5) Motorcycle diaree` s

Dinsdag 9 augustus 2011

Hallo

Vandaag moeten jullie het alleen met een bericht van Paul doen. Kees ligt momenteel even plat maar geeft wel zijn groeten over naar alle lezers .

Na een nacht goed slapen waren wij er weer helemaal klaar voor , alhoewel ….. Kees was wat “mat” en tijdens het ontbijt moest hij even vlug naar de wc dan weet ik genoeg. Kees was de eerste met diaree klachten en heeft deze strijd van mij gewonnen. Gelijk werd er een greep gedaan in de huis apotheek. Hij voelde zich goed genoeg om te gaan rijden.   Het weer zag er hoopvol uit , hier en daar wat wolkjes, maar bij het bepakken van de motor liep het zweet al weer in grote stralen van ons af. Nadat wij de stad uit waren was het verkeer hier voor een Nederlandse wegmisbruiker het einde. Twee baans wegen worden gebruikt als 3 of 4 baans wegen. In tegengestelde richting rijden is hier normaal. In Europa heet dat spookrijden. Het leek wel of niemand zich houd aan de verkeersregels. De stoplichten staan er wel maar er is geen verschil te zien bij rood of groen.  De verkeerde kant inhalen hoort er gewoon bij. Ongeacht welke transportmiddelen dan ook. Fietsen, riksja`s, motoren, auto`s bussen, paard en wagen etc etc. samengevat een onbeschrijfelijke chaos. Het getoeter houd geen moment op. De bedoeling is dat je je  voorganger laat weten dat je er langs wilt.  Welke kant dat is blijft gokken.  In het begin is het raar maar na 1 a 2 dagen begint het te wennen. Ook nog een stuk higway gehad maar daar is eigenlijk het zelfde laken en pakken. Hierop fietsen en wandelen de mensen en in het midden van de weg staat ontspannen een paard te kakken. De bussen en vrachtwagens zijn de meest bedreigende vierwielers voor ons. Zij gaan er het liefst dwars door heen en hebben dan ook de hardste toeter. Volgens de reisbeschrijving zou het na de stad wel een rustiger worden. Maar in elk dorpje troffen wij dezelfde chaos aan. De zon deed ondertussen zijn best om de vorige dag goed te maken. Het was met zo’n 40 graden die stadjes zonder rijwind erg afzien. In een zo’n plaatsje had Kees een noodkreet en wij gelijk de kant van de weg . Hij stond op het punt van koken en voelde zich niet goed en ging hij met spoed de schaduw in. Kees schoot de eerste de beste local aan om te vragen of hij beschikte over een toilet. Kees liep met dichtgeknepen billen achter hem aan. Het is een te smerig verhaal om dit aan het papier toe te vertrouwen maar opgelucht was Kees en zag er weer gelukkig uit. Hij was zo opgeknapt dat hij weer zin had om de reis voort te zetten. Hoe verder we kwamen hoe slechter de wegen het leek wel een spelletje ” valkuil “. Overal enorme gaten in het wegdek. Wat algemeen bekend is , is dat er in India koeien op de weg lopen in het begin leuk als je dat ziet. We hebben er nu al een paar honderd op de weg gezien en dan wordt het eerder vervelend. Een leuke verassing was dat we aan het eind van de dag bij McLeodganj wilde apen op de weg zagen lopen. Even weer eens wat anders. In de ochtend vertrokken rond half 10 en om half 7 waren we op de plek van bestemming.
McLeodganj waar we nu verblijven ligt aan de voet van de Himalaya en is het thuis van de gevluchte spiritueel leider van Tibet de Dalai Lama. Hier is ook de Tibetaanse regering in ballingschap gevestigd. Als alles goed gaat vertrekken we morgen naar het klooster van de Dalai Lama om te kijken of hij thuis is. We blijven nog een nacht hier zodat Kees een beetje kan aansterken. Helaas ook vandaag geen foto`s maar die houden jullie nog allemaal te goed. Kees gaat namelijk over de foto`s en die wil ik niet storen.

