18) Blij met een lekke band

Een bijzondere nacht doorgemaakt in onze hostel in Sary Tash. De bedden was een toppertje. Paul was gisteren zijn bed aan het checken. Ging met een gangetje op zijn bed zitten waarna hij met teleurstelling riep “ ga jij eens proberen”. De bedden waren keihard er lag een matrasje op van 5 cm dik. We hebben gisterenavond een aantal dikke dekens op de bedden gelegd om het leed enigszins te verzachten. Maar dit hielp weinig. Hout bleef hout. Je voelde je je heupbotten stuiteren tegen de houten onder plaat. Het kussen was loodzwaar en hard kortom wat zal de nacht ons brengen. Omdat het ‘s nachts vriest op 3700 meter hoogte lagen we onder zware gestikte dekens. Het leek net of er iemand boven op je ligt. Op zich redelijk geslapen. Kees moest er een paar keer eruit om te plassen. (Dat krijg je met als je ouder wordt). Hij vertikte het om naar de antieke wc te gaan. Kees zocht een willekeurig plekje op het grote terrein. Het is daar een grote bende er kon best wat urine bij. Kees kon niet tegen de geur in het hokje vandaar zijn keuze de vrije natuur. Hier wordt je niet bekeurd. Toen Kees terug keerde van de plasbeurt zag hij in de hoek van de kamer naast ons gelegen een vrouw liggen bedekt met vele dekens en muts op. Later kwam Kees erachter dat het ging om een man.
Rond half zeven werden we wakker en dachten direct in actie te komen zodat we vroeg konden vertrekken. Maar er was geen mens te bekennen. Wij weer terug in bed. Afgelopen nacht was er een wonder gebeurd. Het dichtbij gelegen tankstation was bevoorraad. De gastvrouw had gisteren contact gehad op verzoek van ons over de stand van zaken rond de benzine. Opa had al gezegd dat het zou goed komen.
Een Italiaanse mevrouw vond het welletjes en ging de gastvrouw zoeken om te vragen of het ontbijt geregeld kon worden. Na een half uur zaten we gehurkt aan tafel voor een gebakken ei, thee, keihard brood en wat bessen in suikerwater.
Wij wilden hier zo snel mogelijk weg. Wij hadden in de loze tijd tussen opstaan en het ontbijt onze bagagerol bevestigd op de motor zodat we direct naar het benzinestation konden gaan om te tanken. Gelukkig stond de deur open. Dat was nog niet het geval om 8.00 uur was Kees wezen kijken toen was er nog niemand te bespeuren. Een hoogzwangere vrouw kwam naar buiten en tankte onze tanks vol. De motoren werden met veel plezier gestart want we konden op tijd de motoren wegbrengen naar het verhuurbedrijf. Het was vanaf het tankstation tot aan de verhuurder een lang
perfect stuk asfalt. Een fantastische rit 9.00 uur vertrokken en om 11.00 waren we bij de verhuurder. Hartstikke aardige mensen. De man die ons eerder heeft geholpen vroeg ons of alles goed was gegaan. Op een paar probleempjes na. Kees liet weten dat hij verbaasd was dat we geen lekke banden hebben gehad. De man was voor ons blij dat wij plezier in de reis hadden gehad. Plots zegt
de man tegen Kees : “je hebt een lekke band”. We kijken en inderdaad staat daar Kees zijn motor met een lege achterband. Kees had helemaal niets gemerkt maar het moest gebeurt zijn tijdens een akelig stuk keien en zand weg die wij op het eind nodig hadden om bij de verhuurder te komen. Beter hier een lekke band dan onderweg. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. We rijden ruim 3500 km over puin en kuilen geen enkele lekke band. De band wist vast dat hij bij de verhuurde mocht gaan lekken. Alle tassen nagekeken de navigatie tools gedemonteerd en intussen stond de taxi voor ons klaar. We moesten ons er inproppen het was een Deawoo Matiz. Op naar hotel waar we beiden ons hebben ontdaan van het fijne stof zelfs was het water bruin geworden. We voelden ons ook vies we hadden twee dagen niet kunnen douchen vandaar. Gewassen, geschoren wat een heerlijkheid. Daarna wat gedronken met een pizza als lunch genoten we van elke hap. Nog even aan de wandel want Kees wilde het grote standbeeld van Lenin op de foto vastleggen. Opeens riep Paul ik ga terug naar het hotel want ik ga mijn beste vriend bezoeken nl het toilet. Hij heeft weer twee Russische anti diarree kanonnen genomen om morgen geen last te hebben tijdens het vliegen. Vanavond gaan we de trip nog feestelijk afsluiten met een heerlijk diner  om morgen weer na een lange dag met 3 vluchten weer in Nederland aan te komen.

20 gedachten over “18) Blij met een lekke band”

 1. Wat hebben jullie het goed gedaan, geniet nog even vanavond en dan wens ik jullie welkom thuis. Bedankt voor alles ik heb genoten van jullie mooie verhalen,ben heel benieuwd naar de film die jullie vast gaan vertonen. Groetjes Bep

 2. Mooie reis, leuk om mee te lezen. Als ik het zo lees hebben jullie geen spijt gehad van de beslissing om toch te gaan, lees ook nergens dat het onveilig gevoeld heeft. Precies zoals wij dat ook beleefd hebben.
  Goeie reis terug!

