10) Feestbeesten in de Andes

Donderdag 1 mei 2008

Als eerste willen wij iedereen bedanken voor de leuke reacties, wij smullen hier altijd van. Helaas moeten we jullie teleurstellen want nergens kunnen we de foto`s verzenden.

We waren gebleven op het feest en na het internetten zocht ik Kees weer op. Er was een soort van muziek festival met als sponsor een bier fabrikant waar Kees met zijn opname apparaat de traditionele Peruaanse muziek aan het opnemen was. Naarmate de avond vorderde stroomde de La Playa ( plein ) vol met locals.  Ze kwamen langzaam in feeststemming en ook drank versneld deze stemming. Het was fris op het plein (4000 meter) en om warm te blijven was er een bloeiende handel in duistere etiketloze zwaar alcoholische flessen. Een tweetal jonge dames waren al enkele malen langs geweest met de flessen en kleine glaasjes om je lekker te maken. Paul dacht ik probeer iets locals vooruit een kan toch geen kwaad. Het was warme drank. Paul betaalde 5 sols (ongeveer 1 euro)  en vond dat voor Peruaanse begrippen voor zo`n klein glaasje aan de forse kant. Maar hij kreeg niet alleen het glaasje in zijn handen gedrukt, maar hij werd getrakteerd op een hele fles. Ja, Belinda ik heb hem thuis moeten brengen maar neem graag jou rol over. Voor Paula is het nu even opletten. Voor ons tweetjes kregen we van jou een zak Engelse drop. We hadden er nog steeds niets van gesnoept en besloten we deze uit te delen aan de kinderen van het dorp. Ook was er grote belangstelling van ouderen die enorm nieuwsgierig waren hoe dat smaakte. Vanuit Paul zijn optiek leek het of de blanke missionaris de hostie aan het uitdelen was.  Paula, het is in goede handen gekomen, want ze waren erg enthousiast over de drop.

De spreekstalmeester die het biermerk moest promoten had al enkele malen gezegd door de microfoon dat er twee toeristen in hun dorp waren. Hij had ons snel in de gaten aangezien wij met kop en schouder boven de locals uitstaken. We hadden ook het idee dat er flink over ons werd gesproken in het dorp. Onze aanwezigheid was niet onopgemerkt gebleven. Toen wij samen daar stonden werd dit bekend gemaakt en wij snapten het niet helemaal maar iedereen keek naar ons. Wij werden verzocht om op het podium te komen om na een diepte interview een dansje te komen doen met twee jonge meisjes. Maar dat liep helemaal verkeerd zoals hier veel verkeerd gaat. Na het lange wachten hebben Paul en ik besloten zelf een dansje maken en het duizendkoppige publiek was wild enthousiast. Als dank dat wij hun dorp hebben bezocht ontvingen wij uit de handen van de spreekstalmeester de nodige bierproducten, want hij is toch de man die het moest promoten. Door de menigte zijn we weer stapje voor stapje richting de hostel gegaan en lagen om half twaalf in bed. De kamer van ons was zo klein dat je direct je bed in moest springen en het lag in het centrum en hebben tot vijf uur in de nacht het feest op een oor mee kunnen maken. Het was een ervaring die ons altijd zal bij blijven.

Vanmorgen om half zeven zaten wij alweer op onze stalen rossen. Een fascineerde route over de hoogvlakte van de Andes. Het was helder maar koud ook al scheen de zon. We hebben de gehele dag bochtjes gereden en achter elke bocht is er weer een verrassing. Dit kunnen zijn enorme kuilen en vallende stenen zijn. Of een voor ons een plotselinge1 mei viering (optocht). Ook levensgevaarlijk een confrontatie met een uit de categorie levende wezens genaamd het varken, de koe, de ezel, het paard, de lama en niet te vergeten de honden die hun scherpe tanden laten zien wat ze er vooral mee kunnen. Paul is meestal de eerste die wordt aangevallen. Paul laat zich niet snel pakken en geeft een dot gas maar de honden denken hé wie komt daar als tweede lekkernij dat is Kees . Kees is in een ver verleden in Holland een keer gebeten maar die kan daardoor nu beter van zich af bijten. Het mooie van Peru is dat al deze dieren zonder begeleiding  zich op de rijbaan begeven.

