engelse drop weer uitgedeeld…gelijk even vertellen bij de nettorama.
  hopelijk krijg ik zondag bij de marathon op Terschelling niet zo’n stortbui op mijn hoofd …..dan zal ik moedig net als jullie gewoon doorgaan!
  Kus Paula

 4. Hallo Paul en Kees,

  Heerlijk die verhalen van jullie, om van te smullen.
  Veel avonturen ,dan is het hier maar saai met al onze luxe.
  gr. Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.