07) rustdag !!

Vanmorgen heerlijk waker geworden in het mooie grote bed. Lekker relaxt opgestaan en ons netjes gekleed om beneden het ontbijt buffet te bezoeken .Paul kon er niet volledig van genieten ivm zijn maagproblemen. Voor ons stonden vandaag 2 zaken op de planning. De eerste was het onderhoud aan de motoren, dus wij na het ontbijt op de motor de stad in opzoek naar Muztoo onze motor verhuurder. Wij betraden het walhalla van de biker wereld . Op het terrein met een oude zee container stonden overal motoren of oude banden en andere onderdelen. De beheerders waren erg vriendelijk en na wat gesproken te hebben kregen de motoren een inspectie. Dit werd erg zorgvuldig gedaan, niet even olie en ketting checken en weer door, nee volledige wiellagers werden vervangen. Hij vertelde dat het een uur zou duren dus besloten wij er op te wachten. Dit werd 2 en een half uur omdat na het kritisch bekijken er nog al wat gedaan moest worden. Dit was voor ons geen probleem, er genoeg te zien en te beleven. Het is een echte ontmoetingsplaats voor bikers met hun verhalen en belevenissen. Zo was er ook een Russisch sprekende Bosnische Noor die daar aan zijn eigen motor aan het sleutelen was. Hij had een gebroken schokbreker opgelopen op de Pamir Highway. En was weer herstellende van een gebroken sleutelbeen na een val. Hij kwam uit Noorwegen en had al 24000 km gereden en zijn doel was de wereld rond. Maar het mooiste moest nog komen toen Kees vroeg “ ben je tevreden over je BMW  en zei: ” het is altijd goed dat Duitse spul “ . Hij vertelde dat het motorblok en de uitlaat uit Duitsland kwam en de rest van de onderdelen uit Alphen aan de Rijn Eikenlaan 261. Hij adviseerde Kees om daar zeker langs te gaan. Nadat hij met een kapotte schokbreker kwam te staan kwam er een Chinese vrachtauto langs die hem naar Osh wilde brengen. Met zeven man hebben ze zijn motor ingeladen inclusief himself. Dat betekende uren heen en weer slingerend over de slechte wegen maar hij had nog geslapen. Een bijzondere kerel. Met name de Nederlandse schokbrekers waren volgens hem de beste in de wereld. Ook vroeg hij ons om de Bosniërs in den Haag niet vrij te laten .

Er kwamen twee bikers afkomstig uit Nieuw Zeeland en die wilde 14 dagen rondreizen maar hun bagage was niet meegekomen vanuit Moskou. Ze hadden al een achterstand in dagen. Gelukkig was er iemand vanuit het motorbedrijf die er vaart achter ging zetten. Al snel bleek dat Moskou vertelde dat het weer 4 dagen duurt voordat de bagage in Osh is. Maar in de bikerwereld helpt men elkaar waardoor zij toch met wat leenspullen aan hun reis konden beginnen.

Op onze nagekeken motoren terug naar het hotel. Een aanrader was een bezoek aan de bazaar. Er werd een taxi voor ons besteld en na vijf minuten stond er een taxi. De chauffeur sprak Engels en tijdens de rit vroeg hij waar wij vandaan kwamen. Uit Holland en direct vertelde hij dat hij fan was van Robin van Persie.  Paul zei “dan heb je hem zeker de laatste tijd niet zien spelen “😉.  Het ritje koste 85 som  ( 1.07 €). Wij als duidelijk enige buitenlanders de bazaar op. Een bazaar zoals je hem echt verwacht. Veel koopwaar en nauwe drukke straatjes en de geur van fruit ,vlees , vis en riool door elkaar . Ook veel kraampjes met zaden ,noten en dadels, maar als je even rondloopt merk je al snel dat veel koopwaar overal hetzelfde is. Bij een restaurant onder veel bekijks even wat gedronken. Een jonge serveerster durfde het niet aan om onze bestelling op te nemen en liet dit klusje over aan een oudere vrouw die daar geen moeite mee had. Op de muur een grote banner met teksten die wij niet begrepen maar de afbeeldingen die er bij stonden kwamen ons wel bekend voor. De foto van de koe en het schaap was duidelijk van Nederlandse afkomst. Wij weer terug op zoek naar een taxi maar die bood zich vanzelf aan. Deze chauffeur was de Engelse taal niet machtig, ook vroeg hij even aan een collega waar ons hotel lag, en toen scheurde hij die kant op. Hij vroeg bij aankomst 200 som ( 2,53 €), we hebben er maar geen woorden aan vuil gemaakt.  Vanavond weer heerlijk in het hotel gegeten en de tassen opnieuw gerangschikt  voor de lange rit voor morgen .

6 gedachten over “07) rustdag !!”

 1. Al weer een week van huis. Gaat snel. Zitten jullie op schema zoals gepland of moet je gezien de actuele omstandigheden nog bijsturen? Met genoegen lezen wij jullie verslagen en wat goed dat de motoren weer goed zijn nagekeken. Was er op deze rustdag niet ergens een heerlijke massage te krijgen? Hebben jullie wel verdiend, vinden wij.
  Jullie hadden van te voren natuurlijk al veel via foto’s e.d van jullie route gezien, maar kloppen die met de realiteit? De verslagen maken in ieder geval nieuwsgierig naar de bijpassende beelden, maar ik begrijp dat die een verrassing blijven. Ja, bij zo’n avontuurlijke reis horen kleine verrassingen en onverwachte gebeurtenissen, maar ook zo nu en dan een beetje pech en wat spijsverteringsklachten horen nu een maal bij zo’n reis. Wij lezen tussen de regels door dat jullie daar niet meer zo van slag van raken en er vanuit gaan dat alles weer goed komt. Geweldig toch. En wat een bijzondere ontmoetingen met mensen zoals bv. die de wereld rondreist.
  Morgen weer een mooie en voorspoedige reis toegewenst.
  Paul, beterschap met maag en darmen.

 2. Nog even een aanvulling op onze reactie. Is het mogelijk dat jullie aan het begin van jullie verslagen aangeven van welke plaats jullie naar de volgen de plaats rijden. Dan kunnen we op de kaart zien waar het precies is. Of hebben we het niet gezien of…………………

 3. Klinkt als een mooie trip, heel herkenbaar allemaal! Ben wel benieuwd hoe die Bosnische Noor aan schokbrekers is gekomen op de Eikenlaan 261 in Alphen ad Rijn, even Googelen leert dat ze daar hele andere dingen doen…:-)
  Geniet van jullie trip en hou alles heel!

 4. Succes Paul en Kees!
  De verslagen tot nu toe gelezen! Wat schrijven jullie leuk en wat een belevenissen! Erg onder de indruk…Veel succes in Verweggistan!
  Groet van Marianne Pastoor van Merem (-:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.