17) De laatste km op de Royal Enfield

woensdag 24 augustus 2011

Lieve mensen,

De laatste lootjes vandaag. Vanmorgen vertrokken uit het Best Western hotel. Paul zou zo het bed mee willen nemen zo heerlijk hebben we geslapen. We hebben zo genoten van de luxe en het comfort. Na lekker te hebben ontbeten zijn we met regen vertrokken. Een moesson buitje. Regenpakken aan en karren maar. Ruim 200 km was het naar Delhi het was een vierbaansweg en was goed begaanbaar ondanks de vele wegonderbrekingen. Na 50 km was de regen aan het minderen en tegen de tijd dat we Delhi naderden kwam de zon door en wij kunnen jullie vertellen dat de temperatuur omhoog schoot. We waren door de warmte net zo nat als tijdens de regen. Half twee zagen we Delhi in zijn ware grootte. Het verkeer werd ook steeds drukker en even verderop kwamen de opstoppingen. Zoals wij jullie hebben verteld zijn hier geen verkeersregels. Het gaat soms om millimeters afstand tussen de voertuigen. En als je dan bij een stoplicht moet staan te wachten en je kunt geen kant op neemt de warmte nog eens extra toe tussen al die draaiende motoren. En vies dat het was. Toch gingen we in een stad waar 17 miljoen mensen wonen de goede richting op want als je hier iets mist dan ben je goed de klos. We weten uit ervaring dat de halve waarheid je wordt verteld dus hebben wij heel vaak de weg gevraagd om zo zeker te zijn dat we op de goede weg zitten. Wij hadden intussen bedacht om een tuk tuk in te zetten om ons naar de plaats van bestemming te brengen. Niemand vertrouwde dat met als gevolg dat we het zelf moesten uitzoeken. Een jongeman was bereid om tegen een tiental tuk tuk bestuurders duidelijk te maken dat wij de stad niet kennen. En toch was er geen chauffeur die het risico wilde nemen. Daar stonden we weer met de hoop dat we onze motoren konden afleveren. En we hebben het gehaald. Zo blij als twee kleine kinderen schoven we aan in het kantoor van India Motors. Zelfs het kantoortje was nauwelijks te vinden in zo’n nauw straatje. We waren zoveel vocht verloren dat zelfs Kees zijn paspoort nat was geworden. Er stond gelukkig een liter koud water klaar en schonk daarna een half liter bier en die kwam aardig aan. We hebben aardig lang moeten wachten in zijn kantoor maar het was een hele aardige man die begreep hoe wij ons voelden. Deze man heeft het hotel geregeld in de binnenstad van Delhi. Vandaar uit kunnen we morgen nog bezoeken. William nog bedankt voor de tip en we kijken of we de markt nog kunnen bezoeken.

Wij willen jullie groeten vanuit een warm Delhi. We hebben een heerlijke kamer lekkere warme douche. Onze lijven hebben rust nodig en gaan genieten van de heerlijke matrassen en ja hoor we hebben eindelijk een eigen bed.

Paul en Kees

Reacties :

Jan en Christien

Geplaatst op 25 augustus 2011

Dag Paul en Kees,
Ik begrijp dat het niet lang meer duurt voordat jullie de terugreis gaan beginnen. Ik wens jullie een goede reis terug. Een rugzak vol met vele verhalen, ervaringen, gevoelens en gedachten en niet te vergeten de films en de foto’s. Het maakt allemaal erg nieuwsgierig naar jullie reisverslag(film)(presentatie). Bedankt voor alle verslagen en jullie prachtige verhalen.
Kom gezond weer terug en een goede reis naar huis.

Gr. Christien en Jan

William de Pree

Geplaatst op 24 augustus 2011

GEWELDIG!
Ik denk dat maar de helft van de bezoekers aan jullie weblog een idee hebben hoe heftig het verkeer is zo vlak voor de stad en in de stad,het is nl niet te beschrijven en alleen zien ,voelen en er zijn geeft dat wereld vreemde gevoel .
India is met niets ,of wel land dan ook te vergelijken.
Gelukkig gaan we het allemaal zien ,en ook ik verheug me daar erg op.
Wat knap gedaan van jullie en zo avontuurlijk!!!
Heet van de pers!! er is een hongerstaking aan de gang in Dehli van 1 persoon tegen de corruptie,de volgelingen groeien met de dag en dat wekt zorgen bij de regering,dus op naar die plek en meng je ff tussen de duizenden mensen die deze
man steunen,Ghandi achting taferelen,dus !!
Een kans om een stukje geschiedenis(want dat lijkt te gebeuren) mee te pakken ,het was hier net op het nieuws.
met een tuktuk of ander ding is het vast te vinden ,maar ook de Dehli haat is met de taxi zo te doen en je hebt het binnen een uur gezien.
Maak je eigen geschiedenis!!!

U ONLY LIFE ONCE! but what about reincarnation?
Gaaf hoor mannen!

