22) Laatste bericht

Dinsdag 13 mei 2008

Beste lezers

Vandaag is het zo ver en vliegen wij weer terug naar Nederland. Na een heerlijke nachtrust zijn we na het goede ontbijt weer de stad in gegaan. Het doel was om een bezoek te brengen aan het beroemde klooster van Santa Catalina. Honderden jaren lang hebben hier nonnen in complete afzondering geleefd. Tegenwoordig is het een schitterend en intrigerend complex waar u over geplaveide straten en door steegjes slentert.  Het kloostercomplex is een stad op zich en bestaat uit meer dan 100 huizen, 60 straten, een hoofdplein, een kerk en zelfs een begraafplaats. Sinds 1970 is het toegankelijk voor publiek. Voor deze tijd was het leven binnen de muren van dit klooster een compleet mysterie .Het zou zich ergens in het centrum nabij de plaza te vinden moeten zijn. wij wisten het niet precies en vroegen dit dus aan een voorbijganger, die ons de weg wees. Dit bleek weer eens niet te kloppen, waarna een andere vrouw ons de weg weer wees. Aan haar gebaren te zien leek het een eind weg , dus namen we de eerste de beste taxi. Met de jonge taxi chauffeur gingen we naar de plaza waar hij stopte en zij dat we er waren. Wij keken elkaar met verbazing aan en raadpleegde de “trotter” reisgids die Kees bij zich had. Toen hij door kreeg waar we heen wilde moest hij lachen en bracht ons er naar toe. Het bleek om de hoek te zijn van het punt waar hij ons had opgehaald.

Wij het klooster in wat een oase van rust was in de drukke stad. Kees kwam helemaal aan zijn trekken aangezien het een prachtige omgeving is om te fotograferen. smale straatjes , mooie pleintjes , en mooie planten en bomen. Dit was de rust die we net nodig hadden zo vlak voor vertrek na onze intensieve reisdagen. We hadden aardig wat meters afgelegd dus hadden we in de stad wel een kop koffie plus een stevige chocolade taart verdiend. Dit is een complete maaltijd kunnen wij constateren. We gingen aan een tafeltje zitten, waarna de serveerster de rugzak van Kees met een enorme ketting plus slot vastketende aan de stoel. Wij keken verbaasd want er stonden voor het restaurant zoals gewoonlijk weer twee politieagenten. Als je goed kijkt staan deze redelijk inactief voor het pand waarin we vertoefden. Kees vroeg aan haar is er hier dan zoveel criminaliteit. Nee hoor antwoordde zij, maar beter voorkomen dan genezen. De taart viel behoorlijk zwaar. Paul zei dat hij daarop de gehele reis kon teren. Nu in het hotel om de laatste foto´s en ons verhaal aan jullie te sturen. Wij willen jullie hartstikke bedanken voor het meereizen door Peru. Wij hebben net zoveel plezier gehad om jullie reacties te lezen als jullie van onze verhalen.

Voor de laatste maal HASTA LA VISTA

 

 

Reactie`s :

Marjolein

Geplaatst op 15 mei 2008

Jullie zijn weer thuis!!!!!!!!!!!!!!

Jet en Frans

Geplaatst op 14 mei 2008

Lieve Kees,

Welkom thuis! Je kijkt vast nog even op je log vandaag of morgen. Want je bent toch gewend geraakt om steeds even dit medium te gebruiken, toch? We hopen dat jullie een goede terugreis hebben gehad en dat de aankomst en het terugzien van de naasten ook weer bijzonder was na zo’n verre trip!
Tot gauw, maar eerst even bijkomen, hoor!

groet, Jet en Frans

ria

Geplaatst op 14 mei 2008

Lieve heren.
Een hele goede terugreis toegewenst. Bedankt voor de leuke reisverhalen. Ik zal ze missen.
Welkom in het zonnige nederland!!!!
Ik kijk al uit naar de film……..

liefs Ria

ilse aanstoot

Geplaatst op 14 mei 2008

Beste Kees en Paul,
Welkom thuis, wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt. Van jullie reisverslag en de prachtige foto’s heb ik enorm genoten. Helemaal top. Wat een prachtig land.
Ik kijk uit naar jullie volgend reisverslag.
Groetjes en liefs, Ilse

paula

Geplaatst op 14 mei 2008

Lieve boys,een hele goeie reis en welkom thuis!!!!!
Wat hebben jullie veel meegemaakt zeg. Ongelovelijk  indrukwekkend .Ik  ondekte gisteren op de site dat ik berichten gemist heb omdat ze niet via m,n mail waren binnen gekomen. Dacht dus soms, o, jezus het gaat toch wel goed met ze! Het verhaal van mijn engelse drop las ik pas gisteren om die reden. Geweldig zeg, de netto moest eens weten, een gat in de markt in Peru, een engelse drop fabriek. Het weekend bel ik jullie zeker .Kom lekker bij.(Arne was overigens opgelucht dat jullie het overleeft hebben)
Heel veel liefs van Paula,groetjes van Erik.

Barbera

Geplaatst op 14 mei 2008

Dag Keesos en Paulos,
Het laatste verhaal genuttigd met een ontbijtje! Prachtig klooster, geen straf om daar te wonen zou ik zeggen
Pap, ik kan er vanavond waarschijnlijk niet op schiphol bij zijn. Vind ik echt jammer!!! De regisseur zei dat we rekening moesten houden met avondrepetities. Maar ga zeker proberen naar Laren te komen.
Goede vlucht en Hasta la Vista

Liefs,
Barbera

Mattie

Geplaatst op 14 mei 2008

Het zit er bijna op. Klinkt als een paar mooie laatste daagjes. Volgens ligt er no een aardige reis voor jullie met veel tijdsverschil. Succes en tot morgen/vanavond.
Loeten

Belinda Vlasman

Geplaatst op 13 mei 2008

Hallo,
Goede terugreis.
Tot morgen.

karla

Geplaatst op 13 mei 2008

Wij maken ons op voor de nachtrust ,jullie voor de reis en niet te geloven dat jullie morgenavond weer ” gewoon”thuis zijn.Tot morgen.

Marjolein

Geplaatst op 13 mei 2008

laatste berichtje, zal jullie verhalen missen!!
Safe trip en tot morgen!

xx Marjolein