1) Kampala – Jinja

Beste Mensen

Hier een bericht uit het verre Uganda. Gisterenavond zijn we laat in Kampala aangekomen na eerst nog een tussen stop in Rwanda te hebben gehad. Het was een prima vlucht met hele aardige dames van de KLM. We werden in de econemy class toch aardig in de watten gelegd. Op het kleine vliegveld in Entebbe werden we verwelkomt door vrouwen in witte pakken met mondkapjes voor. De eerste spoot een vloeistof op onze handen wat verdacht veel naar spiritus rook, daarna konden we in de rij gaan staan voor een controle beurt. In het vliegtuig hadden we al wat formulieren moeten invullen over onze gezondheid en die werden daar nog eens uitgebreid doorgenomen. Uiteindelijk werd onze temperatuur nog gemeten voordat we verder konden. Gelukkig gebruiken zij hier moderne spullen voor en was het niet nodig dit rectaal te doen. We hadden gelukkig geen verhoging en waren toen nog Ebola vrij. Daarna een visum halen waarna wij eindelijk het land binnen waren. Toen de geldautomaat geplunderd ( 1 euro is hier  3420,- Ugandese shilling dus voel je je al snel rijk) De chauffeur stond al op ons te wachten met een bordje met daarop onze namen. Het was een aardige lange rit naar de stad Kampala. We kwamen bij een prima hotel en kregen een XXL kamer. Er stond een bankstel waar de voltallige regering van Uganda ons zou kunnen verwelkomen. Ja lieve mensen je gaat dan ook groot denken.

Vanmorgen opgestaan en genoten van een heerlijk ontbijt stond de monteur van de motoren ineens voor onze tafel. Dus door eten en snel naar buiten om kennis te maken met de motoren. Het was een hele aardige man die over alles uitleg gaf. Dat was eigenlijk niet zo veel , kort gezegd was het ” doe er benzine in , flink aantrappen met de kick start en rijden maar. Wat voor soort benzine moeten wij tanken. Hij antwoordde alles mag er in wat op brandstof lijkt. Toen werd de vraag gesteld waar de accu zat om de GPS aan vast te koppelen. Toen begon hij bedenkelijk te kijken waarna hij ging hij bellen. Hij wist niks van een GPS. Hij kreeg niemand te pakken aan de andere kant aan de lijn. Het bleek dat de accu van de motor er niks bij kon hebben. Dat zou teveel voor de kleine accu zijn.  Dan maar even de stad in was zijn voorstel, dus hij achterop bij Kees ( zonder helm ) en wij Kampala in. Het was behoorlijk wennen om weer links te rijden maar we zijn veilig aangekomen bij een verkooppunt van accu’s. Er werden 2 accu`s en een accu lader aangeschaft en wij direct weer terug naar het hotel. Het was gelijk een prima testrit , de kilometer teller bleek bij beide motoren niet te werken maar dat gaf volgens hem niets. We konden de snelheid ook op het gps apparaat zien en daar was geen speld tussen te krijgen. Maar hoe moest het nou verder met die extra accu? Deze werd gewoon achter bij de bagage vast geboden de extra draden aan elkaar vast gemaakt en klaar was …. Toen konden we eindelijk om een uur of 11 op pad. Het is weer even wennen om links te rijden ( vooral bij de rotonde`s ) maar alles verliep goed. Eerst een hoofdweg gevolgd waar het heeeeel erg druk was we waren blij toen we af konden slaan naar een rustiger netwerk. Het is een prachtig groen land, het is continu rond de 30 graden en af en toe kregen we wat spetters maar dat was wel gewenst. Aan het eind van de middag zijn we in Jinja aangekomen dat is de plaats waar de Nijl begint. Hier was ook nog een soort uitkijk punt maar dat was erg toeristisch. Toen naar onze overnachting gereden . Deze lag aan de Nijl en we hadden een geweldig uitzicht en ’s avonds een geweldige zonsondergang. Er waren simpele kamers en ook een aantal tenten. Veel backpackers hier waardoor het eten ook een Europees tintje had.

We zijn al aardig moe geworden en zoeken zo onze bedjes weer op. We hadden gelukkig vandaag een goed matras ( in die balzaal in Kampala was het bed heel erg hard.)

Groet en tot de volgende keer .

