6) Lima/Arequipa

Zondag 27 april 2008

Lieve mensen,

Als eerste iedereen hartelijk dank voor jullie belangstelling. We genieten ook van jullie en raken juist extra geïnspireerd om weer een mooi verslag te maken. Vanmorgen rond een uur of drie waren wij klaar wakker. Dat zijn de gevolgen van het tijdsverschil. Na een heerlijk ontbijt hebben wij een wandeling gemaakt in de omgeving van ons hotel. Na het openen van zes zware sloten mochten wij van de portier met gevaar voor eigen leven de straat op. We zaten vlakbij de kust wat te vergelijken is met Scheveningen. Op elke hoek staat een veiligheidsmedewerker die er niet voor niets staan. Wij hebben nog nooit zoveel stalen hekken voor huizen gezien. Lima gevaarlijk!!! ….. hoe komen ze erbij. Wat direct opvalt zijn de grote verschillen tussen arm en rijk. Naast prachtig koloniale huizen staan de onafgemaakte afschuwelijke betonblokken. De aanwezige flora is daarin tegen overweldigend. Wat wij in onze huiskamer hebben staan, staat hier gewoon buiten. Tijdens de wandeling, onder het genot van een heerlijk zonnetje kwam er een pickupbusje langs met een stampvolle laadbak. Wij dachten dat het ging om plantenstekken zo zag het eruit. Nadat hij dichterbij kwam zagen wij pas goed waar het om ging. Het bleken kippen te zijn(naakt) die te moe waren om te staan. Het waren honderden poten die boven de hekken van de auto uit kwamen. Dit kan zelfs  zonder afdekfolie of enig koeling gewoon in de volle zon blijven staan. We besloten daarom voor het avondeten geen kip te eten. Jammer dat wij van verbazing te laat waren om dit plaatje digitaal vast te leggen.

Na deze heerlijke wandeling naar het vliegveld in een rustige rit blijkbaar omdat het zondag was. Een ding waar wij zeer vermoeid door raakte was het telkens moeten identificeren bij alle geüniformeerde diensten. Eindelijk vertrokken wij met een prachtig toestel van LAN voor een korte maar mooi vlucht naar Arequipa. Daar aangekomen op een betrekkelijk klein vliegveld gelegen tussen een bergketen en een vulkaan van maar liefst 5500 meter hoog. In het vliegtuig hebben wij Spaanse bijles genoten van een jonge knappe Chileense dame die zelf ook weer het nodige Engels heeft geleerd. Ze was bijzonder aardig en maakte veel reclame om naar Chili te komen. Na een lange vermoeide reis kwamen we aan bij het hotel van Lars Caldenhove van Peru Motors. Lars wilde gelijk  alle zaken betreffende de huur van de motoren snel afhandelen. We kregen een T-shirt en een aantal tips. De motoren stonden al klaar onder een laag stof. Maar de motivatie om morgen te vertrekken was zeer groot. Mooi hotel, ruime kamers en een zeer lekkere douche. ´s Avonds naar het bruisende centrum van Arequipa gegaan om daar met grote verbazing alles te observeren. Zo indrukwekkend, de gebouwen, de mensen, de vele taxi´s. Hier praat niemand over het milieu. Het stinkt enorm naar uitlaatgassen. Maar je merkte het nauwelijks in vergelijking met Lima. Arequipa ligt op 2500 mhoogte en het is er 350 dagen zon. Wij hebben veel gefilmd en foto’s gemaakt van deze zo bijzondere mooie stad. Op zoek naar een goed restaurant. We vonden een restaurant met terrassen waardoor je een prachtig uitzicht had over de stad. De serveerster adviseerde ons om cavia te nemen. Het was eerst niet duidelijk waarna zij om ons duidelijk te maken met handen en voeten een cavia imiteerde. Ola zeiden wij, wat konden we anders zo snel verzinnen, ons Spaans hebben we geleerd vanaf een cd. Wij nemen de cavia een specialiteit van Arequipa. Na een half uur melden Knabbel en Babbel zich. Ze zeiden niet veel tegen ons en het leek of ze tussen twee bakstenen waren terecht gekomen. Eerlijk gezegd was het heerlijk om te eten, niet veel vlees maar des de lekkerder was het krokante huidje. Deze uitgebreide maaltijd bestond uit cavia, heerlijke salade, gepofte aardappels, maïs, twee heerlijk wijntjes, biertjes, ijs en koffie. En we schaamden ons voor het lage bedrag bij het afrekenen. Een dikke fooi was hier op zijn plaats. Ze zijn heel goed in het maken van gebak en brood want ze houden van zoete dingen. Zoals jullie zien hebben wij een aantal foto´s hieronder geplaatst die een voorlopige indruk geven van waar wij zijn geweest. We hebben het gevoel dat we al zoveel mee hebben gemaakt. Morgen gaan we voor het eerst rijden en daar kwamen wij voor ook al hadden wij deze dagen niet willen missen.

Hasta la vista.

PS. Beug

We zijn nog niet te laat want hier is het nog zondag, dus nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We hebben een flinke neut op je verjaardag genomen. De rekening komt later.

Reactie`s

Tineke

Geplaatst op 29 april 2008

Hoi paul en kees,geweldig die reisverhalen,lekker hoor een platgeslagen cavia,geniet ervan.

Gr. Tineke

Jinke

Geplaatst op 29 april 2008

ieuwwww……Jullie hebben toch niet echt die cavia opgegeten?????
leuk om jullie zo te volgen!

