15) Een prachtige dag ondanks….

Lieve lezers en lezeressen,

Vanuit Minali zijn we vertrokken naar Mandi waar vanuit we dit verslagje doen. Vanmorgen bij het opstaan regende het pijpenstelen, gelukkig  hield dat zo rond 8 uur op. We kregen van moeder natuur een prachtig cadeautje. Er stond een prachtige regenboog vlak voor ons hotel alsof je ‘m zo kon pakken. De start was even toch weer moeilijk. Paul zijn motor bleek toch niet goed gerepareerd te zijn. Wij vermoeden dat de motor alleen uit de bergen is opgehaald en geen wezenlijke inspectie heeft gehad. We hadden al een vermoeden dat die gozer, de gladjanus heel makkelijk zijn geld heeft verdiend. Nadat we alle bepakking hadden vastgezet op de motor bleek deze niet te starten. Even balen maar Kees kwam op het idee om zijn accu in Paul zijn motor te plaatsen en jawel hij startte de eerste keer zoals dat hoort. Wij zijn dus beter dan dat joch. Hij had een zakelijk maar niet eerlijk blik in zijn ogen.  Kees is naar die aardige dealer  gereden die Kees zijn motor heeft gerepareerd om een nieuwe accu op te halen. Dat bleek niet zo maar te kunnen, want hij moest worden gevuld en opgeladen. Kees vond het wachten, ongeveer een uur te lang en stelde voor om een leen accu te vragen. Na een controle is Kees terug gegaan naar het hotel waar Paul zat te wachten. Veel kijkers en weinig doeners. Het liefst staan ze met hun handen op hun rug. Niet dat iedereen zo is maar het viel nu extra op. De leen accu geplaatst en een keer starten en de motor liep prachtig. Terug naar de dealer die toch op de route lag. De nieuwe accu stond al gebruiksklaar en ja wat liep de motor mooi. Paul had weer licht en heel belangrijk de claxon. In Minali nog we gegeten en gedronken op een heerlijk terras. Onder een temperatuurtje van boven de dertig graden schalde uit de speakers het lied van Wham ” Last Christmas” Wij hadden de indruk dat ze alweer naar de winter verlangen. Wat een prachtige motordag hebben we gehad. Vier uur alleen maar gedaald. Mooie asfaltwegen en fascinerende omgeving. We hebben de Himalaya achter ons gelaten en de temperatuur steeg met de minuut. We zagen geen beren op de weg maar wel weer de apen. Aan de plantengroei kun je zien dat we in de subtropen zijn beland. We hebben een hotel gevonden, redelijk basic en we waren nog niet binnen of de elektriciteit viel uit en een man spoedde naar ons om een kaarsje te brengen. Wij zijn niet voor een gat te vangen en hebben gebruik gemaakt van onze led lampen. Gelukkig was de stroomstoring van korte duur. We gaan nu ergens eten. Het is hier een drukte van belang. Allemaal stalletjes met schreeuwende mensen en de stank van benzine en uitlaatgassen. Gelukkig maar een nachtje en dan gaan we toch al aardig richting Delhi.

Groet,

Kees en Paul

Reacties :

Susan

Geplaatst op 23 augustus 2011

Hoeaai,
Ja hoor, ook ik ben via een omweg nu ook weer bij.
Door de blubber en via de digitale snelweg zit ik denkbeeldig even op het teras met jullie een colaatje te drinken.
Het eindpunt is al in zicht, en daarna moet je nog 100 keer vertellen aan iedereen hoe vaak je een lekke band had. Als ik jullie was zou ik op de terugreis een vliegtuig kapen en laten landen op een tropisch eiland om daar alle lezers uit te nodigen voor de film en verhalen en om daar evt nazorg te ontvangen.
Hoe dan ook, ik hoop dat jullie de reis op het hoogtepunt afsluiten en dit laatste gevoel vast houden van deze survival.
Dan stap ik nu in de zijspan en reis het laatse stuk met jullie mee……

Bojoura Krijtenberg

Geplaatst op 23 augustus 2011

He stoere mannen,
We liepen achter op de verhalen maar we zijn onder de indruk van jullie spannende ervaringen. Dit is spannender dan een triller…We hopen dat jullie de komende dagen gewoon met volle banden kunnen genieten van al het moois.