Groeten van Paul ( maar ook van Kees hoor ), en morgen weer een nieuw verhaal.

reactie`s :

Bo en Suus

Geplaatst op 10 augustus 2011

Hoi paul,
Nu even een krabbal aan jou, omdat Kees overal schijt aan heeft.
We vinden het heel erg dat hij nou uitgerekend jou een poepie laat ruiken.
Trek je er niets van aan hoor.
Een voordeel misschien is dat je via de sporen van Kees toch de weg weer terug kunt vinden als jullie het spoor bijster zijn.
Hoe dan ook, vervolg jullie plannen en hopelijk niet met teveel plezier en weinig tegenslag.
Het gaf zo toch even een leuk verslagje voor te lezers, bedankt hoor.

Joke

Geplaatst op 10 augustus 2011

Beterschap voor kees.

Groetjes uit Uden

William de Pree

Geplaatst op 10 augustus 2011

Oeepsss , dat is al snel. Hopelijk ben je er ook snel weer vanaf. Ja ,dat zit hem natuurlijk in die tig motor maak mannen en al dat handen geven het staat natuurlijk raar om na een handen schud festijn weer gelijk je handen te desinfecten(maar eigenlijk zou je het moeten doen. O,ja en niet zomaar wrijven in je ogen!!!!
Het moet eruit!!!dat is wat de healtshop op de naarderstraat zegt! blijf drinken al is het met een flinkefles cola en een paar wiskey s ook te doden(ook een optie) maar meestal heb je geen zin daarin op zo n moment,ja netbroekje en inlegger!!!!
Ik denk dat jullie de motor moeten decoren met tibetaanse gebedsflaggetjes(is leuk en de gebeden komen zo een heel eind en wapperen lekker uit over jullie reis) en als je ze dan weer mee brengt kan ik ze ophangen.
Life in a day in India!

Matthijs

Geplaatst op 9 augustus 2011

Hmmmm…. Klinkt als een astmatisch kuchje aan de onderkant van het lijf. Laat de medicijnen goed zn werk doen, daar heb je voor mee. Veel sterkte. De Dalai Lama zal inspiratie geven. Leuk dat jullie net als in Peru een lama in de omgeving hebben….
Blijf genieten!

Barbera

Geplaatst op 9 augustus 2011

Dappere mannen

Wat een verhaal weer zo lezend in mijn bed in Amsterdam. Wat maken jullie alweer een hoop mee zeg! Pap, wat vervelend, knap gauw weer op! Pas goed op jullie zelf en groeten aan de Dalai Lama van mij!

Liefs,
Barbera

Karla

Geplaatst op 9 augustus 2011

Hallo mannen, de tekst deed me al iets vermoeden, wat vervelend en dat met die hitte. Ik sluit me aan bij de tekst van Kitty, lekker uitrusten en morgen weer een dag. Fijn dat de thuiszorg ook daar aanwezig is. Groetjes

Kitty

Geplaatst op 9 augustus 2011

Nou hoop dat alles morgen beter gaat zeg en jullie de Dalai Lama kunnen'”spreken” misschien dat hij kees op een spirituele manier van de sch..t af kan helpen, rust lekker uit, en veel plezier

Jan en Christien

Geplaatst op 9 augustus 2011

Dag Kees en Paul,
“Billenknijperij in India”. Dat is wel erg snel dat het dun door de broek loopt, Kees. Moedig hoor om toch op reis te gaan en ja dan is er plots het geborrel onderin de buik en snel een toilet in, in de hoop dat je even rustig en ontspannen kan zitten, maar dan kom je tot de ontdekking dat de dampen die daar van opstijgen de mogelijkheid biedt om zowel van onderen als van boven alles los te laten wat een mens maar bezit aan vocht en restjes bedorven voedsel of een bacterie die lekker zijn eigen gang gaat en niet mee naar buiten wil.
Maar alle gekheid op een stokje, heel vervelend en ik hoop dat het snel weer rustig wordt in de onderbuik en jullie weer volop kunnen genieten van wat jullie zien en meemaken.
Goede reis verder en kijk erg uit naar het vervolgverhaal.

Belinda, Onno en Stan

Geplaatst op 9 augustus 2011

Jammer dat Kees al een virus te pakken heeft.
Maar wel dapper dat hij is door gegaan.
Slaap lekker…..