10) Inhaalverhaal

Maandag 15 augustus 2011

Trouwe lezer,

Vanuit Kargil zijn we ’s morgens vertrokken op weg naar de Himalaya. Even weg van het Islamitische gedeelte. Teleurstellend was dat we verkeerd waren gereden. Niet een klein stukje. Uiteindelijk begonnen wij te twijfelen hebben wij gevraagd of we op de goede weg zaten aan drie wat verlegen meisjes. Ze spraken geen Engels maar toen Paul de kaart erbij haalde moesten ze lachen. We gingen zo naar het noorden en ons doel was het zuiden. Weer helemaal terug naar Kargil. Het was te ver om ons volgende doel te halen nl. overnachten in een klooster. Besloten om opnieuw in Kargil te overnachten. Eerst pinnen alleen niet een automaat werkte niet. Bij dit hotel is de regel vooraf betalen. Dat ging helaas niet door we hadden te weinig geld. Nauwelijks benzine en water. Het was er nauwelijks te krijgen. We zaten er goed doorheen. Maar zoals het leven besluiten eist hebben we even een time out genomen. Toch besloten de weg te volgen naar het klooster en bij het volgende dorp te pinnen, te tanken en daar een overnachting te zoeken. Dit werd door iemand geadviseerd. Maar zoals de man van de loveboat al zei als je hoopt op de waarheid dan is de helft maar waar. Er was weer niets te bekennen van waar we zo behoefte in hadden. Opnieuw een morele domper. Uiteindelijk zou in het plaatsje waar we zouden overnachten waar het klooster stond wel een pinautomaat en een tankstation zijn. Later daarover meer. In de rit zitten twee passen een van 3760 en van 4147 meter. Een prachtige rit en ging redelijk voorspoedig. We hadden afgesproken dat we niet in donker zouden rijden en dat is gelukt. Om 7 uur kwamen we eindelijk bij het klooster. Jullie kunnen wel begrijpen dat dit een van de zwaarste dagen was vooral omdat er zoveel teleurstellingen waren. Ook bleek in het plaatsje geen geld te pinnen en geen benzine. We hadden een slaapplaats in het Lamayuru klooster.  We gingen betalen en toen bleek dat het briefje van 1000 beschadigd was aan de rand van het biljet. Dan wordt het biljet niet  niet geaccepteerd. Ondanks onze medelijdende blikken van was de monnik niet bereid ons tegemoet te komen. Kees kwam met een idee. Hij vroeg of hij ook euro”s accepteerde. We konden in euro”s de overnachting betalen. Verder vroeg Kees hem of we meer euro’s konden inwisselen en dat was geen probleem. Wij alle euro’s verzameld die we hadden waardoor wij onze reserves flink hadden aangevuld. De accommodatie was goed maar basic. Er was gezamenlijk sanitair en een eetlokaal. Dat alles in een boedistisch sfeertje. Geen knetterende spaeker alleen het geluid van een heel klein belletje van een flinke gebedsrol. Deze had ook in Las Vegas kunnen staan. We waren allebei uitgeput en moesten met de trap twee hoog naar onze kamer en dan merk je dat je op hoogte zit. We hebben daar heerlijk gegeten en wel macaroni in een kaassaus. Als je de keuken in keek dan zou je nooit meer wat nemen. Een zwart geblakerd geheel en het is goed dat ze alles verhitten. Het smaakte ons goed en we hadden de kolydraten hard nodig. Na een goede nachtrust hebben we de olie en benzine aangevuld en konden we onze reis naar Leh voort zetten. Vooral qua benzine was het haalbaar als we de man mochten geloven die ons vertelde dat 19 kilometer verderop een tankstation was. Dat bleek ook zo te zijn. En Karla we waren ons bewust dat vandaag een feestdag is de onafhankelijkheidsdag. Je merkt er op straat niet zoveel van maar alle geldautomaten zijn dicht. (wij dachten dat een pinapparaat altijd werkte zowel op zon en feestdagen.) De reis was indrukwekkend door het ruige gebied van de Himalaya. Eenmaal aangekomen in Leh wilden wij als eerste gaan pinnen. Hoe kan het ook anders, geen apparaat werkte. Een Amerikaanse vrouw had druk uitgeoefend op een vaag figuur en die zou dat kreng even opstarten. Hij liep constant heen en weer met electra onderdelen , koperdraden, magastekker en plots was er stroom. Wij konden onze drang naar de roepies niet weerstaan en dook Paul het hokje in. Net zo snel werd hij er uitgestuurd, het apparaat moest worden bijgevuld. Weer naar het deurtje ernaast. Intussen stond er een megarij. De man kwam letterlijk met bakken met geld, geholpen door een maatje die het apparaat vulde. Geen Brink of ander beveiligingsbedrijf aanwezig. Hij worstelde met het softwaregebeuren, we zagen windows XP op het scherm voorbij komen en jawel het apparaat bleek te werken. We hebben maar gelijk wat meer gepind. Naar het hotel wat aanbevolen was maar deze bleek vol te zitten, want Leh is behoorlijk toeristisch. Er werd direct een telefoontje gepleegd naar een collega hotel en daar was nog een kamer beschikbaar. Kees had nog gezegd dat het een vergelijkbaar hotel moest zijn. Ach er ging een mannetje met mee, we konden het lopend af. In een achteraf steegje kwamen we in een heeeeeeeeel simpel ding terecht. Vanaf morgen douchen. We konden twee emmertjes warm water ophalen. De bedden leken leuk maar toen Kees even wilde gaan liggen ontdekte hij dat hij op een plank lag. Maar goed Kees is gek op hout. We blijven de komende drie dagen in Leh en kunnen morgen overboeken naar het goede hotel. We gaan de komende uren uitrusten en morgen de stad verkennen en lekker relaxen even niet te moeten rijden is een cadeautje.

