8) Zware dag maar zeer indrukwekkend

Dinsdag 29 april 2008

Dag belangstellenden voor onze site,                                                                              Helaas zijn er geen foto´s mogelijk omdat hier in Nasca geen fatsoenlijke internetcafé´s zijn. Maar het verhaal van vandaag gaat lukken. Jullie houdende plaatjes nog tegoed.

Vanmorgen zeer vroeg opgestaan. We lagen naast de grote doorgaande weg naar Lima. Het leek of de auto´s langs ons bed reden. Gisteren avond hebben we een zak broodjes gehaald zodat we snel konden ontbijten. Want van het geld van de overnachting kon terecht geen ontbijt meer vanaf. Kees ging op zoek naar een tentje dat drank verkocht. Het bleef bij water en Fanta. Wat constateerde Kees bij terugkomst. Voor ons huisje speelde zich een drama af. Het was te smerig voor woorden. Er was een hond doodgereden en hij zag een andere hond die heerlijk op de rijksweg stond te genieten van het kadaver. Of het nog niet genoeg was kwam er een hond die de leiding had over de roedel. Die pakt met geweld het kadaver in zijn bek en bracht het naar zijn onderdanen. Paul stond dit alles vanuit het raam tot zich te nemen.

Het aantal zwerfhonden is gigantisch. We hebben ze met regelmaat achter de motoren aan. Het is goed dat we zijn ingeënt want die krengen kunnen behoorlijk bijten. Voor ons huisje zagen we de hond nog die bij de resten op het wegdek bleef staan ondanks dat er auto´s en vrachtwagen met zeer hoge snelheid voorbij kwamen.

We vertrokken richt Nasca en kwamen door een verkeerde afslag in een sloppenwijk terecht. Grote armoede, maar de mensen lijken er niet onder te lijden in onze ogen. Ze zijn bijzonder aardig en gastvrij. Urenlange haarspeld bochten en prachtige vergezichten van de Pacific. Onvergetelijke momenten waar we behoorlijk stil van werden. Wij hadden onderweg afgesproken om een zeer simpel restaurantje uit te zoeken. Dat hebben we gevonden. Een gehucht maar zo´n paradijselijke plek en werden door een schat van een vrouw die ons verwende met koffie en cola. We kregen een plaatsje buiten op het terras met uitzicht over de Oceaan zonder maar enige toerist te zien. Wij vroegen of zij het leuk  vond om met Kees op de foto te gaan. Dat wilde ze graag en ze moest zelf enorm lachen om het grote lengte verschil. De foto komt nog.

Paul was door deze actie van Kees jaloers geworden en wilde zijn lengte ook bevestigd krijgen en heeft bij de lunch een Peruaanse ober gevraagd of hij ook met hem op de foto wilde. Dat vond hij een zeer goed idee om eens te ervaren hoe het leven is als je zo lang bent. Zijn collega´s had hier ook dolle pret om. Het was een goddelijke plek waar we de lunch hebben genuttigd. Ook hebben we daar cultuur gesnoven door de  Inca ruines te bezoeken die daar liggen.

Verder op weg naar de woestijn. De woestijn waar het vijfhonderd jaar niet heeft geregend. Het waaide gruwelijk hard en sommige gedeelten van de weg waren bedekt met zand. Een man met een sjofel probeert het zand te verwijderen maar het leek onbegonnen werk. Het zand schuurt je gezicht en dat doet pijn. Omdat deze reis ook culturele waarde heeft hebben we een bezoek gebracht aan een begraafplaats van de Inca´s bij Chauchila. Het museum lag op7 km van de grote weg en daardoor moesten we eindelijk off the road. Dat was een spektakel en vooral erg zwaar. Het kerkhof en het museum vielen tegen. Dus snel door naar Nasca de stad van de Nasca lijnen waarover we jullie later zullen informeren. We zijn bekaf en gaan snel terug en morgen op weg naar het Andes.

Groet, Paul en Kees

Reactie`s :

Esther

Geplaatst op 30 april 2008

Dat je in zo,n korte tijd, zoveel kan mee maken. Onze familie is weer allemaal jarig geweest. Nog bedankt voor jullie kaart. Op naar het volgende avontuur!en blijven genieten.
Groetjes van de Zwitsers.

Will van eijk

Geplaatst op 30 april 2008

mogge, ik kan me haast niet voorstellen dat jullie alles kunnen bevatten wat jullie zien en meemaken,zoooveeeeel. de levenskunst en moed is toch raar verdeeld hier zeurt men als de verwarming het niet doet daar is het feest als je met een toerist op de foto gaat [in volendam moet je ervoor betalen]wat geweldig om op deze manier 2 werelden van verschil mee te maken. Mannen ,sterkte Will.

Marjolein

Geplaatst op 30 april 2008

Klinkt allemaal fantastisch! Vandaag hier Koninginnedag! Een groot feest, ik heb helaas een kuurtje Prednison Pap, je kent t , paardenmiddel. Maar er is weer lucht in de longen dus dat is fijn!
Nou tot snel, echt leuk om zo elke keer weer iets van jullie te lezen!
GEniet van de volgende tocht!!

xx Marjolein

Eddy list

Geplaatst op 30 april 2008

ha paul en kees

goed om te horen dat het helemaal naar jullie zin gaat daar !
nou de vlaggen hangen hier te wapperen in een triest en druilerig kikkerland !!! ja ja Koninginnedag mocht het jullie ff zijn ontschoten !! we pakken zo de paraplu en gaan toch maar ff de gezelligheid opzoeken !! btw. hoe smaakte de cavia of marmot wat het ook mocht wezen het zag er lekker uit !! ha ha nou maak er nog een prachtige vakantie van en we mailen weer groetjes uit Huizen

ed en bertha

Onno, Stan en Belinda

Geplaatst op 30 april 2008
Het is fijn om iedere dag wat van jullie te lezen.
Ben benieuwd naar de foto’s met de peruaanse.
Hopelijk hebben jullie vannacht al wat beter en langer geslapen. S6
Tot horens.
Groeten vanuit Hilversum.

Mattie

Geplaatst op 30 april 2008

Van de ene in de andere verbazing en offroad. Slaap lekker en veel succes in de bergen.
Gr uit het land van spijkerpoepen en koekhappen….. Hoezee

Kitty van Wilpe

Geplaatst op 30 april 2008

Het is maar goed Kees dat je getraind hebt, volgens mij is deze vakantie (althans zo begint het) behoorlijk zwaar en wat jullie al niet hebben meegemaakt, armoede etc, ja dan besef je denk ik hoe goed wij het eigenlijk hebben, maar het is tot nu toe een prachtig verslag en een reis die je nooit meer vergeet, slaap lekker en morgen gezond weer op
groet,
Kit