16) Dichter bij Delhi

Dinsdag 23 augustus 2011

Hallo smullers van onze verhalen,

We hebben overnacht in Mandi. We kwamen vanuit Minali. Mandi is een hele drukke grote plaats. Bewust hebben we gekozen voor een hotel buiten de stad i.v.m. de drukte. We hebben daarom een kamer aan de achterkant gekozen. De kamer was basic maar ’t was voldoende voor een nachtje. Met de riksja zijn we naar de binnenstad gegaan. Gisteren hebben wij vanuit Mandi ons verhaal geschreven. Maar wat we niet hebben vermeld is dat wij met enige verhoogde benzine dampen in het internet cafe zaten waardoor wij deze snel hebben verlaten. De stank was nauwelijks te verdragen. Daarna hebben wij een trendy café restaurant bezocht. Hier zaten overwegend de wat betere klasse. Wij passen ons overal aan en wat hebben wij er lekker gegeten. Ja Karla jij wilde iets meer weten over wat we zoal eten. Nu over het algemeen heerlijk en gevarieerd. Smaakvol en verfijnd en vooral vegetarisch. We hadden op advies van de ober om 1 pizza met z´n tweeën te eten. Die zou voor ons genoeg zijn. Toen deze werd gebracht heet dat in Holland een minipizza. We hadden er niet voldoende aan dus bestelde Paul een cheeseburger. Kees had een gezin iets smaakvols zien eten en wilde dit graag proberen. Paul zijn cheeseburger moest van verre komen want deze kwam via de voordeur naar binnen. Kees had een Chinees gerecht met bami en met veel kool en heerlijk gekruid. Het viel ons op dat de vrouwen die wij in de stad hebben gezien allen er zeer verzorgd uit zien en prachtig gekleed, of zou het komen dat we bijna thuis zijn? Even een beschrijving van onze kamer. Deze was inpandig, geen buitenlicht, geen ventilatie en het bed was niet waterpas. De klapper was de douche die werkelijk alle kanten op spoot ook op de elektrische onderdelen zoals de boiler. Want ja lieve mensen we hadden eindelijk echt warm water. Paul was op een fantastisch idee gekomen om zijn gebruikte onderbroek om de douchekop te knopen om zo de straal te beteugelen. We gingen vroeg slapen maar er was een hoop herrie op de gang van kleine kinderen. Twee meisjes probeerden zo hard mogelijk te schreeuwen om twaalf uur `s nachts. Paul greep in en daarna werd het rustig en konden wij van onze welverdiende rust genieten. Vanmorgen het gewone ochtendritueel en weer vroeg vertrokken. Zelfs de verkeersborden kunnen we niet meer geloven. Als snel kwamen we erachter dat we goed fout zaten. We moesten dus weer terug naar Mandi en vonden de weg naar Delhi. We zaten nog steeds hoog in de Bergen en bleven maar zakken. Er waren goede en zeer slechte stukken weg en vooral met het drukke vrachtverkeer vraagt het veel van zowel fysiek als mentaal. Het grootste gevaar zijn de vrachtwagen chauffeurs. Zij halen soms zo onverantwoord in dat wij van de weg worden gedrukt. Hier geldt de grootste is de baas op de weg. Het was al warm toen we vertrokken maar wel droog. De temperatuur steeg tot ruim boven de 35 toe we de bergen definitief achter ons hebben gelaten. Paul heeft zijn eerste olifant gespot. Vanavond melde Paul dat aan Kees met de vraag heb jij die olifant gezien waarna Kees verontwaardig reageerde met de woorden : een olifant”? Kees dacht dat hij voor de gek werd gehouden maar Paul was zo overtuigd van zijn gelijk. Misschien moet Kees toch weer een nieuwe bril. Het verkeer nam sterk toe naar mate we zuidelijker gaan. Aan het einde van de dag op zoek naar een goed hotel en die hebben we dan eindelijk gevonden. We meldden ons bij de balie van een Best Western hotel. Daar merkte wij dat wij er niet uitzagen. Helemaal met stof en roet bedekt leken we mensen die zo uit de sloppenwijken van Delhi kwamen. We voelden ons zo vies. Lekkere warme douche een grote royale kamer en vooral niet te vergeten een heerlijk bed. We worden ook heel goed bewaakt en dat is een prettig gevoel. In het restaurant hebben we uitgebreid en heerlijk gegeten. De ober bracht als eerste een gewone fles mineraal water wat wij dagelijks langs de weg kopen en presenteerde dit als een dure fles wijn. Hij vroeg daarmee onze goedkeuring. Ach zeiden wij “ joh doe niet zo moeilijk” Dit flikte hij weer toen wij een simpel biertje bestelde. Alles gaat hier in een slakkengang. We willen Matthijs bedanken voor het voorstel van het hotel in Delhi. We willen graag een hotel zoeken in de buurt van het vliegveld. Dit gaan we morgen doen. We zitten nog ruim 200 km van Delhi vandaan dus in een uurtje of drie zullen we in Delhi zijn. Ook William bedankt als ervaringsdeskundige. We hebben al aardig de regels in het verkeer geoefend dus Delhi here we come.
Groet uit India.

Paul en Kees

PS Karla pakjesavond is nog niet zover maar we zullen ons best doen. Je weet we hebben maar een tas en daar zullen we het mee moeten doen.