Groet,

Paul en Kees

 

Reactie`s :

Matthijs

Geplaatst op 16 augustus 2011

Gents,
Zo te lezen is er iets van een ontspannen haven in zicht. Geniet van de rust, laad goed op en verzin maar een paar plannen die goed haalbaar zijn

William de pree

Geplaatst op 16 augustus 2011

Boy s wat een ……omstandigheden,hebben die hotels en slaap plaatsen een sterren systeem? en waar kun je ze aan herkennen,wat een unieke acco s echt dat pure Indiase,het enige wat nog mist in jullie lijstje is buiten slapen in de riksja ook een hele ervaring ,de plank heb je al gehad,dus denk je in , je hoofd en een gedeelte van je boven lichaam ligt op het bankje en je benen liggen op het zadel een pasmina over je en de kap omhoog en je hebt ook een nieuwe buitenslaap ervaring.Dit heb je vast al regelmatig gezien!
Het is duidelijk dat dit geen rust vakantie is en je ws nog maanden nodig hebt om te herstellen.
Wel knap zo te sur-leven-len .
India is ook goed te doen in 5 star hotels en op de gooische mannen manier(maar goed je weet inmiddels ook! dan kan je de TAJ MAHAL onder S c h i j

Kitty

Geplaatst op 15 augustus 2011

Hey Guys, na 10 dagen survival of the fittist): ZENNNN in Leh! 3 dagen even bijtanken, geniet !!!(ben wel benieuwd hoe jullie eruit zien: met baard en klotsende oksels)
Groetjes,
Kitty

KATI

Geplaatst op 15 augustus 2011

He mannen.
leuk dat jullie vandaag in een stad logeren die mijn meisjes naam draag! (Leh)
misschien kunnen jullie rondvragen of iemand me kent hahahaha.
hoop dat jullie morgen geluk hebben met een leuke slaapplaats en een leuke reis verder hebben
gr kati

Danielle

Geplaatst op 15 augustus 2011

Hoi mannen
Geniet maar even van jullie relax dagen.
Je hond is weer op eigen bodem paul.
Staat je goed die baard.

groetjes Danielle en de rest

Natascha

Geplaatst op 15 augustus 2011

hoi Kees en Paul
In een woord fantastische….wat een verhaal weer. Geniet maar lekker van een paar dagen rust. Die hebben jullie zeker verdient.

Gr. Natascha

Joke

Geplaatst op 15 augustus 2011

hoi Mannen
eindelijk even een paar dagen rust, dat is volgens mij wel nodig. Gisteren geen bericht en ik maakte mij zorgen, met die slechte motor van jou Paul. Maar alles is goed,en genieten in leh.
kees en Paul Groetjes uit Uden.

Don Kaart

Geplaatst op 15 augustus 2011

Ja Paul dat krijg je dr van als je mij langdurig blesseerd
Morgen alweer 2 weken geleden,maar heb nog steeds veel pijn …bedankt nog he!!! .

Jullie verhaaltjes zijn weer top !!!

Joost

Geplaatst op 15 augustus 2011

Hoi Paulus en onbekende Kees,

Lekkere verhalen mannen.
Mooie avonturen!
Begin Kees al een beetje te kennen 😉
Goed bezig Paulus.
Deze hoogte stage zal je straks op het veld goed kunnen gebruiken..

Geniet veel plezier en BELEEF!
TAKE CARE!

Mimi

Geplaatst op 15 augustus 2011

Geniet in Leh,het verhaal van het pinnen kende ik al,maar ze krijgen het toh maar mooi voor elkaar

Jan en Coby

Geplaatst op 15 augustus 2011

Leuk hoor om alle verhalen te lezen, jullie maken wat mee!
Geniet van deze dagen rust en nog veel plezier verder.

Matthijs

Geplaatst op 15 augustus 2011

Gents,
Zo te lezen is er iets van een ontspannen haven in zicht. Geniet van de rust, laad goed op en verzin maar een paar plannen die goed haalbaar zijn