11) Machu Picchu

Vrijdag 2 mei 2008

Lieve trouwe lezers.

Eindelijk is het dan weer zover dat wij jullie foto´s kunnen laten zien. Maar eerst ons dagelijks verslag van onze belevenissen. Alles wat we gisteren op het nippertje hebben geregeld voor het bezoek aan de Machu Picchu is uitgekomen. Het was een enorm geregel want de Peruanen zijn gek op administratie dus bureaucratie ten top. Kwart over twee werden wij gewekt door de nachtwaker van de hostel. Om kwart voor drie stonden wij buiten in de kou te wachten op de taxi. Er kwamen meer dan honderd taxi´s langs maar de chauffeur genaamd Gulio kwam maar niet. Overspoeld met twijfels b.v. zijn we nu voor het eerst genaaid door een Peruaan. Het bleek meer ons ongeduld te zijn want daar stond Gulio voor ons. Hij moest nog even iemand ophalen en dat bleek een Nederlandse vrouw te zijn die woonachtig is in Bolivia. Hij reed als een dolle door de nacht. Zeg maar scheuren naar onze bestemming. Waar 35 km is toegestaan reed hij door een dorp meer dan100 km per uur. Zoals jullie al weten zijn er veel grote gaten in de weg en het leek of hij echt alle gaten wist te liggen. Goed dat we niet ruim hadden ontbeten anders waren de kostzakken nodig geweest. We werden afgezet in een duister plaatsje bij het treinstation.

Gulio ging met onze paspoorten er vandoor maar regelde keurig de kaartjes en stapten in de boemel waarvan je de dieselgeur kon ruiken. Er werd koffie bezorgd in de coupe. Kees dacht om lekker wakker te worden doe mij maar een kop. Paul aan de snicker en M M´s als ontbijt. De boemel schudde van links naar rechts waardoor niet alleen de kleding van Kees vlekken achter liet maar ook van enkele aanwezige Japanners. We kwamen aan in het pittoreske dorpje aan de voet van de Machu Picchu. Hier gingen wij naar de voor ons gereserveerde kamer. Het zag er keurig uit. De eigenaresse verzorgde alle kaartjes zoals de bus. Op naar de top. Wij waren zeer nieuwsgierig naar het moment van aankomst.

Toen wij arriveerden waren we direct sprakeloos. Zo mooi, zo indrukwekkend en groot. De Machu Puchi ligt op 2400 meterhoogte. Als jullie echt willen weten wat wij daar hebben meegemaakt dan nodigen wij jullie uit voor de film en foto`s te bekijken dit is gewoon niet uit te leggen. Nog even een actie van Paul. Paul heeft zijn stoute schoenen aangetrokken en is de uitdaging aangegaan om de Wynau Pucchi te beklimmen. Dat is het hoogste punt. Hij heeft het op film vastgelegd. Het was een zeer zware tocht. Er is weinig zuurstof en het stijgingspercentage bedroeg 80 %. Het is eigenlijk alleen voor mensen die in goede conditie zijn. Kees heeft in die tussentijd heerlijk genoten van de zon. Terug naar het dorpje voor het eerst Peruaanse inkopen gedaan voor thuis. We verklappen nog niks. De trein rijdt hier dwars door het centrum langs alle terrassen en winkeltjes. Dat geeft zo´n Marklin gevoel. Jullie weten wel toen wij nog met treintjes speelden. Weer het nodig meegemaakt. We hadden bijna niet meer op de motor verder gekund. We zaten heerlijk uit te rusten op een terras. Dit terras was in Inca stijl. Dit betekend trapsgewijs. Wij zaten te genieten van ons broodje en drankje waarna Paul de trein aan hoorde komen. Hij pakte zijn camera om dit vast te leggen. Plotseling was Paul verdwenen en lazerde met twee tafels tegelijk inclusief glaswerk een treetje lager. De mensen rond ons konden deze act wel waarderen en lagen blauw van het lachen. We zijn maar niet met de pet rondgegaan. Gelukkig is Paul zonder kleerscheuren ervan af gekomen.

Morgen hoeven we ons niet zo te haasten en nemen we de trein naar Cusco waar onze motoren en de bagage staan. Nu gaan we stoppen want we hebben een goede maaltijd en een goede nachtrust verdiend.

Hasta la Vista.

Reactie`s:

 Karla

Geplaatst op 3 mei 2008

Fijn om elkaar even gesproken te hebben voordat jullie weer verder gaan met de trip. Hier stralend weer, dus een feestelijke dag morgen voor de boeg met 2 jarige dochters.
Voor Paul …niet teveel gas geven hoor!! Ik wens jullie een goede reis en tot het volgende bericht. En zijn jullie de tel kwijt in dagen ,bellen kan altijd…
Groetjes

Marjolein

Geplaatst op 3 mei 2008

Heren! Wat een geweldige verhalen, deze spreken al tot de verbeelding maar de foto’s zijn prachtig om te zien!
Paps, bedankt voor je mailtje. Wij gaan vandaag picknicken in t vondelpark met n clubje mensen! We hebben prachtig weer, dus mooier cadeau kan ik me niet wensen! Champagne taart erbij van Holtkamp en gaan

Nou lieve groetjes vanuit Amsterdam en geniet van de komende tocht!!

xxx Marjolein

Jan van der Kaay

Geplaatst op 3 mei 2008

Bedankt voor de mooie foto’s. Wat een prachtig avontuur. Het roept natuurlijk weer eigen wensen en verlangens op en je weet maar nooit.
Nog een tip. Let met een digitale camera op dat je niet altijd op de foto ziet wat je door de zoeker ziet. Dat heeft met de chip in de camera te maken. Knipt er soms een randje af. Soms mis je dan voeten. Je kunt dan beter je alleen richten op wat boven de gordel is en komen de gezichten beter uit, zoals dat vermoeide gezicht van jou kees en dat blijft toch eenschilderij.
Gr. Jan

Mattie

Geplaatst op 3 mei 2008

Allemachtig, wat een reistempo houden jullie er op na. Kan me voorstellen dat je daar af en toe van moet bijkomen.
Zo te zien weer een prachtige dag gehad. Volgens mij weet je na het zien en ervaren van Machu Pichu pas wat het woord ‘onbeschrijvenlijk’ betekend. Klinkt iig weer als een dag om nooit te vergeten.
Inkopen gedaan? Ben benieuwd. Ik hoop niet dat je een accu-schroef-boormachine voor me hebt gekocht want dan heb ik er 2     Groeten vanuit Den Haag en de 4 mei voorbereidingen.

Onno, Stan en Belinda

Geplaatst op 3 mei 2008

Hallo
Wat een prachtig verhaal. En wat een schitterende foto’s. Geeft ons nog meer inzicht wat jullie meemaken.
Machu puchi ziet er net zou uit als de film die ik gezien heb, prachtig. Ben benieuwd naar jullie beeldmateriaal, de film.
Wij gaan vandaag naar een stukje mooi Nederland, Texel.
We horen weer van jullie.
groeten van hopelijk een zonnig Nederland (het is nu nog te vroeg om dat te beoordelen)