23) Veilig weer thuis

Donderdag 15 mei 2008

We zijn weer thuis in het zonovergoten Nederland. Dat is pas een mooie afronding van een enerverende reis. We zijn ruim 23 uur onderweg geweest. Drie vliegtuigen waren er voor nodig om ons veilig thuis te brengen. Arequipa – Lima – Madrid – Amsterdam. Vanaf Madrid ontmoetten we vele Nederlandse gezinnen die een zonovergoten vakantie achter de rug hadden zoals Canarische Eilanden en dergelijke. Paul en Kees hadden de Alpaca jassen aan en de mutsen met daarop grote letters PERU. Er was veel belangstelling naar wat wij hadden gedaan en waar we zijn geweest. Een vrouw vroeg ons in welk land wij de reis hadden gemaakt. Dat was niet erg snugger omdat het op ons voorhoofd ruim stond geschreven. We nemen het haar niet kwalijk. Ons paspoort vertoond al slijtage plekken omdat we het zoveel moesten laten zien. Behalve in Nederland daar kun je zo doorlopen. We hebben dit documentje op de terugweg 15 keer laten zien. Drie keer hebben we ons moeten uitkleden. Kees droeg bretels, want van zo’n diareetje zak je broek van af. Al preventief liet Kees de bretels zien aan beambte om te voorkomen dat hij naakt door het poortje moest. De meeste beambten kon de humor ervan inzien en lieten Kees door het poortje. Ging het signaal af dan werd Kees door een vrouwelijke beambten handmatig gefouilleerd. De administratieve rompslomp nam veel tijd in beslag wat ten koste ging van het overstappen. We werden hierbij geholpen door iemand die de mensen op weg hielpen maar die bleek het ook niet correct te hebben geadviseerd. Met als gevolg dat we bij incheck balie stonden en bleek daarna weer terug te moeten om de tax te betalen. Paul had geen koffer maar een enorme zak bij zich die nauwelijks was te tillen. Kees geeft even een observatie van hoe dit in zijn werk ging. Hij liep achter Paul. De zak was zo zwaar en Paul was bang dat wij het vliegtuig zouden missen en enige haast op zijn plaats was. Het lichaam van Paul was in een snelle cadans. De zak kaatste tegen het lichaam van Paul en achter leek het of hij spastische trekken had. Uiteindelijk stond er bij incheck balie een grote rij mensen, kortom genoeg tijd. Maar beter voorkomen dan genezen. Maar ondanks alles is het een relaxte reis geweest. Alles verliep volgens plan en op Schiphol werden wij feestelijk ingehaald door familie. Wat een bijzondere ontvangst. We hebben elkaar heel kort geïnformeerd en Kees alle cadeaus voor de kids overhandigd en zijn we naar huis vertrokken. We willen nogmaals jullie allen hartstikke bedanken voor het lezen en reageren op onze site. Wij  hebben daarvan genoten. Velen hebben al gevraagd wanneer gaan jullie weer op reis en waar naar toe volgend jaar? Kijk wij willen graag volgende week weer maar we zijn werkzaam in de zorg dus dat wordt weer sparen. We hebben een mogelijke oplossing. Als jullie ons financieel willen steunen zijn wij bereid om weer een reis te boeken. Degene die ons het meeste steunt heeft inspraak in de keuze van de reisbestemming. We wachten rustig de reacties af en de bankrekening nummers zijn op te vragen.

HASTA LA VISTA

 

Reactie`s :

Ria Vooys

Geplaatst op 12 juni 2008

Hallo Cees en Carla,
Fijn dat je weer veilig geland bent. Beetje late reaktie i.v.m. onze eigen vakantie.
Prachtige foto’s bekeken, maar nog geen tijd voor het HELE verhaal te lezen. Ga ik doen als het slecht weer is!
Blijft de website aktief ? en voor hoe lang?
Groetjes van André en Ria

Reinharda

Geplaatst op 20 mei 2008

Ik lees wel dat jullie een fantastische en onvergetelijke tijd hebben gehad
top

veel liefs Reinhrda

thea de haan

Geplaatst op 16 mei 2008

Hallo Kees en Paul,

‘k Heb vanavond jullie hele reis meebeleefd en genoten van alle verhalen! Het lijkt me een prachtig land om te bezoeken maar ik vrees dat mijn rolstoeltje het na 2 dagen al voor gezien houdt… het is nu eenmaal geen off-the-road motor….
Sterkte toegewenst als jullie komende week weer aan het werk gaan, dat zal wel weer even wennen zijn!
Groeten uit het Westland,
Thea

Mattie

Geplaatst op 15 mei 2008

Ik mis jullie. Helemaal de weg kwijt. Ik leg een tientje; genoeg voor een weekje low budget land, India ofzo
Het oefenen op Charango gaat prima. Vraag maar aan de buren. Ik moet wel even op zoek naar Charango muziek, want meespelen met Jeroen van der Boom klinkt toch wat raar. Op naar de gipsy kings. Veel plezier met nagenieten.

kittyvanwilpe

Geplaatst op 15 mei 2008

WELKOM TERUG… ja jullie zijn een lekker stel zeg, een financiele steun voor een nieuwe reis! zou ik best willen geven… maar ook ik werk in de zorg, stel: we maken een pot en doneren daar met z’n allen maandelijks een bedrag in, maar dan wil ik wel mee in het bagage-netje…op safari in Kenia of zo,cavia’s schieten. nee zonder dollen, geniet nog een paar dagen voor dat jullie weer “mogen”werken, en ff flink aankomen uit eigen tuin!
Groet,
Kit

ria

Geplaatst op 15 mei 2008

Hallo beide heren
Gelukkig weer veilig in ons zonnig land aangekomen. Ik zal de leuke verhalen missen!!
Kees ik bel je gauw om je live te horen, maar ik zal je even wat rust gunnen om bij te komen van de reis.
groetjes Ria en tot gauw.

eddy list

Geplaatst op 15 mei 2008

beste kees en paul
welkom weer terug in ons zonovergoten nederland!!
fijn dat jullie weer veilig terug zijn en bedankt voor de mooie verhalen !!
geniet nog even van de paar vrije dagen !! want die zullen jullie wel nodig hebben om weer helemaal te aklamatiseren !!

groet ed en bertha