Reacties :

Barbara Bolt

Geplaatst op 24 augustus 2011

Ha Kees en Paul,
Tjonge jonge, komen wij terug uit spanje met onze verhalen, lezen we dit! Wat een super reis en wat een avonturen. Nog heel veel plezier de laatste dagen.
lieve groetjes John Boon en Barbara Bolt

Barbera

Geplaatst op 24 augustus 2011

Laatste daagjes! Geniet!!
Liefs,
Barbera

Ria

Geplaatst op 24 augustus 2011

Hallo heren.
Nog even en dan zit het er weer op….
Als je van een mug een olifant maakt dan wordt het tijd om naar huis terug te keren…..
Wat een belevenissen, in ieder geval genoeg om er een tijd op terug te kunnen kijken! En dan maar weer plannen maken waar de volgende reis naar toe moet….

Liefs ria

Angel

Geplaatst op 24 augustus 2011

Hai boys

Leukleukleukleuk,kan er niks anders van maken.
Wat ik ook zo leuk vind is als jullie de prijzen van alles erbij vermelden,das toch geweldig die kleine prijsjes.
Hoop er meer van te lezen in jullie volgende verhalen.

X Angel

Ton Vroman

Geplaatst op 24 augustus 2011

Hoi Kees en Paul Toch gek dat het er alweer bijna opzit, beginnen jullie er net lekker in te komen, ervaring op te doen met die motoren, te wennen aan de temperatuur (toch?), hoe om te gaan met de bevolking, creatief met de douche, het zien van grote dieren die er misschien niet zijn, enz. moet je alweer terug naar huis, ga toch nog een paar blokjes om, nu jullie er toch zijn? Maar goed geniet nog even en toch een goede terug reis gewenst.
Ton

Natascha Kroon

Geplaatst op 24 augustus 2011

hoi Paul en Kees
wat een verhaal weer…..en de een ziet olifanten en de ander niet ha ha. echt grappig. wat kan ik genieten van jullie verhalen zeg. als julie een film of foto,’s gaan tonen moeten jullie me mailen lijkt me echt geweldig. als ik jullie verhalen lees heb ik al een beeld voor me…..als ik dan de foto ’s bekijk is het bijna nog erger dan ik me voorstelde.
Geniet nog van de laatste dagen en goede reis terug

Liefs natascha

Paula

Geplaatst op 24 augustus 2011

Ha dear boys!!!
Nogmaals…zo goed om zo met jullie mee te kunne reizen.
iedere keer weer boeiend,spannend,leuk,mooi wat jullie meemaken.
Wel zorgwekkend dat Kees geen oifant op de weg ziet.: een leuke voor een pearle reclame. Of moeten we ons zorgen maken over Paul…ziet hij olifanten op de weg die er helemaal niet zijn.
Trouwens super van die vuile onderbroeken over de douche kop. Twee vliegen in 1 klap. Zou ik thuis gewoon mee doorgaan…Goeie reis weer verder… Zoen Paula

Frank & Kati

Geplaatst op 23 augustus 2011

Ha Paul en Kees,
Je weet het; de laatste loodjes zijn het zwaarst.
Zo te lezen wacht er nog 1 zware beproeving en dat is het shoppen voor het thuisfront!!
Als jullie dit ook fixen dan komt alles zeker goed…
Veel plezier en een onspannen terugreis,

Frank

William de Pree

Geplaatst op 23 augustus 2011

Hay BOYYYYZZZZZ

Het Radisson hotel ,is vlak bij het vliegveld,en ook hier heb je van uit het hotel de apen nog over de muurtjes lopen dus heb je het idee dat je nog wel steeds in de rimboe zit.
Wel prijzig maar goed wij hadden het zelfs alleen als dag kamer geboekt in afwachting van onze vlucht,heerlijk hamburger en pasta en salade capresse ,van de roomservice,ff beetje pitten ff in bad de bagage flink in snoeren <vacuum zak van de blokker doet wonderen en de roomservice brengt wel een stofzuiger om de boel vacuüm te zuigen (al maakte wij ook de grap dat we de stof zuiger wilde hebben om de kamer eens lekker een beurt te geven)
Als je de tijd hebt is de Dehli Haat markt is niet onaardig om te doen en heb ie gelijk wat leuks voor thuis goede kwaliteit en ook veel indierRs afdingen moet maar ze gaan niet echt heel laag met de prijs dus je merkt al gauw dat je een faire prijs kwaliteit verhouding hebt.
Nou dit als ervaringen deskundige,dr is natuurlijk nog meer toedoen.
het vrijdag gebed?/ in de grootste moskee in azieen,op zich al leuk om daar in de omgeving ff te lopen en foto’s te maken.
Let op he mannen op de weg want zoals je al schrijft ,de vrachtwagens,HEFTIG.doe voorzichtig.

NAMASTE

Kitty

Geplaatst op 23 augustus 2011

Hoi Mannen, nou hier op de hof wordt druk gepraat over jullie soms wat “horror” achtige verhalen, pech met de motoren,hitte, moesson, 6km door de blub en uitkijken dat je niet in de afgrond rijd en niet te vergeten al het vee wat los loopt enz,enz, het merendeel van ons(meest vrouwen natuurlijk) zijn blij als jullie weer veilig en gezond op nederlandse bodem zijn geland! maar voor nu nog veel plezier, lekker eten bij ledlicht(romantisch) groet uit het natte gooi!!

Els

Geplaatst op 23 augustus 2011

Tja, het is toch een ware avonturentocht, dat wil ik toch maar weer eens zeggen. Kees, Vlissingen was toch ook leuk en daar zat je toch ook hoog en was het toch ook nat? Je meot me maar eens uitgebreid uitleggen wat het verschil is (dat akn alweer over een week!).
Ik wens jullie voor de laatste dagen alle goede dingen toe en vast een behouden thuiskomst. Ik kijk eAr al erg naar uit, laat staan jullie meest naaste familileden.
Els