13) Twee dagen in een

Vrijdag 19 augustus 2011

Beste lezers,

Helaas konden we uiteraard gisteren jullie niet informeren via deze website. Maar nu des te meer. Vroeg vanuit Leh vertrokken. Het regende behoorlijk en dat is altijd vervelend inpakken etc. Maar na een aantal kilometers buiten de stad brak het zonnetje door. Kortom heerlijk genieten. Met een goed gevoel over onze motoren reden we over prachtige wegen en dat is hier een uitzondering. Vandaag zou de meest zware maar ook de indrukwekkendste reisdag worden en tevens de langste en wel 275 km. Dat zijn ong. 800 Europese kilometers. Toen merkte Paul dat zijn achterband leeg was. Kees bevestigde dit. We bevonden ons in de middle of knowwhere. er waren geen andere opties dat we deze er niet aan konden ontkomen deze klus zelf te klaren. Het hele gebeuren heeft anderhalf uur geduurd maar we waren trots op onszelf want het resultaat was perfect. Hierdoor liepen we reistijd mis en die hadden we hard nodig. Telkens is het leven weer opnieuw beginnen. De hele dag reden we op hoogte zo rond de 4000 meter hoogte waaronder twee passen die boven de 5000 meter kwamen. De slechte wegen willen maar niet wennen, want het is zo inspannend maar je kunt niet terug. Dit was echt de Himalaya op z’n best. Prachtige kleuren, blauwe hemel en een paar spierwitte wolken gaf deze reis zo een bijzondere belevenis. We kregen als snel door dat het race was tegen de klok om voor donker bij het tentenkamp te zijn. Deze race hebben we helaas verloren, maar de omstandigheden waren prima. Helder en een prachtige sterrenhemel. Om 20.00 uur arriveerden we dan eindelijk bij het tentenkamp. We waren helemaal op en dan te bedenken dat we op 4400 meter zaten. De gastvrijheid is zo grandioos dat je je krampen en alle ellende die er bij horen snel bent vergeten. De keuken en restaurant is een tent maar de slaapvertrekken bestond uit golfplaten en deuren die niet sloten. Kortom ventilatie genoeg. We voelden ons al aardig gelijk met de mensen die de sloppenwijken wonen. Heel basic, er brandde een lamp op een stevige accu die onder een tafeltje stond. De wc was naast ons en dat bestond uit een lekkere plaat blik, een sta toilet en een paar bakken water waarmee je souvenir een zetje kan geven. Dat het koud was weten deze mensen als geen ander. De dekens waren zo zwaar dat je het er wel warm van moest krijgen. In ons golfplatenappartement mochten wij maar een kant gebruiken want er konden nog meer reizigers komen. Nog even over die gastvrijheid. We werden in de hoofdtent uitgenodigd om wat warms te drinken en te eten. Tussen de locals en een Belgisch stel. Warme thee en we hebben heerlijk gegeten. O.a. warme broodjes, soep, en een prutje van aardappel. Dit alles wordt op een enorme gasbrander gemaakt. Dat is ook in de tent te ruiken. Geen bezoekers gehad maar wel ’s morgens dat we wakker werden door een enorme benzinedamp. De Belg die ook een biker is was even zijn tank aan het bijvullen maar er liep meer benzine er langs dan erin is onze mening. We hebben ontbeten in tent met toast en warme thee. Voor het eerst was deze toast voorzien van pindakaas die meegebakken wordt echt een aanrader voor Nederland. Het contrast met onze overnachtingsplekken in Leh en de tent waren zo groot. Leh berekent Europese prijzen en in tent betalen we 1,60 per persoon. En het eten, drinken en vooral dat ze aardige mensen zijn was veel verser dan in Leh. Vandaag vertrokken voor een korte rit 119 km. We zijn door rijk besneeuwde bergen gereden en hadden last van klein hagel. Vermoeiend rijden langs het witte deken. Over de top bleven we alsmaar dalen en er zaten prachtige stukken asfalt tussen. Maar het blijft opletten want de weg kan ineens veranderen in een puinbak. We zijn vandaag vroeg gearriveerd zo rond half twee en we hebben een heerlijk hotel met eindelijk lekkere matrassen. Het weer is prachtig hier en we doen lekker rustig aan. Vanavond vroeg de koffer in en dan morgen de laatste pas over om naar Manali te gaan. Hiermee laten we het hooggebergte achter ons. Dan gaan we weer de bewoonde wereld in en zullen we gaan dalen op weg richting Delhi. Wij willen jullie bedanken voor de reacties want wij genieten ervan. Het eerste als we op het internet zijn duiken we in jullie reacties.

Groet,

Paul en Kees

Reactie`s :

Roberto

Geplaatst op 22 augustus 2011

Hallo Kees en Paul,

Ook nu we weer terug zijn in Italie is het eerste wat we doen elke dag, snel even kijken of het volgende verslag al binnen is. Schitterende reis die jullie maken en vooral ook mooi en kleurrijk beschreven. Geen idee waar jullie steeds de tijd (en de interenet verbinding) vandaan halen om het verslag the scrijven en door te sturen aan het eind van zo’n vermoeiende dag!

Veel succes nog in de komende dagen!

Els en Roberto

Jan, Jolanda en Jan Douwe

Geplaatst op 21 augustus 2011

Hallo Paul en Kees, wat een spannende ,vemoeiende en mooie reis.
We beleven het mee door jullie geweldige reis verhalen.

Groet van de glaasjes.