Belinda

Geplaatst op 24 augustus 2011

Delhi bereikt…..het eindpunt. Nog even bijkomen van dit alles en dan weer terug naar Nederland.
Wij kunnen niet wachten om jullie weer te zien, al moeten wij daar zaterdag vroeg ons bed weer voor uit.
Wij tellen de dag af…..

Yvonne

Geplaatst op 24 augustus 2011

Ha die Kees en Paul,
Fijn dat jullie veilig aangekomen zijn in Delhi.Ik ben heel erg benieuwd of de reis aan jullie verwachtingen heeft voldaan. Vaak hoorde ik “avontuur” vallen en ik denk dat jullie daar ruimschoots van hebben meegekregen. Ik ben eerlijk gezegd best blij Kees als ik weer als goede buur een kopje koffie voor je kan gaan halen en wij heel gewoon maar o zo gezellig weer over de ditjes en datjes kunnen brainstormen.
Goede reis naar het vlakke nederland,groet,Yvonne

Karla

Geplaatst op 24 augustus 2011

Hallo
Wat merk ik op in dit verhaal…een dag zonder motorpech,tijd dus voor andere zaken.Kleren maar in de vuilnisbak achterlaten en lekker inkopen doen op de markt.En ….Kees voor jou moeten de file,s in Nederland straks appeltje eitje zijn.Geniet nog maar even van de sfeer daar .Groet

Bo en Suus

Geplaatst op 24 augustus 2011

Ja hoor, ook wij hebben delhi bereikt.
Als ik aan al die ritjes van jullie denk dan haal ik het gevoel weer op van het retourtje bij Kees achterop van Laren naar Hengelo. En nu aan het eind van de rit hebben jullie een eigen bed. Misschien zijn jullie de eerste mannen met het lege nest syndroom.
And be ware of the bedbugs.
We zouden graag de bonte avond met jullie doorbrengen, maar weten zeker dat we dit ook aan jullie wel kunnen overlaten. Dus willen jullie ook een spetterend eind van de trip toewensen, neem het er lekker van. En natuurlijk bedankt voor alle bijzondere verhalen. We vonden de opbouw van de spanning in de verhalen echt heel goed omschreven en zijn erg benieuwd naar het life-verslag.
Adios

Els

Geplaatst op 24 augustus 2011

Heerlijk gevoel dat jullie zijn aangekomen in Delhi! Ik wens jullie nog veel mooie belevenissen toe deze laatste dagen, maar die mogen gerust minder heftig zijn dan die van de afgelopen weken. Maak er maar mooie foto’s van. Misschien ‘strik’ ik je voor een expositie in de Hof! Wat zullen onze oren tuteren als je met je verhalen woensdag weer gewoon op ons Uitbureau zit Kees. Verrassing: ik ben er dan ook!
Tot woensdag dus en behouden terugvlucht!

Mimi

Geplaatst op 24 augustus 2011

Hallo Kees en Paul,weer indrukwekkende verhalen.Ik ga jullie vast bedanken dat ik jullie reis heb mogen volgen.
Ik wens jullie nog een mooi verblijf in Delhi en voor straks slaap lekker

Natascha Kroon Majoor

Geplaatst op 24 augustus 2011

Hoi hoi

Nou ik kan alleen nog maar zeggen nu ff genieten van de laatste dagen en het hotel en bed. En thanks voor de leuke en spannende verslagen. in een woord geweldig. Jammer dat het boek bijna uit is…..maar wat is de volgende uitdaging????

LIEFS NATASCHA

Eddy

Geplaatst op 24 augustus 2011

Geniet nog even van de laatste dagen !! en een hele goeie reis terug .en weer bedankt voor de mooie en toch wel heftige reis verslagen
Groet Bertha en Ed

Paula en Hans

Geplaatst op 24 augustus 2011

Hallo alletwee
Geniet van de luxe en we hopen dat jullie nog tijd voor de markt hebben want dat is ook een belevenis. Veel mensen,
veel herrie, veel luchtjes ,veel van alles.
Veel plezier in Delhi!
Hans en Paula
Denemarken

Theo Lutterma

Geplaatst op 24 augustus 2011

Hoi Kees en Paul,Deze reis hebben jullie toch maar weer geflikt,en nu maar even genieten van de laatste dagen.Voor Vrijdag vast een voorspoedige thuisreis.Heel veel groeten uit Uden van Joke en Theo

Rini

Geplaatst op 24 augustus 2011

Zit bij Melissa,heb je foto’s bekeken en een wat
reis verhalen gelezen wat een heftige reis.
volgende keer maargewoon door zeeland daar valt de minste regen en de meeste zon uren.Goede vlucht terug.grRini

Jan ,Jolanda en Jan Douwe

Geplaatst op 24 augustus 2011

Hallo Kees en Paul.
Wat weer een prachtige reisverslagen. Rust lekker uit in een goed bed.
See You Soon.

Matthijs

Geplaatst op 24 augustus 2011

Well done guys!
Geniet van de matrassen en van de laatste dagen