02 onze eerste motordag.

Na een zwoele warme nacht zijn we aan het ontbijt gegaan. Uiteraard waren de meloenen bij ons weer het meest populair. Wij worden op onze wenken bediend in dit land . Tijdens het ontbijt werd de nacht geëvalueerd en dat was verschillend ervaren . Paul had de avond ervoor een biertje op van 11% , en dat had de nodige gevolgen voor het slaapgedrag van Paul. Een klein zuchtje lucht Inc geluid is voor Kees dragelijk maar toen Paul om half 3 op zijn rug ging liggen startte hij een uitbundig concert.  Kees kon als dirigent geen orde houden. Gelukkig nam Paul zelf het initiatief om op zijn zij te gaan liggen. Verder verliep de nacht voor beide partijen redelijk. De bagage stond te wachten op de motoren. Het zat er snel op bevestigd. Eindelijk ging het hek ging open op weg naar de vrijheid. We rijden nu geen routes maar via tracks. Daar moesten we even aan wennen . Maar op 375 km van vandaag gingen we 1x de mist in. De hele dag schitterend weer ( 30 + ) . De weg naar onze eindbestemming werd steeds boeiender. We reden tussen de uitlopers van de Himalaya met hun prachtige besneeuwde bergtoppen. In de valleien werd de bagage getest door een zeer krachtige wind. We zijn onderweg met regelmaat beschoten door de politie. Gelukkig ging het om laser gun’s die onze snelheid meten. In vergelijking met Nederland is hier veel blauw op straat. 

Ons doel was het bereiken van het Ysyk Kol meer op 1600 meter hoogte. Het is 6200 verkante kilometer groot en is 700 meter diep. In de namiddag bereikten we onze bestemming. Het azuur blauwe meer tekende mooi af tegen de helder blauwe lucht. In Tamga vonden wij zonder enige problemen onze gezellige accommodatie. Het appartementje is in omvang stukken kleiner als de badkamer van gisteren. Maar de ontvangst en de sfeer was fantastisch. Een nadeel was er wel. Plotseling ontstond er een invasie van Duitsers en daar zijn zijn ze goed in. Er arriveerden 3 bussen waardoor wij onze motoren moesten verplaatsen. De eigenaresse vroeg bij onze aankomst waar de volg auto bleef met andere bikers .  Ze was trots op ons dat we met z’n tweeen waren. Nog even een wandeling gemaakt naar het meer om daar onze eerste drone beelden te maken. En we zijn daar niet ontevreden over. Terugkijkend op de dag hebben we genoten van het landschap maar 375 km vergt aardig wat van je uithoudingsvermogen.

Helaas hadden wij beiden een fysieke beperking. Ons urine productie was dusdanig hoog dat we met regelmaat in de bosjes moesten om dit te lozen. We hebben geprobeerd een mogelijke oorzaak te vinden maar verschillen nogal van mening. De een zegt het is vast de ouderdom en de ander denkt aan de overmatige consumptie van het meloen aanbod. Het is dus nog niet helder maar onze urine wel.

We eindigde onze analyses met de volgende stelling: het was gewoon gezeik. Dit soort discussies krijg je als ‘s avonds over veel vrije tijd beschikt.