Hoi,Jinke

Suus

Geplaatst op 28 april 2008

Hoeaai,
nog maar zo kort op pad en al zo veel te melden. Neem alles goed in jullie op en deel het weer snel met ons.
Echt leuk, knabbel en babbel.
Groetjes van Snip en Snap!

Joke en Theo

Geplaatst op 28 april 2008

Hoi Paul en Kees,Wij hebben al 6 blikken cavia’s besteld ,voor als jullie weer thuis zijn. Wij hopen dat ze op tijd geleverd kunnen worden, want het zijn wilde. En die zijn erg gewild.
Genieten jullie maar volop,en blijf vooruit kijken.
Moeder Joke en Theo

Jesse en Bar

Geplaatst op 28 april 2008

Geweldig die cavia! haha. Ik ga meteen naar de dierenwinkel hier 🙂 Verhalen klinken al erg goed! Enjoy de komende dagen!

Gr,
Jesse en Bar

Ingrid van Horik

Geplaatst op 28 april 2008

Wat heerlijk om jullie verhalen al te kunnen lezen.
Zo ver weg en toch zo dichtbij…
Toevallig gaat een vriendinnetje van Madelon aankomende week een paar dagen met haar moeder (stewardess) naar Peru en zag ik gisteren op tv een uitgebreid verslag van een verliefd meisje, wat naar haar vriend in Peru was gegaan.
Allemaal over Peru… toeval?
Wij blijven jullie op de voet volgen.
Ennuh… voor mij toch geen cavia. Ik heb ze te vaak hier in een kooitje gehad.

Dikke knuffel van Ingrid

Marjolein

Geplaatst op 28 april 2008

Gatssssssie, die cavia!! Ik dacht dat t een grap was maar de niets verhullende foto spreekt de waarheid!
Wat een verhalen, heerlijk om te lezen! Geniet van jullie start morgen, ben benieuwd naar alle belevenissen!

xxx Mar

Beug

Geplaatst op 28 april 2008

Lekker hoor zo`n caviaatje. Ik denk dat ik Bruggink vanavond aan het spit rijg.

Ennuh, binnenkort naar Chili begrijp ik???

Mzl.

Kitty van Wilpe

Geplaatst op 28 april 2008

ik weet niet wie het stukje heeft geschreven, maar het is kostelijk om te lezen! als ik die cavia zo op het bord zie liggen en dat verhaal van die kippen dan denk ik dat ik maar vegetariër wordt
Succes morgen

Jolanda, Jan

Geplaatst op 28 april 2008

Hoi Paul en Kees,

Wat een leuke verslagen!!!
We genieten er elke keer van.
Gelukkig zagen we de foto pas na ons ontbijt.

Gr de Glasjes

Alice

Geplaatst op 28 april 2008

He Hallo,
Leuk om jullie verhalen te lezen!
Alleen die cavia, zou het niet kunnen eten. Gelukkig had ik nog geen ontbijt gehad toen ik de foto zag
Groetjes Alice

Casper, Arianne, Nieke en IIeen

Geplaatst op 28 april 2008

goedemorgen, wat een verhalen en dat na twee dagen.
Tja dat stukje over de cavia kwam hier wel binnen.
Dat er niet veel vlees aan zat kon je wel zien en dan ga je denken wat/hoe ze……laat maar ik heb mijn ontbijt maar even weggezet. Ileen zei dat ze het maar niet tegen het buurjongetje zou zeggen want die heeft een cavia!!!dan moet ie vast huilen.
Verder genieten wij met z’n allen volop van jullie verhalen hoor!!
Een gerustellende gedachten dat jullie straks verder gaan op de motor?? ipv een auto.(maar zo te zien kan onze auto nog wel even).we blijven jullie volgen.

groet casper, arianne, nieke en ileen

Marisol

Geplaatst op 28 april 2008

hola guapos, vind jullie maar twee hele stoere hollandse boys. daar verweg…erg leuk om jullie avonturen mee te beleven!

Danielle

Geplaatst op 28 april 2008

He luitjes
De cavia ziet er verukkelijk uit.
groetjes Daniëlle

Marjan Smit

Geplaatst op 28 april 2008

goeie morgen heren.
leuk om zo mee te kijken, hebben jullie al last van de hoogte verschil? Collegaatje zat in Tibet. Ja je kan hoofdpijn krijgen, vermoeiend is het soieso. maar het is meer opletten of je geen weg dut/trek verschijnselen krijgt. Ja het belangrijkste: wat te doen als, hebben we wel besproken, maar zit niet meer in mn hoofd.
Veel plezier naast alle voorzichtigheid
groetjes Marjan

Will van eijk

Geplaatst op 28 april 2008

mogge, leuke foto’s,vooral van de cavia ,Lijkt een beetje op konijn alleen ontbreken de peertjes.maar het is weer eens iets anders dan Flappie.Fijne dag .Will

Karla

Geplaatst op 28 april 2008

Voordat de “gewone”week hier begint nog even jullie ervaringen gelezen.Succes en niet teveel lekke banden.

Mattie

Geplaatst op 28 april 2008

Het voedsel is verkend en ondekt. Dikke kand dat knabbel en babbel nog wat neefjes en nichtjes hebben. PS: goed bezig. Groeten vanuit een bomvolle bus op weg naar de een van zovele werkdagen

Kati

Geplaatst op 28 april 2008

Hoi, jongens geniet ervan,doen we ook door dit reisverslag te lezen!!!
veel plezier groetjes kati en co

Moniek en Jeanet

Geplaatst op 28 april 2008

Het avontuur is begonnen. Jullie schrijven leuk ik ben benieuwd naar de foto’s van jullie motoren Succes bij de eerste rit .Moniek