12 ) Dak van de wereld

Woensdag 17 augustus 2011

Hallo allemaal,

Vanmorgen waren we er vroeg bij. Het plan was om eerst naar de hoogste berijdbare weg ter wereld te gaan om daarna de motoren een APK beurt te geven. We waren niet eens de stad uit of Paul constateerde een lekke achterband. Nog gelukkig in de bewoonde wereld maar toch te ver verwijderd van een reparateur. Daar stonden we dan. Het was uiteraard weer flink balen maar hier komen de avonturiers mentaliteit. Paul en ik in druk overleg en hebben besloten deze klus met flinke tegenzin zelf te gaan klaren. We hadden spullen en de nodige training gehad. Een bout eraf en daarna kwamen er twee mannen die onze onzekerheid zagen en voordat we het wisten hebben zij de klus geklaard. Wat een aardige mensen zijn er toch in de wereld. Een advies om voor de zekerheid het na laten kijken bij een erkende reparateur. Dat eerst gedaan want we moesten toch. De eerst de beste reparateur had tijd voor ons. Een zeer aardig Engels sprekende vriend van het bedrijfje die de indruk gaf dat alles mogelijk was. Dat is het mooie van India, je wordt direct geholpen. In Nederland moet je tijdig een afspraak maken en hier zien ze geen problemen. Eerst Paul zijn motor onder de loep met name de check van de achterband. Tijdens de inspectie moest het luchtfilter worden vervangen. DanKees zijn motor, nou daar was meer mee aan de hand. De lagers van de voorvork moest worden vervangen ook het luchtfilter. Maaaaaar toen ontdekte hij dat de koppelingsplaten waren versleten. Hoe kwam hij daar achter? Hij haalde een plug van het schakelsysteem en liet ons de olie ruiken alsof wij hier iets over kunnen zeggen. De jonge knul is zeer secuur in zijn werk . Ook dit moest worden vervangen. 10.00 uur arriveerden wij en 12.30 waren de motoren weer in topvorm. Als jullie denken wat vervelend voor die jongens dan hebben jullie het mis. Het bleek een verzamelplaats van bikers uit alle landen van de wereld. Veel ervaringen werden gedeeld. Er waren veel vage types. Er kwam zelfs de overbuurman thee brengen voor iedereen. We wilde afrekenen maar de baas vertelde dat betalen later komt. Ga eerst maar proefrijden. Gelukkig konden we ons doel voor vandaag aanvangen. Op weg naar 5602 meter hoogte. De afstand van Leh naar de top zou ongeveer 45 km zijn. De weg begon met een mooi stuk asfalt en vanaf de politiepost waar we onze permit moesten tonen werd de weg slechter. Je hebt officieel toestemming nodig van de overheid. En die hadden wij van bij ons hotel ontvangen. Constant stijgen, prachtige vergezichten en de weergoden waren ons weer goed gezind. Het was een indrukwekkende rit. Eindelijk waren wij boven hebben genoten we van het prachtige uitzicht. Enkele shots genomen en weer terug naar Leh. We gingen langs de reparateur om af te rekenen. Dat doen ze niet graag want komt er weer iemand met motor dan is de aandacht verdwenen. We waren uiteraard benieuwd wat deze grap ging kosten. In Nederland betaal je honderden euro’s en hier kun je van het bedrag in Holland naar de Chinees. Zelfs onze overnachtingen zijn duurder. En een aardig joch, hij lachte alleen maar. Wat een vakkracht. Nu zijn wij en de motoren gereed voor de volgende etappe. Morgen overnachten wij in een tentenkamp op 4400 meter hoogte dus we gaan ervan uit dat we geen berichten kunnen plaatsen.

Groetjes

Tot in Manali

Reactie`s :

Barbera

Geplaatst op 18 augustus 2011

Geniet! Want als het even tegenzit blijkt het daarna weer mee te zitten                         Nu op zo’n hoogte! Dat moet fantastisch zijn! Ben benieuwd naar de tent verhalen.

