8) The love boat

Vrijdag 12 augustus 2011

Ondanks het vieze hotel hebben wij lekker geslapen onder de ventilator. We wilden er zo snel mogelijk vandaan. De benzinetanken gevuld en direct vertrokken. Het begon weer te regenen. Het werd alleen maar erger. Met bakken kwam het uit de lucht en we waren in een mum van tijd doorweekt. Alles zat tegen want we wilden nog wat drinken maar nergens was er een fatsoenlijke tent te vinden. Paul vond een hotel aan de buitenkant dat er zeer goed uit zag. Eenmaal binnen bleek het een vochtige serre te zijn en de enige klanten waren. Kees heeft uit preventie niks genomen en Paul vulde zijn maag met 2 laffe toast die wij thuis gebruiken als zeem. Op een doorgaande weg was er heeeel veel verkeer met zwart dampende bussen en vrachtwagens. Paul kreeg een bijna dood ervaring door een inhaalactie van een tegenligger. Ze rijden als gekken en daar moet je serieus rekening mee houden. Dit alles via een weg met vele bochten door de bergen. Plots schreeuwde twee mannen en sprongen voor onze motoren. Het bleek een controlepost te zijn die wij niet hadden opgemerkt mede door de zware regenval. Het locale verkeer mocht gewoon door maar wij moesten in een hokje waar wij ons paspoort moesten laten zien en opnieuw werden vele vragen gesteld. Het was met stip de slechtste dag en waren doorweekt hadden het koud en klam kwamen wij in Sgrinigar aan waar de zon net door brak. Heel veel militairen onderweg gezien. Het leven kan hier nog wel eens onrustig zijn. Voor Sgrinagar was Paul Kees even kwijt. De vertraging kwam omdat Kees onderuit was gegaan over het natte wegdek met steentjes. Hij was met 50 km in de achterkant van een nieuwe auto gereden. De schade was behoorlijk. Kees had geen fysieke beperkingen opgelopen en was met de schrik vrij gekomen. Het was een aardige bestuurder die goed Engels sprak. Hij wilde direct langs de garage om te bepalen wat de reparatie kosten zouden zijn. Bij de garage stond na enkele minuten weer een grote menigte, bestaande uit moslim jongeren, om ons heen.  1200 roepies, omgerekend18.5 euro, waren de kosten van de schade. In die menigte werden we gelijk aangesproken door 2 jongens op een brommer die een houseboat te huur hadden. We zijn daar gaan kijken en besloten om daar te overnachten incl. ontbijt en diner. We zijn allebei erg vermoeid en blij dat we nu weer in bed mogen duiken. De eigenaar had nog wel goed nieuws. In deze regio was het geen regentijd meer. We verwachten morgen weer mooi weer.

Groet Kees en Paul

p.s het word saai maar ook vandaag weer geen foto`s

Reactie`s :

Yvonne Dobbeling

Geplaatst op 13 augustus 2011

Wat een spanning allemaal. Vanuit mijn luie stoel is het nog net te doen , ik hoop dat jullie er rustig onder blijven . Het weer is altijd belangrijk op vakantie, nooit leuk als je kleren klam aanvoelen tijdens een regenachtige kampeerweek maar dit is een heel ander verhaal. Kees, wat mij te binnen schiet “How many roads must a man…!!!!

Liefs van de buuf.

Barbera

Geplaatst op 13 augustus 2011

Gossiemijne!! Wat een verhalen! Spannend, maar het klinkt ook best een beetje iets te spannend en vooral zwaar. Ik hoop echt voor jullie dat de komende dagen minder nat, rustiger en motorpechvrij zullen zijn en dat er wat meer genieten bij zit dan het ploeteren door het natte India. Pas goed op elkaar!!

Liefs,
Barbera

ps. Pap! Ik heb een huisje! Per 1 oktober kan ik erin                         Blij!

Monique

Geplaatst op 13 augustus 2011

Hopen maar dat dit echt de slechtste dag was ..dan kan het vanaf nu alleen maar beter worden. Ik wens jullie voor morgen een droge dag, een stille goeie berijdbare weg, lekker eten en drinken , humor en vriendelijke mensen om jullie heen.
Enne Kees …. had je die kippen, konijnen en ander klein vee besteld voor India of voor de Stichtse Hof ??
Lekker slapen vannacht en morgen een mooie dag !

Belinda, Onno en Stan

Geplaatst op 12 augustus 2011

De dagen zitten elke keer vol verrassingen.
Hopelijk slapen jullie goed en krijgen jullie een heerlijk
ontbijt voor geschoteld.
Tot morgen, onze laatste dag Kreta.
Een dagje Star Beach….

Kitty

Geplaatst op 12 augustus 2011

Nou ben het met karla eens, wat een ellende…respect!!
hier ging vandaag ook het eea mis met “onze” dieren,( je weet wel voor de zomerfeestweken/regenweken) die hadden er ook schijt aan, ze zijn n.l. NIET geweest!! maaaar we proberen het a.s woensdag nog een keer, hoop op goede berichten van jullie kant en doe voorzichtig,het hele team leeft mee!!

Mimi

Geplaatst op 12 augustus 2011

Tja het verkeer in India is heffig. kijken jullie uit1

Bo en Suus

Geplaatst op 12 augustus 2011

Hoi mannen,
Wat zouden wij graag 2 dagen een hotel bezitten in India zodat we jullie eens in de watten kunnen leggen.
Maar ja…… nog even doorbijten.
Hoe dan ook, we blijven jullie volgen

Matthijs

Geplaatst op 12 augustus 2011

Jeempie ik heb niet zo snel medelijden maar ik zal ook maar eens beginnen met duimen voor mooi weer. Anders wordt de trip achteraf pas leuk om op terug te kijken.
Rust goed uit en op naar de zon dan maar!

Karla

Geplaatst op 12 augustus 2011

Beste mannen
Ik hoop dat jullie ook nog een beetje plezier hebben ,want het komt meer over als een overlevingstocht eerlijk gezegd. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken. Raak elkaar niet kwijt en doe voorzichtig , dat is wat ik mee geef aan jullie

Belinda, Onno en Stan

Geplaatst op 12 augustus 2011

De dagen zitten elke keer vol verrassingen.
Hopelijk slapen jullie goed en krijgen jullie een heerlijk
ontbijt voor geschoteld.
Tot morgen, onze laatste dag Kreta.
Een dagje Star Beach….

Joke

Geplaatst op 12 augustus 2011

Hoi Kees en Paul

Kunnen julie niet wat voorzichtiger zijn .en wat beter uit kijken, want anders wordt het wel een hele spannende reis.
Wij hopen dat het gauw droog mag worden,.en nog een een fijne rit.

gr Theo en Joke

Marjolein

Geplaatst op 12 augustus 2011

Jeetje, jullie hebben zware ritten zo te lezen. Hopelijk een goede nacht rust en morgen met frisse moed voor de volgende tocht! de zon zal daar zeker bij helpen.

Een schrale troost misschien maar de moeeson in Nederland is ook nog niet opgehouden

Liefs uit Amsterdam
Marjolein