Joost

Geplaatst op 20 augustus 2011

Hoi Paul en Kees,

Ik zeg lekker bezig mannen!
Mooie verhalen.
Mooie ervaringen.
Mooie belevingen.

GENIET (en nu zonder lekke banden, kijken of dat ook lukt 😉

Take Care
J.

Barbera

Geplaatst op 20 augustus 2011

Goedemiddag!

Vanuit een zonnig Amsterdam een berichtje vanaf mijn nieuwe laptop (pap, hij is ondertussen een beetje mijn nieuwe vriend                         Fijn om te lezen dat jullie genieten en het tentenkamp leest als een bijzondere ervaring. De pindakaas beleving moeten jullie hier ook maar eens invoeren bij Calve! Inderdaad verwacht ik bij elk verslag een lekke band en jahoor, hier ook weer een. Maar goed, een creatief mens heeft de halve wereld, dus ook India Weer veel belevenissen en ik kijk alweer uit naar het volgende verslag. Geniet en pas goed op jullie zelf!

Liefs,
Barbera

Kitty

Geplaatst op 20 augustus 2011

Heeey daar was ik ook weer, net de 2 laatste verhalen zitten lezen, nou als er een land is van contrasten dan is het zeker India, echte avonturiers zijn jullie ben weer benieuwd naar de volgende foto’s succes en toi toi opweg naar Delhi.
groetjes Kitty

William de Pree

Geplaatst op 19 augustus 2011

EVERYBODY GETS SO MUCH INFORMATION ALL DAY LONG THAT THEY LOOSE THEIR COMMON SENCE.(Gertruden Stein,1874-1946 )
De spreuk voor de komende dagen,dat dat zoveel jaar geleden al bedacht is,zit ik hier met mijn ipod ,ipad,en de halve mac store, moet ik ook nog een i phone ,en gaan twitteren en alles in huis wordt al gestremde,hoe kan die informatie mijn hoofd nog in??
ja, dan denk je toch zat ik maar gewoon boven op het dak van de wereld,en ja banden plakken dan maar!

Namaste!

Angel

Geplaatst op 19 augustus 2011

Hey mannen
Wat en leuke verhalen elke x weer.
Ik kijk er steeds naar uit hoor.
En wat een ongelooflijke dikke rigzak met ervaring nemen jullie mee naar huis.
Hierdoor ga je het luxe leventje wel waarderen he wat wij hebben.
Alleen na een tijdje ben je dat dan toch weer min of meer vergeten,of eigenlijk is het naar achter in je hersenen geschoven want vergeten doe je dit natuurlijk nooit.
Was zelf in Uruguay en Brazilie geweest met me sport en daar zag je ook zoveel verschillen echt ongelooflijk als je het van zo dicht bij ziet.
Veel plezier nog daarro en Paul lijkt me leuk om ook nog eens real life story’s van je te horen.

Genietseeeeeeeee

Natascha majoor

Geplaatst op 19 augustus 2011

Hoi Paul en Kees
Weer een genot om te lezen….wat maken jullie toch veel mee. Maar vraag me af of jullie niet gebroken thuis komen. maar dat is het vast allemaal waard. En ach waarom zou je uitrusten op vakantie.Dat kan het hele jaar nog in de zorg.
Heel veel plezier nog en geniet van deze speciale momenten in het leven.

Liefs Natascha

Theo

Geplaatst op 19 augustus 2011

Hoi Boy,s
Jullie kunnen beter op een feestje of in de kroeg blijven plakken,dan heb je niet zo veel ongemak ( hoogstens misschien thuis )
Maar uit al jullie verhalen maak ik toch op ,dat ondanks dat het behoorlijk afzien is,jullie toch met een schitterende ervaring straks thuiskomen.Maar voor het zover is wensen Joke en ik jullie nog een geweldige reis zonder veel problemen,en denk erom,wat er ook gebeurt,,,KEEP SMYLING
groeten uit Uden.

Tineke

Geplaatst op 19 augustus 2011

Hallo Paul en Kees,
Wat een mooie foto”s.
Indrukwekkende verhalen,volgens mij gaan jullie een motorzaak beginnen met als specialiteit banden plakken, geniet nog van de komende dagen,ik zie weer uit naar het volgende verslag. gr Tineke

Belinda

Geplaatst op 19 augustus 2011

Intensieve dagen. Maar wel een unieke plek, tentenkamp.
Fijn dat jullie een goed hotel hebben voor vannacht.
Morgen een rustige, veilige rit.

Martien en Riet

Geplaatst op 19 augustus 2011

hoi paul en kees, bedankt voor jullie verslag elke dag weer spannend wat jullie meegemaakt hebben, al veel pech gehad maar jullie zijn stoere bikers, beroep misgelopen motormakers gr. van martien en riet. doei doei.

Ton Vroman

Geplaatst op 19 augustus 2011

We zijn weer benieuwd naar de foto`s en film, lukt dat goed met die camera op de helm?zoals Matthijs al zei ik laat al onze lekke banden staan tot jullie weer terug zijn. Ook heel apart te lezen dat al die problemen met de motoren zo goed verholpen worden,mensen worden toch creatief als ze geen cent te makken hebben, komt hier ook als de crisis doorzet? geniet van de uitzichten en blijf opletten. groetjes Jeanne en Ton

Matthijs

Geplaatst op 19 augustus 2011

Zo te lezen worden de dagelijkse inspanningen nu ook dagelijks beloond met mooie plaatjes en ervaringen. Well done!
Leuk om te weten dat we bij jullie straks aan het juiste adres zijn om banden te laten repareren+ een potentiele nieuwe hobby in het verschiet……