Paul en Kees

 

P.S we zijn blij dat het er nu op staat , het internet is zeeeeer traag en de stroom is ook al een keer uitgevallen

19 gedachten over “1) Kampala – Jinja”

 1. Hi jongens, nou dat was de aftrap, blij dat jullie veilig zijn aangekomen-
  Het zullen vast mooie plaatjes gaan worden, ben zó benieuwd! Lekker slapen en morgen gezond weer op!
  Groet uit Bussum!

 2. Jaaaa! Nu kan het avontuur echt beginnen! Fijn dat de heenreis goed ging! Enjoy! Lfz uit Amsterdam

 3. Dag bikers,
  Wat zullen de dagen voorbijvliegen wanneer er steeds nieuwe verrassende landschappen verschijnen, bijzondere ontmoetingen plaatsvinden en jullie steeds je ogen moeten uitwrijven voor de oogverblindende schoonheid van het land. En een kilometerteller is dan totaal niet belangrijk. Geniet ervan heren!
  Gr. Jan en Christien

 4. Gearriveerd , er zullen vast nog veel verrassingen volgen. Hilarisch dat GPS gebeuren .
  Veel plezier !

 5. Vanuit bedje jullie verhalen lezend. Fijn dat reis goed is gegaan. Nu het land in.
  Veel plezier! Liefs uit Amsterdam! X Bar

 6. Ha ha dit soort verhelen hoor ik ook van onze zoon,die nu 2,5 maand in Kamapala zit, en tja internet en stroomuitval zal je zeker vaker tegenkomen en iets uploaden mmmm daar moet je geduld voor hebben en bllijven houden en misschien kom je in gebieden waar je totaal geen bereik hebt, op Safari bv……. Mooie start en het zijn super vriendelijke mensen, dus dat komt vast allemaal goed.Goeie reis verder. gr.Marieke

 7. Tja fijn dat jullie goed aangekomen zijn. Gek dat jullie expliciet melden dat er moderne apparatuur is om de lichaamstemperatuur te meten. Ik geloof er niets van. Broodje Aap verhaal. Fijne trip verder Groet Kees Goedhart.

 8. Ha lieve boys!
  wat een idee zeg dat jullie al in dat verre Africa rondcrossen.
  en wat een verhalen alweer terwijl jullie er nog maar net zijn!
  dikke kus van Paula

 9. Wat ontzettend leuk om dit te volgen,genieten maar, wat weer een fantastische reis voor jullie,doe voorzichtig.gr

 10. “”Out of Africa”” is nu echt begonnen (is dat al de titel van de film?).

  Succes daar en geniet ervan.

  Groet,

  Frank & Kati

 11. Tsja, daar sta je dan. Met 2 prachtige Zumo’s (die nauwelijks stroom trekken) en 2 accu’s die het niet aankunnen…. 🙁 Had gewoon even gebeld, wij hebben hier wel wat verlengkabels liggen voor onderweg…. 😉
  Maar wel een prachtoplossing zo, benieuwd naar de foto’s!
  Succes verder….

 12. hoi daar allebei, wat leuk om jullie zo te volgen op deze bijzondere reis. Heel veel plezier en genieten.groetjes Jacqueline

 13. Hallo kees en paul,
  Veel plezier en geniet ervan . De start is in geval goed. Ik ga jullie volgen

 14. Hallo stoere motormannen,
  ik ga jullie verhalen graag volgen.
  Geniet van alles wat je beleefd.
  Leuk voor heeel veeel jaren later om aan de kleinkinderen te vertellen.
  En nu voor mij , ik geniet er van.
  Goeie reis!
  Miep Mulder.

 15. Hallo Heren, Van Tineke gehoord dat jullie weer op stap zijn. Geweldig, en veel plezier. Ik hoop ooit weer zo,n geweldige film te zien. Liefs,Trees

 16. Hoi Paul en Kees
  We wensen jullie een super vakantie , jullie zijn in ieder geval goed aangekomen , en maar genieten en KNALLEN MET DIE MOTOREN
  Groet Bertha en Ed

 17. Hallo Paul en Kees

  Wensen jullie een super mooie reis met veel moois
  Doe voorzichtig aan onderweg
  Lezen graag jullie reisverslagen,
  Geniet ervan!!
  Groeten Han en Wilma

Reacties zijn gesloten.