Het was een lange rit. We zijn aangekomen in het toeristische Cusco en gaan morgen om 3.00 s`nachts op weg naar de Machu Picchu. Hoe we dat allemaal hebben geregeld dat houden jullie nog te goed. We zijn erg moe en hebben maar een paar uurtjes te slapen.

Hasta la vista

Reactie`s :
Thuis

Geplaatst op 3 mei 2008

hoi kees ,je mail doorgestuurd naar de kids en eentje naar jou zodat je weer op de hoogte bent van ons .Slaapse!!

M.de vries-schepers

Geplaatst op 2 mei 2008

Kees en Paul wij wensen jullie een eindeloze vakantie in Peru. Geweldig. Wij zijn benieuwd naar de foto’s.
Een totaal andere reis als route 66. Iets wat altijd op je netvlies zal blijven zitten.
groet vanuit Heerenveen et bon voayage.
Minie

Beug

Geplaatst op 2 mei 2008

He guys,

Gaat lekker lees ik wel. Ga vooral zo door. En neem een beetje hondsdolheid mee terug. Leuk voor Max.
En Paul, hoe zit het met het kauwen???

Groeten.

Ps: oh ja Paul, als je terugkomt(als je al terugkomt) is wat psv betreft niets meer van het oude. Het begint daar een beetje op ajax te lijken. Dat je het ff weet. We zijn toch vrienden tenslotte. :

Karla

Geplaatst op 2 mei 2008

Vandaag even de laatste berichten gelezen .Jullie rijden lekker door zo te lezen Loopt het geheel op schema en zijn de accomodaties een beetje redelijk of is het wat Kretiaans Kees?
Kees bij deze via de mail de groetjes van Erna en …vandaag de eerste sla uit je tuin gegeten. Heerlijk!!! Morgen gaat de spinazie eraan.

Jan en Coby

Geplaatst op 2 mei 2008

Wat een verhalen!
Wat maak je veel mee op zo’n reis. Leuk om te lezen hoor!
Veel plezier nog en we blijven jullie volgen.
Gr. Jan, Coby, Dave en Bryan.

Marjolein

Geplaatst op 2 mei 2008

Heerlijk om elke dag wakker te worden met jullie verhalen!
Het klinkt als een groot feest!
HIer in NL is het prachtig weer, Bar en ik boffen met dit weer, morgen een picknick in t vondelpark, gitaar erbij, heerlijk!
Paps, we hebben op BEA dag nog een sjaal gekocht bij een Peruaan, grappig toch??
Geniet van de tocht naar de Machu Pichu, ben heel benieuwd naar de foto’s!

xxx Mar

Onno, Stan en Belinda

Geplaatst op 2 mei 2008

Hallo heren,
Wat fijn dat jullie Cusco hebben bereikt.
Geniet morgen van Machu Pichu.
Wij pakken hier de draad van vrijdag weer op, boodschappen dag, etc etc!!!
Paul, fijn om gisteren weer even je stem te horen. Dan lijkt het toch weer even heel dichtbij.
Mannen geniet van de dag die komen gaat.
Tot later

Mattie

Geplaatst op 2 mei 2008

Bweenos dias en welkom in de hoofdstad van de Inca’s. Volgens mij hanteert men in Peru de stelling ‘GEEN DREMPELS MAAR KUILEN’
Mooie regelmaat van schrijven trouwens. Iedere ochtend wordt ik wakker en staat er een verhaaltje klaar. Heb ik ook eens wat te vertellen op kantoor:-$ de plaatjes kan ik maar moeilijk zien op de BlackBerry dus ik zet sowieso mijn fantasie in. Veel succes weer en groeten aan Peru vanuit Den Haag