Liefs,
Barbera

Marjolein

Geplaatst op 18 augustus 2011

Jeetje…die hoogte! Ongelooflijk! Wat een prachtige foto’s, echt genieten!

Liefs! Marjolein

William de Pree

Geplaatst op 18 augustus 2011

Beste yogi,
Sta moedig en sterk in het leven,maak gebruik van je innerlijke kracht.
Zoek een rustige plek ,zeg boven op een berg(gaat wel lukken)voeten iets uit elkaar ,tenen wijzen naar elkaar ,armen naast het lichaam sta in de berg houding ,op een inademing gaan beide armen langzaam omhoog tot ze boven het hoofd elkaar met de vingertoppen raken,kijk mee naar boven en strek,verleng.Hou dit 5 ademhalingen vol,laat de armen geleidelijk weerzaken,voel even na.
Gaaf mannen !ergens bijna op het dak van de wereld!
Ik vind dat ik het je toch ff moet laten weten,gisteren was het ff little India op de steppe ,( lees kleine huis op de ..) wat een beeste bende,gelukkig was er voor 1 plein gekozen,wat het schoonmaken ietsje beperkte.(jullie kennen de uitwerpsel vormen inmiddels goed)
Kees ,dit was een topper! echt die moet in de herhaling zodat jij erbij kan zijn ,GEWELDIG!
Je ziet ook hier te gekke belevenissen.

Klaas

Geplaatst op 17 augustus 2011

Beste Paul,
Bedankt voor jullie mooie berichten. Jullie zijn wel echt je horizon weer flink aan het verleggen.
Groet. Heb het het niet te koud boven en tot later.
Klaas

Karla

Geplaatst op 17 augustus 2011

Hallo,vanaf Texel de groetjes van Paula .Mooi verhaal voor vandaag Houden zo!

Joke

Geplaatst op 17 augustus 2011

Hoi Bikers.
Wat een verhaal weer vandaag. Voor de komende 2dagen,weer veel rij plezier.
Groetjes uit Uden.

Els

Geplaatst op 17 augustus 2011

Tjee wat een avonturentocht is het al tot nu toe! Ik kijk met spanning steeds uit naar het volgende verslag, nou en die stellen dan niet teleur wat betreft jullie belevenissen. Mooie foto’s al gisteren. Wie weet gaan we op het Uitbureau wel de ‘expositie’ wisselen. Een slapende Indier op een tafel is weer eens wat anders om naar te kijken dan een slapende vrouw tussen de kleurige lappen (als je straks weer achter je bureau zit Kees)!

Jikke

Geplaatst op 17 augustus 2011

Wow, 5600 meter! Was er nog wat zuurstof daar?
Mooie verhalen, veel plezier in de tent, kamperen is wel leuk!

Jan en Christien

Geplaatst op 17 augustus 2011

Dag Kees en Paul,
Wat zijn wij in nederland langzaam maar zeker aan het vergeten, maar gelukkig nog te vinden in het hooggebergte in India? Juist, direct klaar staan voorde, vriendelijkheid en een warme glimlach. Wat heerlijk dat het allemaal zo goed opgelost kon worden. Dat maakt van de kleine tegenslagen toch peanuts. De beloning is dan ook groots lijkt me als je daar op 5500 meter hoogte staat. Om stil van te worden toch.
Morgen het tentenkamp. Wordt vast een indrukwekkende rit en een heerlijke nacht toe gewenst in het tentenkamp. Ga ’s nachtes in ieder geval even naar buiten om die geweldige sterrenhemel te bekijken als het helder is. Geniet en een goede reis naar boven.

Hartelijke groet, Jan en Christien

Matthijs

Geplaatst op 17 augustus 2011

Klinkt goed en hoog. Blijf genieten en veel plezier in de tent!