06) eindelijk wat luxe !

Over het algemeen verliep de nacht goed, het was niet al te warm maar er was wel een hond die de hele nacht aan het blaffen was en pas tegen de ochtend problemen met zijn stembanden kreeg. Paul sliep wat minder omdat hij niet languit in het bed paste maar over het algemeen niets te klagen. De bazin had zich bij het ontbijt een beetje verrekend op het aantal gasten en werden wij bij een bestaande tafel gepropt. We hadden ons verheugd op het ontbijt om dat het avond eten ook van goede kwaliteit was, maar dat viel flink tegen. Paul was ook niet helemaal top in de maagstreek . Dus snel inpakken en vlak voor vertrek waren wij onze sleutel van de accommodatie kwijt , maar geen zin om alle tassen weer uit te pakken en snel weg voordat de bazin er achter kwam. We hadden vandaag 1 pas van 3000 meter voor onze kiezen. Het was wat bewolkt en hoe hoger we kwamen hoe kouder het werd. En er stond een stevige bries die het ook niet gemakkelijker maakte. 80 km verder hadden we de pas achter ons liggen , we hadden er 2 en een half uur over gedaan. Na een lange gravel weg zagen we asfalt bij een dorpje. Wij blij maar we konden deze niet volledig gebruiken . Het halve dorp was op de weg aan het werk. De zonnebloemen werden daar van hun pitten ontdaan en die lieten ze op het warme asfalt drogen. Weer tijd om te tanken en voor ons bij het tankstation stond een andere biker, en door een blik op de nummerplaat wisten we dat we met een Nederlander te maken hadden. Deze man uit Almelo rijdt vanaf thuis naar Nepal. Gelijk weer ervaringen en route’s gedeeld waarna ieder zijn weg weer ging. Wij blij met een nieuwe plaat asfalt maar het werd drukker en drukker op de weg, het toppunt was een dorpje waar het een ouderwetse chaos was. Hoop toeteren en stof en stank. Eind van de dag bereikten we Osh waar we in een heel mooi hotel zitten. Er was ook een zwembad en die wilde Paul wel even proberen . Het was een prachtig modern bad en Paul begon aan zijn baantjes. De van betere klasse Kirgynees die daar ook aan het zwemmen waren zaten Paul een beetje te bekijken. Een man kwam naar hem toe en begon weer met een onverstaanbare taal. Uiteindelijk bleek de man onder de indruk van de kracht van de schoolslag van Paul. Hij vroeg wat hij verkeerd deed. Dat was erg snel duidelijk. Hij gebruikte zijn benen niet. Eerst een paar keer voordoen maar dat was toch te moeilijk voor de man . Daarna de man de kant vast laten houden en zijn benen gepakt om de “ frog” beweging voor te doen. Ondertussen kwamen er nog 2 man bij staan die zwem tips wilde. Maar voor Paul was de zwemles over. Het enige wat wij beide waren vergeten was de lippen balsem en dat hebben wij geweten vooral bij Kees zijn de wonden zichtbaar. En dat dit pijn doet hoeven wij niet uit te leggen. Met volle zon en op hoogte verbranden je lippen zeer snel. Kees vroeg voor het diner aan de balie mevrouw of zij een zalfje had. Ze heeft alles nagezocht maar er was geen zalf. Ze stuurde ons naar een apotheek een paar straten verderop. Het was 100 meter lopen dus wij erop af. De verkoopster sprak geen Engels dus Kees wees naar zijn lippen en direct pakte zij een tube zalf die hiervoor geschikt zou zijn. Je zal maar last hebben van een ander lichaamsdeel wat je op de toonbank moet leggen.!! De taalbarriere geeft soms leuke vergissingen. Paul ook een tube dus konden wij rustig aan ons diner beginnen. Wij zaten in een sfeervolle ruimte waar zeker 100 personen kunnen eten alleen waren wij de enige twee. Wat hebben wij heerlijk gegeten en we hadden zo’n trek na zo’n intensieve dag. Nu lekker slapen en morgen een rustdag voor wij naar de grens gaan van Tadzjikistan. 

10 gedachten over “06) eindelijk wat luxe !”

 1. Prachtige verhalen weer! Ik geniet ervan. Jullie zijn intussen behoorlijk gepokt en gemazeld als reizigers. En leuk al die mede-avonturiers.
  Hele goeie tijd nog!
  Groeten, Liedeke

 2. Whahaha! Ik zie t helemaal voor me die zwemles van Paul!

  En wéér een ontmoeting met een Nederlander!
  Genieten door jullie!

  Liefs,
  Karin

 3. Ha dear boys,
  Op een of andere manier lijkt het erop dat mijn reacties niet aankomen – heb al regelmatig wat verstuurd maar zie het niet terug… (zucht!). Dus maar even via Erik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.