Succes liefs Bo en Suus

Paula

Geplaatst op 22 augustus 2011

Ha multifunctioneel stel… komt niemand er meer uit nou dan weten jullie het nog wel!!!
Gelukkig een betere dag en wat een mooie foto’s…
ik heb al contact gehad met garage van Santen .Ze willen een motor afdeling starten en ze willen jullie daar graag hebben .
dag ferme knapen dikke zoen Paula

Karla

Geplaatst op 22 augustus 2011

Hallo
Zo ken ik jullie weer, het genieten staat voorop op deze dag. En de creativiteit er even ingegooid om de motor weer aan de praat te krijgen.Goeie tip van Matthijs, en.. vergeet niet de boodschappen te doen daar.We kijken natuurlijk uit naar “pakjesdag”
Veel plezier verder.Karla

William de Pree

Geplaatst op 22 augustus 2011

Boyz, geweldige foto s ,ik kan haast al niet wachten op een totale avond presentatie,natuurlijk met hapjes en drankjes,hebben jullie nou al lekker Jak thee gedronken?(brrrrrr)
Nou op naar Dehli(tip van Mathijs is niet gek voor jullie, een tig sterren hotel)Overigens hebben wij daar een avond gezeten,het is wel echt voor de RICH and FAMOUS indieR,maar je kan je op de wc omkleden ,kijken ze niet meer zo heel gek van op zeker ook niet als je met zijn 2 en op het invalide toilet gaat en daar na een flink kwartier ,helemaal up to date weer uit komt,ze zetten je spullen wel ff in de opslag.
En ze hebben een heavy disco club ,en free wifi ,kun je de hele avond op een thee zitten, iedere indieR die wat denkt te zijn voor bij zien schuiven
ja, daar zit wel ff wat contrast in!!!
Nou eerst maar eens die kant weer opgaan,denk je weer maar eens even in die 2 <(4,a 5) baans wegen en ieder ding wat beweegt en toetert op die weg,is wel ff iets anders dan de moddertracks.

BUDDHA of COMPASSION
En wat moet je allemaal nog? nog naar AGRA?

Joop en Marjan

Geplaatst op 22 augustus 2011

Wat een superdag, vandaag, vergeleken met jullie vorige dag.!!!!!
Wat een superslim idee om de accu van Kees in de motor van Paul te zetten.
Nog even lekker genieten, hoor.
oh ja, Paul, Oma smult ook van de geprinte avonturen. Zij reist ook met jullie beiden mee.

Joke

Geplaatst op 22 augustus 2011

hoi Mannen,weer een bijzondere dag,en gelukkig verder droog weer. Maar Paul ik vraag mij af,of jij volgende week moet werken?,want dat zal dan ook niet mee vallen. Maar nu nog lekker genieten van de komende dagen,en groetjes uit uden.

Paula en Hans

Geplaatst op 22 augustus 2011

Hoi Kees en Paul
Jeetje wat een reis!.Wat goed dat jullie ons mee laten reizen per mail ondanks vermoeidheid enz.
We zitten weer met onze neus in de atlas en kunnen jullie weer voor ons halen.
Blijf uitkijken met al die verkeersduivels!
veel groeten uit en zonnig Denemarken
Hans en Paula

Belinda

Geplaatst op 22 augustus 2011

Prachtig zo’n dag.
Hadden jullie echt even nodig.

Matthijs

Geplaatst op 22 augustus 2011

Klinkt goed mannen! Hou de focus tot het einde vast. Als ik jullie was zou ik ff een dik hotel boeken in New Delhi. Uit eigen ervaring is lekker na een tijdje knutselen met vervoer en onderdak.

Ik ben de lulligste niet en kom dus ook maar even met een voorstelletje:
– hotel grand park inn
– schijnt dicht bij een/het trein station te liggen
– parkeerplekje erbij voor de motoren
– 2 nachten 2 persoonskamer voor nog geen 6000 van die indiase centen; dat moet gelijk zijn aan ca 1,5 maand 1x per dag je motor voor een grote beurt wegbrengen
– Bookings.com geeft een ‘6.9 en fijn’ als beoordeling. In vergelijking met wat jullie de afgelopen 2,5 week hebben gehad is dit een dikke 10+
– website: http://www.hotelgrandparkinn.com/< /a>

Enjoy your stay