 3. wat Jammer dat het er al weer opzit, jullie hebben echt van alles meegemaakt!😇💃🏿🙏🏿👀🥛🍿🍕🍗🏍🛀🚿🛌🔧🛠🚽🚽🚽 zal de verhalen missen, maaaaaaar de film komt nog?
  Goede reis terug ( hoop dat de diarree stopt🐒) ✈️✈️ Tot ziens👍

 4. Kees en Paul,
  Elke morgen keken wij in jullie verslag van de fantastische reis.Wij hebbeb genoten.
  Een hele goede reis terug.
  Hartelijke groetjes van ons.Remment en Mary.

 5. Wat een bijzonder en avontuurlijke reis hebben jullie gemaakt. Wel veel km’s en regelmatig afzien…Zeker geen luxe!
  Hopelijk hebben jullie tussen de “kuilen” door ook nog de nodige tijd gehad om te genieten van het landschap. Ik heb een aardig beeld gekregen van het toerisme op jullie reis…..Het wordt vast weer een mooie film.
  Ik wens jullie een goede terugreis en vooral heerlijk slapen in je eigen bed.
  Groetjes

 6. Beste Kees en Paul,
  Ik heb genoten van jullie verhalen. Een reis om nooit te vergeten lijkt mij. Dank jullie wel.
  Hartelijke groet,
  Sylvia.

 7. Goed gedaan mannen,
  Ik heb alle verhalen van jullie gevolgd en genoten.
  Ook op mijn motor heb ik de nodige avonturen meegemaakt maar dit is werkelijk Top.
  Kom graag naar jullie film kijken.

 8. Eind goed al goed. Wat een zware tocht weer, zeker over de hoge pas. Typisch Kees: lekke band op de laatste 50 meter. Het geluk en de lach hangen hem aan de ….

 9. We gaan jullie verhalen missen!
  Het was een heel klein beetje “mee reizen”.
  Goede reis naar huis.
  Leen en Lineke

 10. Jeetje mannen, wat een reis hebben jullie weer gemaakt. Heerlijk om te lezen.
  Vol verwachting klopt ons hart om de film te beleven.
  Geweldige verslagen en wat hebben wij het toch goed in Nederland. Hele goede reis terug naar je eigen land en vrouw, kinderen en douche,bed,patat,frikandellen,kroketten,
  Pasta en brood waar je geen pijn aan je hoofd van krijgt in geval van gooien met brood.nl.
  Geniet lekker van jullie thuis zijn. Tot films. Xxxx

 11. Goedenavond Kees en Paul,
  Ik heb weer genoten van jullie verhalen en vooral jullie ervaringen in een wereld die voor mij als rijke westerling (Nederlander) bijna onvoorstelbaar is, maar blijkbaar wel bestaat. Zeer benieuwd naar jullie mondelinge verslag en tzt de film. Christien en ik wensen jullie een goede reis terug. Jullie zullen wel even tijd nodig hebben om alles te verwerken en te laten bezinken. Wat een indrukken!
  Toch stel ik de vraag om een beetje te peilen hoe jullie deze reis hebben ervaren: Zou je deze reis nog een keer willen maken? Waarom wel, waarom niet? Anders?
  Alle goeds,

  Christien en Jan

 12. Goede reis. Bedankt voor alle verhalen. Heel benieuwd naar de mondelinge verhalen met alle emoties erbij en naar jullie film. Realiseer me, als ik jullie verhalen lees, hoe rijk ik het heb en hoe alles hier is geregeld en georganiseerd. Verwend zal ik maar zeggen.
  Alle goeds en welkom thuis.

 13. Ik ga jullie dagelijkse blogs missen.
  Fijn dat jullie weer heelhuids aan het eindpunt zijn gekomen.
  Goeie reis naar huis en we spreken elkaar.

  Groetjes, René

 14. Ik sluit me bij de vele reacties hier aan, zo beleefde ik jullie verslagen ook!
  Goede reis, goede landing en dat vooral in de mentale betekenis.
  Paul veel sterkte met weer gaan werken. Laat de pensionado Kees maar snel beginnen met de filmmontage! Als niet-fb-er ben ik extra nieuwsgierig naar de foto’s en beelden.
  Tot ziens dus op de premiere!

 15. wat hebben we genoten van jullie verhalen , en gelukkig geen rottigheid meegemaakt de juiste keus genomen , jullie gingen per slot van rekening voor de mooie reis en dat is gelukt , nou goede reis terug en we horen van elkaar .
  groetjes Bertha en Ed

 16. Veilige terugreis!

  Dank voor jullie avonturen. Het was een mooi boek, hopelijk komt er nog een vervolg 🙂

  Bij deze reserveer ik alvast een kaartje voor de film!

  Alvast welkom thuis!

  Liefs,
  Karin

 17. Hoi Kees en Paul,

  Al aan het monteren begonnen? Wordt graag op de hoogte gehouden van de première.
  Lieve groet, Ankie van Veluwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.